Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Homeopátia

Vége a Fluval P nozóda árusításának

Az oltás homeopátiás kivezetése

Csak rövid ideig lehetett hozzájutni a H1N1 elleni Fluval P oltóanyagból készült nozódához. A homeopata orvosi egyesület elhatárolódott a nozóda hibás alkalmazásától, a Remedia pedig a megelőzésről szóló, félrevezető állítások miatt nem forgalmazza a homeopátiás készítményt.

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület (MHOE) december 3-án még jó hírnek minősítette a nozóda megjelenését azok számára, akik az oltás beadása mellett döntenek, mert mint írták, az oltási nozóda használatával lehetőség nyílik az ún. homeopátiás kivezetésre, hasonlóan, mint azt a többi oltással kapcsolatban is ajánlja az egyesület. Az oltással párhuzamosan adva a nozódát, az oltás esetleges kellemetlen reakciói, mellékhatásai kivédhetők, illetve enyhíthetők. 

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület (MHOE) ugyanakkor leszögezte: az oltási nozóda nem helyettesíti magát az oltást. A kórokozóból, tehát magából a H1N1 vírusból készülő nozóda – melynek alkalmazását a fertőzés megelőzésének egyik lehetőségeként javasolhatnák a homeopata orvosok – nem áll rendelkezésre.  

Az egyesület kéri, hogy akik nem oltatják magukat, azok a honlapjukon található Segítség menüpont alatti Influenza, illetve Immunrendszer erősítése című fejezetekből tájékozódjanak a homeopátiás megelőzés egyéb módjairól.

Az egyesület elhatárolódása

A MHOE december 14-én az alábbiakat tette közzé honlapján:

„Kedves Kollégák!

Olvastuk az OGYI szakmai éberségét tanúsító felhívását a H1N1 oltási nozóda hibás alkalmazásával kapcsolatban. Erre reagálva tudatjuk tagságunkkal, hogy a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület közleménye a H1N1 oltási nozódáról (amely egyébként Magyarországon valóban nem engedélyezett és nincs forgalomban) akkor került fel azonnal a honlapra (2009. 12. 03.), amikor egy, az Interneten keringő, több internetes portálon is közzétett lánclevélből döbbenten szembesültünk az oltási nozóda használatáról szóló szakmailag téves, kifejezetten zavaros információkkal.

Kiderítettük, hogy ki volt a lánclevél elindítója, mi volt a levél teljes tartalma. A kollégát azonnal felszólítottuk a korrekcióra, amely tudomásunk szerint, sajnos mind a mai napig nem történt meg. Felhívtuk a figyelmét arra, hogy levelével a pácienseket súlyosan félrevezeti, ezzel a homeopátiára igen rossz fényt vetve, emiatt a levelében közöltektől Egyesületünk elhatárolódik.

Honlapunkon a korrekt – a homeopátia szakmai szabályainak megfelelő – információkat tettük közzé, erről tagságunkat (orvosokat, gyógyszerészeket egyaránt) külön levélben értesítve.” Az Elhatárolódás címet viselő közleményt dr. Kürti Katalin, a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület elnöke írta alá. 

Egy nappal később viszont a gyártó osztrák Remedia cég – a médiában megjelent olyan állításokra hivatkozva, melyek szerint egy aktuális H1N1 influenza oltóanyag homeopátiás készítménye hatékony megelőzést jelentene az influenza ellen – arra az elhatározásra jutott, hogy az aktuális influenza elleni oltóanyagból készült készítmények kiadását leállítja. 

(Forrás: Magyar Homeopata Orvosi Egyesület és a Remedia honlapja)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com