KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. júl. 13. (szo) – Jenő
Egész-ség

A Nyitott Kapu Alapítvány közleménye

H1N1: átgondolatlan, veszélyes oltás

Többször írtunk a H1N1 vírus elleni oltás körüli erőszakos kampányról. Nem érzelmi, hanem szakmai érveket soroltunk. Most az orvosok és jogászok  által működtetett Nyitott Kapu Alapítvány állásfoglalását olvashatják – főként a terhes nők és a gyerekek oltásának veszélyeiről. 

Veszélyes, eltúlzott, és súlyos szakmai hibákat tartalmaz az egészségügyi tárca és az ÁNTSZ H1N1 vírussal kapcsolatos fellépése. A Nyitott Kapu Közhasznú Alapítvány ezért felszólítja az illetékeseket, hogy haladéktalanul vonják vissza elhibázott oltási koncepciójukat.

A H1N1 vírus elleni hazai oltási kampány szakmailag elhibázott, jelenlegi formájában veszélyes és alkalmatlan a kívánt járványügyi cél elérésére – állítja nemzetközi kutatási adatokra hivatkozva a Nyitott Kapu Közhasznú Alapítvány. A jogászok és orvosok által működtetett szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy miközben a világ orvostársadalma erősen megosztott a rendkívül gyorsan kifejlesztett és kellően nem tesztelt vakcina alkalmazását illetően, addig Magyarországon példátlanul erőteljes és megtévesztően egyoldalú kampány indult az oltóanyag tömeges alkalmazására.

Az oltási kampány azonban aránytalanul eltúlzott és súlyos szakmai hibákat tartalmaz. A betegség lefolyása enyhébb, mint a szezonális influenzáé. Ennek ellenére a hazai oltási kampány jóval kiterjedtebb és erőteljesebb, mint ez utóbbi esetében. A magyar hatóságok figyelmen kívül hagyják és alulértékelik a vakcina alkalmazásának szakmai kérdőjeleit és veszélyeit – miközben az oltóanyag hatékonysága tudományosan egyelőre nem igazolható.

Terhes nőkön nem tesztelték, veszélyes lehet a magzatra

Alapvető és súlyos szakmai hiba a várandós nők oltása, mivel az oltóanyagot sem hazánkban, sem külföldön egyáltalán nem tesztelték terhes nőkön. Ezért a vakcina hatása bizonytalan, tudományosan nem igazolható, alkalmazása súlyos veszélyt jelenthet a fejlődésben lévő magzat egészségére. Külön kérdőjeleket vet fel ezen kívül az oltás higanytartalma, amely különösen a szintén higanytartalmú szezonális influenza oltással együtt beadva kockázatos mértékű higanyterhelésnek teszi ki a magzatot.

Alapvető szakmai hiba, a nemzetközi oltási protokoll súlyos megsértése a 3 év alatti gyermekek oltási javaslata a hazai gyártású pandémiás oltóanyaggal. Számukra kizárólag más típusú oltóanyag alkalmazása lenne csak szakmailag megengedhető. Komoly és vizsgálandó etikai és morális problémákat vet fel a gyorsan kifejlesztett oltóanyag korai tesztelése a veszprémi gyermekeken.

Mindezért:

  • Felszólítjuk az ÁNTSZ-t az oltóanyag alkalmazási stratégiájának azonnali visszavonására és megváltoztatására, az oltóanyag további tesztelésére, valamint a szakmai kérdések nyilvánosság előtti tisztázására.
  • Felszólítjuk a kormányzatot, hogy haladéktalanul fejezze be a pandémiás oltással kapcsolatos pazarló gazdálkodást: miközben az egészségügy területén az ellátást veszélyeztető megszorítások folynak, a tárca hatmilliárd forintot készül költeni egy bizonytalan szakmai hátterű, alá nem támasztott és nem kellően átgondolt oltási kampányra.
  • Felhívjuk az illetékesek figyelmét a média sokoldalú, pontos és tudományos alapokon nyugvó tájékoztatásának felelősségére, az alapvető orvosi és orvosetikai szabályok betartására és betartatására.
  • Felhívjuk mindenkinek a figyelmét, hogy az oltás beadás előtt alaposan és sokoldalúan tájékozódjon.
  • Felhívjuk az oltóorvosok figyelmét az őket érintő szakmai szabályok betartásának felelősségére, függetlenül a szakmai hibákat tartalmazó ÁNTSZ protokoll tartalmától. Felhívjuk a figyelmet a hibákból származó szakmai és anyagi felelősség kérdéseinek tisztázására is, még az oltások beadásának megkezdése előtt.

Nyitott Kapu Közhasznú Alapítvány

További kérdéseikkel forduljanak a Nyitott Kapu Közhasznú Alapítvány képviseletében:
Hajdu Ráfis Gáborhoz: 06 20 340 7301
Dr. Vajna Virághoz: 06 30 575 2192
Dr. Bodrogi Beához: 06 30 606 1655
Írásban a vedooltas@vedooltas.hu mailcímen lehet érdeklődni.

Ön mit gondol? Mondja el a Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 az igazat 2009-10-12 15:59:54
 
H1N1 OLTÁS UTÁN VÉRKÖHÖGÉS MÁR FORDULT ELÕ, HIGANY IS VAN AZ OLTÁSBAN

I. A sertésinfluenza-oltás után fordult már elõ vérhányás (vér felköhögés)
II. Megint tettek higanyt az oltásba


I. A vért köhögõ asszonny körüli nyilatkozatokkal kapcsolatban: MÁR FORDULT ELÕ hasonló tünet a H1N1 oltás után, mégpedig egy müncheni férfinél, aki résztvett az oltás németországi tesztelésén. Az német újságok beszámoltak róla, az egyik cikk itt olvasható:
Schweinegrippe-Impfung: Ein Testpatient packt aus
http://www.merkur-online.de/nachrichten/muenchen/schweinegrippe-impfung-testpatient-packt-meta-451084.html

Fordítása:
----------

Sertésinfluenza elleni oltás: Egy kísérleti személy kitálal

Egy ártalmatlan szúrás - és akár több ezer emberéletet meg lehet menteni. Ezt gondolta több száz önkéntes, aki 250 eurós költségtérítésért jelentkezett a sertésinfluenza elleni oltás tesztelésére a Ludwig Maximilians Egyetemen.

Egyikük most kilépett a programból: Axel Sch. 40 éves kereskedõ. Azt állítja: "az oltás beteggé tett, a vizsgálat felelõtlen". Augusztus 10-én, néhány órával az oltás beadása után kiverte homlokát a veríték. "Úgy éreztem magam, mintha agyonvertek volna. Harmadnapon már a fejem és a veséim is fájtak, és lázas lettem. Azután köhögési rohamot kaptam, és hirtelen vörös lett a mosdókagyló a vértõl."

Frank von Sonnenburg, a müncheni LMU egyetem orvosa, aki az országos vizsgálatokat vezeti, nem akar hinni a leírásnak: "Ezeknek a mellékhatásoknak nem lehet közük az oltáshoz." Nem tagadja, hogy más influenzaoltásokhoz hasonlóan ezután az oltás után is felléphetnek influenzaszerû tünetek. "Ezenkívül az oltás helyén elõfordulhat enyhe fájdalom, bõrpír vagy duzzanat."

Természetesen elõfordulhatnak mellékhatások a kísérleti személyeknél. "Pont azért végezzük a vizsgálatot, hogy ezeket kiderítsük. Ha rosszabbra fordulna a járvány, és nem lenne letesztelve az oltás, akkor mindenki felkiáltana."

Talán túl gyorsan engedélyezték az oltás tesztelését? Tény, hogy ilyen összetételû oltást még nem próbáltak ki embereken. Ulla Schmidt egészségügyi miniszter szerdán kijelentette, hogy már az elejétõl fogva úgy érezte, hogy a gyógyszeripar nyomásnak teszi ki. Egyre kritikusabb véleményeket lehet hallani: a Paul Ehrlich Intézet arra figyelmeztet, hogy ennél az oltásnál több mellékhatásra lehet számítani, mint a szezonális influenzaoltásnál. A Gyermekgyógyászok Szakmai Szervzete szerint "esetleg több, ismeretlen mellékhatásra lehet számítani".

Brit kutatók a Guillain-Barré-szindrómára is figyelmeztetnek. Ezzel az 1976-os amerikai oltáskampányra utalnak, amikor egy hasonló sertésinfluenzavírus elleni oltás 25 ember halálát okozta.

Az USA-ban emiatt tesztelnek csak ún. immunfokozó adjuváns nélküli oltóanyagokat. Az adjuvánsok erõsebb mellékhatásokhoz vezettek, magyarázza a vizsgálatokat vezetõ Frank von Sonnenburg. "Az immunfokozók miatt több antitest termelõdik és a test védekezõ reakciója is nagyobb." Szerinte vesefájdalmak és véres köhögés, mint Axel Sch. kísérleti személynél, adjuvánsok esetén sem várhatók el. "Vizsgálataink megbízhatóak."

Axel Sch. ugyanakkor kitart amellett, hogy panaszait az oltás okozta. "Nem véletlen, hogy pont azután léptek fel." Bírálja az egyetemet, hogy túl kevés elõzetes felvilágosítást kapott. Három napig feküdt magas lázzal. "Amikor felhívtam az LMU-t, tárgyilagosan csak a kérdõívükön szereplõ kérdéseket tették fel, majd a háziorvosomhoz utaltak." Most az orvosi költségek és a keresetkiesés megtérítését kéri a vizsgálatokat felügyelõ betegbiztosító intézettõl.

Axel Sch. már diákként is részt vett orvosi vizsgálatokban. Egy influenzaoltás tesztelésékor már szerzett jó tapasztalatokat az LMU-n. "Ezért egyeztem bele rögtön, amikor megkérdezték, hogy ki akarom-e próbálni az új oltóanyagot."

Mostanra viszont anyira elvesztette a bizalmát a kutatásban, hogy befejezi az oltás tesztelését. Októberben üzleti útra megy Latin-Amerikába. Azt remélte, hogy gondtalanul utazhat majd, mivel akkor már túl lesz a második oltáson is a hármas sorozatból, amit viszont most nem fog beadatni. "Ennek ellenére nem félek, mivel nem tartozom a veszélyeztetettek közé. És maga a sertésinfluenza sem lehet olyan rossz, mint amilyenek az oltás mellékhatásai voltak."

fordítás vége --------------------------


II. Megint tettek mérget az oltásba: az off-shore, ismeretlen tulajdonosú OMNINVEST oltásának összetétele elolvasható az OGYI lapján:
http://www.ogyi.hu/dynamic/kiseroirat/ah_0000033901_20090928130613.doc

"Segédanyagok:
Tiomerzál 50 mikrogramm
A segédanyagok teljes listáját lásd a 6.1 pontban."

A leírás szerint az oltásban 50 mikrogramm thimerosal (tiomerzál) van, ami etilhiganyt tartalmaz. A thimerosal kb. fele higany, azaz ebben az esetben 25 mikrogramm. Az amerikai EPA szabvány szerint az egészségügyi határérték 0,1 mikrogramm / testtömeg kilogramm naponta, de metilhigany lenyelése esetén. Az etilhigany viszont mérgezõbb, ráadásul az oltással egyenesen a véráramba kerül, míg lenyelés esetén kevesebb kerül a vérbe. Ez azt jelenti, hogy az oltásban levõ higany több száz kilós felnõtt esetén nem lépi át esetleg a határértéket.

Jutta Altmann-Brewe: "Amalgám, az idõzített bomba", M-érték Könyvkiadó Kft., Budapest, 2003. Idézetek:

"A szerves higanyvegyületek közé tartoznak a rövid láncú alkil-higany-vegyületek halogénsói, a metil- és az etil-higany. Ezek a higany messze legmérgezõbb formái, jól oldódnak szerves oldószerekben és zsírban, és könnyen átlépik az olyan biológiai membránokat, mint a vér-agy gát és a méhlepény gátja. A gyomor-bél traktusból 95%-ban szívódnak fel. Mérgezõ hatásuk elsõsorban az idegrendszert érinti: látás- és hallászavarokat vagy akár intellektuális leépülést is okozhatnak. A szerves higany a méhlepényen keresztül továbbítódik a fejlõdõ gyermekbe vagy az anyatejen keresztül a csecsemõbe (az anya vérkoncentrációjából körülbelül 5%)"

"Daunderer szerint (A környezeti mérgek kézikönyve) a krónikus higanymérgezés kezdetben lappang. A korai tünetek: bágyadtság, nyomás a fejben, végtagfájdalmak, gyomorpanaszokra, hasmenésre vagy puffadásra való hajlam, instabil keringés, frontérzékenység. A nem specifikus tünetek heteken, hónapokon vagy akár éveken át is jelentkezhetnek, mielõtt további mérgezési jelenségek társulnának hozzájuk, mint például: égetõ izomfájdalom, ízületi fájdalom, ínygyulladás, torokfájás, piros torok, száraz száj, nyálkahártyavérzés, gyomor- es bélpanaszok, hányinger, hányás, hasfájás, vese- es májkárosodás, látás- és hallászavar, szívritmuszavar, alacsony vérnyomás, vagy érgörcs okozta magas vérnyomás, hideg kéz, láb és orrhegy, összpontosítási zavarok, hidegrázás, szédülés, izomgyengeseg, depresszió, erõs ideg- es fejfájás (migrén, káprázó szem)."

"A fejlõdõ magzat háromszor-négyszer olyan érzékeny a metil-higanyra, mint az állapotos anya. A japánbeli Minimata-öbölnél élõ várandós nõk esetében, akik nem mutattak látható mérgezéses tüneteket, a vártnál tízszer több gyermeknél állapítottak meg veleszületett agykárosodásokat. Az újszülöttek a normális lefolyású szülés után letargiás tüneteket mutattak, lelassult a mozgásfejlõdésük, megnõtt az ingerküszöbük, koordinálatlanul szoptak és nyeltek, s görcsök vettek erõt rajtuk. Sok gyermek visszamaradt a fejlõdésben, és mindegyiküknél neurológiai zavarokat lehetett kimutatni. Mindezek oka az volt, hogy a higany áttörte a méhlepény gátját, és feldúsult a magzat szervezetében. Az üjszülöttek vörösvértestjeiben 28%-kal magasabb a metil-higany koncentrációja, mint anyjuk esetében. Ezenkívül a higany, mivel zsírban oldódik, bejut az anyatejbe, jelentõs fertõzésforrást jelentve a már amúgy is leterhelt gyermek számára."

-------------

http://www.theflucase.com
http://www.planetc1.com/cgi-bin/n/v.cgi?c=1&id=1241403089
http://www.nvic.org/

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com