Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 28. (csü) – Gedeon,Johanna,Hanna
Egész-ség

Vért hányt a védőoltás után

H1N1: a vakcina súlyos mellékhatása?

Jól meggondolta? – kérdezte a körzeti orvos M. E.-től (60), amikor a napokban egyszerre adta be a hagyományos és az újinfluenza elleni védőoltást az asszony jobb és bal karjába. A páciens akkor biztos volt abban, hogy jól döntött, mert így akarta elejét venni a fertőzésnek.

Most, a Szent László Kórház fertőző belgyógyászati osztályának kórtermében, infúzióval a karjában máshogy látja az ügyet.

- Hétfőn már hallottam a hírekben, hogy néhány orvos ellenzi a vakcinát, mondván, hogy a szövődményeket – különösen a hosszabb távúakat – még nem ismerhetik. De akkor már bennem volt az oltóanyag. Kedden este lefeküdtem, és arra ébredtem, hogy köhögök, vér bugyog fel a torkomból. Kétszer is megtelt a vécé, amikor az ügyeletet hívtam.

Először nem akartak kijönni, mondván, hogy a köhögéstől köpök vért. Erőszakos voltam: ez nem köpet, hanem alvadt és friss vért hányok.

Rögtön a László Kórházba vitték

Szerencsémre kijöttek, mert nem is tudom, mi lett volna velem otthon, egyedül, ha nem hisznek nekem – magyarázza az asszony, aki az ügyeletes orvos előtt megint elkezdett vért hányni és majdnem elájult. Akkor látták, hogy tényleg nagy baj van, értesítették a mentőket. A beteg hajnali háromra ért a Szent László Kórházba. Vagyis nem az egyik ügyeletes intézménybe vitték, hanem oda, ahol a fertőző betegeket szokás kezelni.

- Azért szállítottak ide, mert azt mondták, hogy H1N1 vakcina szövődményének a gyanúja volt a diagnózis. Megtükrözték a gyomromat, de nem onnan jött a vér. Gyanakszom én is, hogy az oltóanyagtól lettem rosszul, mert semmilyen betegségem nincs. Annak a fiatal férfinak is a tüdejével lett probléma, aki utoljára az új influenzától halt meg – mondta az asszony, akivel a reggeli vizitnél közölték: nem tudják még, mitől lett rosszul.

A betegről a kórházban nem nyilatkoztak

- M.E. nevű hölgyet a lakásáról valóban beszállítottunk szerdán hajnalban a Szent László Kórházba, de a betegségéről nem adhatunk felvilágosítást – közölte lapunkkal Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa.

- Minden ilyen jellegű oltásnak lehet szövődménye, elsősorban idegrendszeri jellegű károsodás szokott fellépni – magyarázta dr. Kóczán István belgyógyász. – Néhány esetben bénulásos maradandó szövődmény is kialakulhat, ennek azonban az előfordulási gyakorisága egy a százezerhez. Nem biztos, hogy a normál- és az újinfluenza oltást célszerű egyszerre beadni, mert hatásuk és mellékhatásaik együtt túlságosan felerősödhetnek, talán ez okozhatott itt is bajt.

Kérdések és válaszok a H1N1 elleni vakcináról

- Ismerhetjük a mellékhatásokat ilyen rövid tesztelés után?
Tamás Ferenc, az oltást elsőként beadó orvos: – Alaptalanok a súlyos mellékhatásokról szóló állítások, a védőoltás általában csak enyhe bőrpírt, esetleg lokális izomfájdalmat okozhat.
- Beoltassák-e magukat a terhes nők?
Falus Ferenc országos tiszti főorvos: – Minden terhes nőt fokozottan védeni kell a szövődményektől, de minden esetben egyedi mérlegelés szükséges. Meg kell vizsgálni, a terhesnek van-e valamilyen alapbetegsége.
- Ilyen rövid idő alatt elő lehet állítani hatékony vakcinát?
Tamás Ferenc, az oltást elsőként beadó orvos: – Nem kapkodtak az Omninvestnél, ugyanúgy 5 hónapot szántak a vakcina előállítására, mint a szezonális influenza elleni oltóanyagoknál.
- Igaz, hogy a magyar oltóanyagba nem az új influenzatörzs került?
Kovács Attila helyettes tiszti főorvos: – Szigorúan ellenőrzött a rendszer, nem fordulhat elő, hogy más vírustörzs kerüljön az oltóanyagba, mint amelyik ellen védelmet akarnak nyújtani. Az Egészségügyi Minisztérium feljelentést tett rémhírterjesztés miatt.

Scherer Zsuzsa

(Forrás: Blikk.hu)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 az igazat 2009-10-12 15:54:19
 
H1N1 OLTÁS UTÁN VÉRKÖHÖGÉS MÁR FORDULT ELÕ, HIGANY IS VAN AZ OLTÁSBAN

I. A sertésinfluenza-oltás után fordult már elõ vérhányás (vér felköhögés)
II. Megint tettek higanyt az oltásba


I. A vért köhögõ asszonny körüli nyilatkozatokkal kapcsolatban: MÁR FORDULT ELÕ hasonló tünet a H1N1 oltás után, mégpedig egy müncheni férfinél, aki résztvett az oltás németországi tesztelésén. Az német újságok beszámoltak róla, az egyik cikk itt olvasható:
Schweinegrippe-Impfung: Ein Testpatient packt aus
http://www.merkur-online.de/nachrichten/muenchen/schweinegrippe-impfung-testpatient-packt-meta-451084.html

Fordítása:
----------

Sertésinfluenza elleni oltás: Egy kísérleti személy kitálal

Egy ártalmatlan szúrás - és akár több ezer emberéletet meg lehet menteni. Ezt gondolta több száz önkéntes, aki 250 eurós költségtérítésért jelentkezett a sertésinfluenza elleni oltás tesztelésére a Ludwig Maximilians Egyetemen.

Egyikük most kilépett a programból: Axel Sch. 40 éves kereskedõ. Azt állítja: "az oltás beteggé tett, a vizsgálat felelõtlen". Augusztus 10-én, néhány órával az oltás beadása után kiverte homlokát a veríték. "Úgy éreztem magam, mintha agyonvertek volna. Harmadnapon már a fejem és a veséim is fájtak, és lázas lettem. Azután köhögési rohamot kaptam, és hirtelen vörös lett a mosdókagyló a vértõl."

Frank von Sonnenburg, a müncheni LMU egyetem orvosa, aki az országos vizsgálatokat vezeti, nem akar hinni a leírásnak: "Ezeknek a mellékhatásoknak nem lehet közük az oltáshoz." Nem tagadja, hogy más influenzaoltásokhoz hasonlóan ezután az oltás után is felléphetnek influenzaszerû tünetek. "Ezenkívül az oltás helyén elõfordulhat enyhe fájdalom, bõrpír vagy duzzanat."

Természetesen elõfordulhatnak mellékhatások a kísérleti személyeknél. "Pont azért végezzük a vizsgálatot, hogy ezeket kiderítsük. Ha rosszabbra fordulna a járvány, és nem lenne letesztelve az oltás, akkor mindenki felkiáltana."

Talán túl gyorsan engedélyezték az oltás tesztelését? Tény, hogy ilyen összetételû oltást még nem próbáltak ki embereken. Ulla Schmidt egészségügyi miniszter szerdán kijelentette, hogy már az elejétõl fogva úgy érezte, hogy a gyógyszeripar nyomásnak teszi ki. Egyre kritikusabb véleményeket lehet hallani: a Paul Ehrlich Intézet arra figyelmeztet, hogy ennél az oltásnál több mellékhatásra lehet számítani, mint a szezonális influenzaoltásnál. A Gyermekgyógyászok Szakmai Szervzete szerint "esetleg több, ismeretlen mellékhatásra lehet számítani".

Brit kutatók a Guillain-Barré-szindrómára is figyelmeztetnek. Ezzel az 1976-os amerikai oltáskampányra utalnak, amikor egy hasonló sertésinfluenzavírus elleni oltás 25 ember halálát okozta.

Az USA-ban emiatt tesztelnek csak ún. immunfokozó adjuváns nélküli oltóanyagokat. Az adjuvánsok erõsebb mellékhatásokhoz vezettek, magyarázza a vizsgálatokat vezetõ Frank von Sonnenburg. "Az immunfokozók miatt több antitest termelõdik és a test védekezõ reakciója is nagyobb." Szerinte vesefájdalmak és véres köhögés, mint Axel Sch. kísérleti személynél, adjuvánsok esetén sem várhatók el. "Vizsgálataink megbízhatóak."

Axel Sch. ugyanakkor kitart amellett, hogy panaszait az oltás okozta. "Nem véletlen, hogy pont azután léptek fel." Bírálja az egyetemet, hogy túl kevés elõzetes felvilágosítást kapott. Három napig feküdt magas lázzal. "Amikor felhívtam az LMU-t, tárgyilagosan csak a kérdõívükön szereplõ kérdéseket tették fel, majd a háziorvosomhoz utaltak." Most az orvosi költségek és a keresetkiesés megtérítését kéri a vizsgálatokat felügyelõ betegbiztosító intézettõl.

Axel Sch. már diákként is részt vett orvosi vizsgálatokban. Egy influenzaoltás tesztelésékor már szerzett jó tapasztalatokat az LMU-n. "Ezért egyeztem bele rögtön, amikor megkérdezték, hogy ki akarom-e próbálni az új oltóanyagot."

Mostanra viszont anyira elvesztette a bizalmát a kutatásban, hogy befejezi az oltás tesztelését. Októberben üzleti útra megy Latin-Amerikába. Azt remélte, hogy gondtalanul utazhat majd, mivel akkor már túl lesz a második oltáson is a hármas sorozatból, amit viszont most nem fog beadatni. "Ennek ellenére nem félek, mivel nem tartozom a veszélyeztetettek közé. És maga a sertésinfluenza sem lehet olyan rossz, mint amilyenek az oltás mellékhatásai voltak."

fordítás vége --------------------------


II. Megint tettek mérget az oltásba: az off-shore, ismeretlen tulajdonosú OMNINVEST oltásának összetétele elolvasható az OGYI lapján:
http://www.ogyi.hu/dynamic/kiseroirat/ah_0000033901_20090928130613.doc

"Segédanyagok:
Tiomerzál 50 mikrogramm
A segédanyagok teljes listáját lásd a 6.1 pontban."

A leírás szerint az oltásban 50 mikrogramm thimerosal (tiomerzál) van, ami etilhiganyt tartalmaz. A thimerosal kb. fele higany, azaz ebben az esetben 25 mikrogramm. Az amerikai EPA szabvány szerint az egészségügyi határérték 0,1 mikrogramm / testtömeg kilogramm naponta, de metilhigany lenyelése esetén. Az etilhigany viszont mérgezõbb, ráadásul az oltással egyenesen a véráramba kerül, míg lenyelés esetén kevesebb kerül a vérbe. Ez azt jelenti, hogy az oltásban levõ higany több száz kilós felnõtt esetén nem lépi át esetleg a határértéket.

Jutta Altmann-Brewe: "Amalgám, az idõzített bomba", M-érték Könyvkiadó Kft., Budapest, 2003. Idézetek:

"A szerves higanyvegyületek közé tartoznak a rövid láncú alkil-higany-vegyületek halogénsói, a metil- és az etil-higany. Ezek a higany messze legmérgezõbb formái, jól oldódnak szerves oldószerekben és zsírban, és könnyen átlépik az olyan biológiai membránokat, mint a vér-agy gát és a méhlepény gátja. A gyomor-bél traktusból 95%-ban szívódnak fel. Mérgezõ hatásuk elsõsorban az idegrendszert érinti: látás- és hallászavarokat vagy akár intellektuális leépülést is okozhatnak. A szerves higany a méhlepényen keresztül továbbítódik a fejlõdõ gyermekbe vagy az anyatejen keresztül a csecsemõbe (az anya vérkoncentrációjából körülbelül 5%)"

"Daunderer szerint (A környezeti mérgek kézikönyve) a krónikus higanymérgezés kezdetben lappang. A korai tünetek: bágyadtság, nyomás a fejben, végtagfájdalmak, gyomorpanaszokra, hasmenésre vagy puffadásra való hajlam, instabil keringés, frontérzékenység. A nem specifikus tünetek heteken, hónapokon vagy akár éveken át is jelentkezhetnek, mielõtt további mérgezési jelenségek társulnának hozzájuk, mint például: égetõ izomfájdalom, ízületi fájdalom, ínygyulladás, torokfájás, piros torok, száraz száj, nyálkahártyavérzés, gyomor- es bélpanaszok, hányinger, hányás, hasfájás, vese- es májkárosodás, látás- és hallászavar, szívritmuszavar, alacsony vérnyomás, vagy érgörcs okozta magas vérnyomás, hideg kéz, láb és orrhegy, összpontosítási zavarok, hidegrázás, szédülés, izomgyengeseg, depresszió, erõs ideg- es fejfájás (migrén, káprázó szem)."

"A fejlõdõ magzat háromszor-négyszer olyan érzékeny a metil-higanyra, mint az állapotos anya. A japánbeli Minimata-öbölnél élõ várandós nõk esetében, akik nem mutattak látható mérgezéses tüneteket, a vártnál tízszer több gyermeknél állapítottak meg veleszületett agykárosodásokat. Az újszülöttek a normális lefolyású szülés után letargiás tüneteket mutattak, lelassult a mozgásfejlõdésük, megnõtt az ingerküszöbük, koordinálatlanul szoptak és nyeltek, s görcsök vettek erõt rajtuk. Sok gyermek visszamaradt a fejlõdésben, és mindegyiküknél neurológiai zavarokat lehetett kimutatni. Mindezek oka az volt, hogy a higany áttörte a méhlepény gátját, és feldúsult a magzat szervezetében. Az üjszülöttek vörösvértestjeiben 28%-kal magasabb a metil-higany koncentrációja, mint anyjuk esetében. Ezenkívül a higany, mivel zsírban oldódik, bejut az anyatejbe, jelentõs fertõzésforrást jelentve a már amúgy is leterhelt gyermek számára."

-------------

http://www.theflucase.com
http://www.planetc1.com/cgi-bin/n/v.cgi?c=1&id=1241403089
http://www.nvic.org/

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com