Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 24. (sze) – György,Debóra
Egész-ség

Temesvári Gabriella:

H1N1: immunerősítés akupresszúrával

Hónapok óta áradnak az ijesztgetések az újinfluenzáról. Már a múlt század eleji, félmilliós áldozatot szedő spanyolnáthához kezdik hasonlítani, holott az eddigi áldozatok csaknem mindegyike egy már meglévő betegsége miatt vesztette életét. Védekezzünk a kór ellen házilag!

Ne legyünk kiszolgáltatottak bármilyen influenza (madár-, sertés-, mexikói-, új vagy régi) fellépése esetén. Erősítsük immunrendszerünket, és ha a környezetünkben tombol, más módszerekkel segítsünk magunkon.

Az akupresszúra ismer olyan pontokat, amelyeket saját magunkon is tudunk kezelni, és amelyekkel sokat segíthetünk magunkon és családtagjainkon.

Az olcsó „aszpirinpont” és társai

Az egyik ilyen pontot a hüvelyk- és a mutatóujj összezárásánál keletkező dombocska benyomásánál találjuk, az ujjak középcsontjainak találkozásánál. Nagyhatású immunerősítő pont. Emellett segít minden, az arcon található szerv panaszánál, például szem- és fülpanasz, arc- és homloküreg-, torok-, mandula- és fogínygyulladás, allergia, szénanátha, csalánkiütés esetén. Olcsó „aszpirinpont”.

A következő pontunkat a derékszögben behajlított karunknál, a könyökredő külső végénél találjuk. Ez a pont növeli a gammaglobulin szintet. Külön előnye, hogy a hatóanyag átmegy a szoptató anyukák anyatejébe is, így a kisbaba egészségét is gyógyszer nélkül védhetjük. Ezt a pontot masszírozhatjuk még fáradtság, vérszegénység esetén, valamint esszenciális magas vérnyomásnál. Fogyókúránál 5-5 percig folyamatosan nyomjuk, így segíthet.

Illóolajok, gyógynövények, életmód

Influenzás vagy fertőzéses időben sem kell megijednünk. Segítenek az illóolajok vagy az illatos gyógynövények. Régen, még a pestises időkben is segített a túlélésben az arc elé kötött levendula, kakukkfű stb. Most már tömény kivonatokhoz is hozzájuthatunk. Ajánlható a citromolaj, amely nagyon kellemes illatú, továbbá vírus-, gomba- és baktériumölő tulajdonsága sok bajban segíthet. Párologtathatjuk zárt térben vagy papír zsebkendőre cseppentve, ezen keresztül vehetünk lélegzetet. (Arcmaszk alá is tehetjük.) Természetesen több más illóolaj is rendelkezik hasonló tulajdonságokkal.

Ne hagyjuk tehát megfélemlíteni magunkat, mert a félelem önmagában is immunrendszert gyengítő hatású! A lehetőségekhez képest táplálkozzunk helyesen – együnk sok friss zöldséget, gyümölcsöt –, kerüljük a szennyezett levegőt, mozogjunk sokat tiszta levegőn. Ez nemcsak egészséges, hanem jó hatással van a közérzetünkre és a lelkivilágunkra is. Figyeljünk egymásra, a szépségre, a természetre.

Temesvári Gabriella
temesvarigabi@invitel.hu

(Forrás: Temesvári Gabilla – magóc oldala)

A szerző további honlapjai: www.temesvari.mindenkilapja.hu, www.temesvarigabi.eoldal.hu, www.indafoto.hu/magocilla

Ön mit gondol? Mondja el a Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com