Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Egész-ség

Előre tisztázzuk a kockázatokat!

H1N1: adatok az oltás mellékhatásairól

Lassan már nem tudjuk, kinek higgyünk, olyan ellentmondásos hírek érkeznek. Mennyire biztonságos a vakcina? Kinek kell fokozottan vigyáznia? Melyik oltóanyagban bízhatunk? Egyet tehetünk: tájékozódunk. Nálunk is közzétették már az első hivatalos adatokat a mellékhatásokról.

2/1. oldal

Ide kattintva látható az a videó, amelyen a 14 éves virginiai fiú, Jordan McFarland erejét vesztve küzd azért, hogy járjon, miután Guillain-Barré szindróma alakult ki nála. Ez órákkal az után következett be, hogy megkapta a H1N1 elleni védőoltást. Erős fejfájás, lábizomgörcs és gyengeség miatt kereste fel a kórházat, majd kerekesszékben hagyta el azt.

Franciák, svédek, kínaiak

Jordan története az első olyan esetek közül való Amerikában, amelyek szintén a H1N1 elleni védőoltás mellékhatásaként kialakuló Guillain-Barré betegségről szólnak. Franciaországban egy nő, akiről a francia Egészségügyi Minisztérium közlése szerint csak annyit tudunk, hogy egészségügyi dolgozó volt, szintén GB-kóros lett, 6 nappal a vakcina beadása után.

Svéd, japán és kínai egészségügyi illetékesek is komoly mellékhatásokat jelentettek, még halálesetről is beszámoltak az oltás következményeként. Kínában az Egészségügyi Minisztérium két halálesetről tett jelentést. Az egyik áldozat egy Hunan tartománybéli tanár volt, aki órákkal az után halt meg, hogy megkapta az oltást.

A kínai egészségügyi illetékesek ezután visszahívták azokat a fecskendőket, amelyeket a gyanús vakcinával együtt gyártottak. A China Daily felmérése szerint a kínai lakosság 54%-a nem oltatná be magát, mert nem bíznak a vakcina biztonságosságában. Azok közül a kínaiak közül, akik ezt már megtették, 1200-an karfájdalomra, kiütésekre, allergiás sokkra és hirtelen vérnyomáscsökkenésre panaszkodtak.

Dr. Mercola: Egyetlen vakcina sem biztonságos

Dr. Mercola, az ismert orvos-szakíró, látva ezeket az eseteket, úgy gondolja, hogy az egészségügyi szervezetek valójában elferdítik a valóságot, figyelmen kívül hagyják vagy épp tagadják az életveszélyes mellékhatásokat. A vakcina káros hatásai ellenére tovább kampányolnak az oltóanyag mellett, ami nemhogy biztonságosnak, de még szükségesnek sem tűnik.

Mercola egyetért a korábbi ontariói tisztiorvossal, aki a CBC tv-műsorában „kamunak” minősítette a járványt. A csatorna egyik riportere pedig azt derítette ki, hogy a H1N1 számlájára írt fertőzéseknek csupán egy részét okozta valóban az újinfluenza. Az állítólagos H1N1 fertőzések jelentős többségében valójában nem is influenza, hanem valamilyen más légúti megbetegedés esete állt fenn.

Dr. Mercola szerint semmilyen oltóanyag sem tökéletesen biztonságos. Bár az egészségügyi illetékesek szeretnék elhitetni az emberekkel, hogy a vakcina káros hatásai csupán karfájdalomban, netán fejfájásban vagy az általános fáradtságban merülnek ki, az igazság ennél sokkal baljósabb: semelyik vakcina sem teljesen biztonságos! Előfordulhatnak egyéb mellékhatások: a már említett Guillain-Barré szindróma, ájulás, a nyirokrendszert, a vért és az immunrendszert érintő rendellenességek (például anafilaxiás sokk – életveszélyes allergiás reakció).

Nincs bizonyíték, hiányos a tájékoztató

November elején Kanadában egy 42 éves quebeci nő halt meg az oltást követő második napon. A hatóságok ennek ellenére nem úgy jelentették be a történteket, mint a vakcina okozta káros „mellékhatást”, hanem a H1N1 vírus okozta szövődmények számlájára írták a halálesetet. Valószínűleg azért, mert a nő influenzaszerű tüneteket produkált. De azt elfelejtették mondani, hogy ezeket a tüneteket az oltás is kiválthatja. Amikor egy 80 éves, szintén quebeci férfi az oltás beadását követően meghalt, az egészségügyi illetékesek azzal védekeztek, hogy a káros mellékhatások nagyon ritkák, és nincs bizonyíték arra, hogy a vakcina veszélyes lenne.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com