Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Életmód

Németh Imréné Éva:

Karácsonyi ellazulás, pihenés

Utolsó hónap, utolsó kép a naptárban, Karácsony hava. Hűvös estén, a meleg szobában néztem a késő esti tv-műsort. A riportban megszólított férfi szemeiben a reménytelenség, a jövő kilátástalansága tompa fénnyel égett. Próbáljunk szabadulni a gondoktól, segítenek a növények!

3/1. oldal

„A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet...
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.”

(Juhász Gyula: Karácsony felé, 1902.)

A férfi egyszerű „megvezetett” ember volt, akit a válság, a bankok fojtogató kamatai családostul, gyermekeivel együtt hajléktalanná tehetnek. Nem tudtam szabadulni a látottaktól. Mit várhatnak azok, mi vár azokra, akik súlyos megélhetési gondokkal élnek, munkanélküliek, vagy egyáltalán nincs jövőképük és így várják az ünnepeket? Milyen útravalót adhatnak gyermekeiknek, milyen mintát adhatnak a családról, a szeretetről, a megbocsátásról?

A gyógynövények segítenek átvészelni a nehéz időket

A lehangolt, kilátástalan helyzetbe került emberek mindenképpen segítségre szorulnak a szó materiális értelmében, de gyógyászati, akár természetgyógyászati szempontból is. Az erre utaló jelek csalhatatlanok: a mosolytalan arc, görnyedt testtartás, társaságkerülés, réveteg tekintet, és az, hogy könnyen felfortyannak, morognak, tüskéssé válnak, végletesen viselkedhetnek, érzékenyek vagy éppen cselekvésképtelenek, hallgatagok – „a fej lehajlik, lecsüng a kéz”.

Tartósan fennálló, súlyos terhelés alatt, amikor testi-lelki erőnk maximumát kell nyújtanunk, a feladatok, gondok miatt már aludni sem tudunk, az alábbi gyógynövények használata segíthet teakeverékek formájában. Senki és semmi nem oldja meg ugyan helyettünk a gondokat, de a tea segíthet átvészelni, az akár heteken, hónapokon át tartó helyzetet:

(A keverési arányokat, elkészítést, adagolást és felhasználást részletesen ld. a továbbiakban).

A felmerült gondokat megoldani akaró emberek életét gyakran alvászavarok kísérik, és ezzel megnehezedik a következő napi helytállás. A krónikus kialvatlanság tovább ront a helyzeten, állandósul a folyamatos fáradtság, csökken a munkateljesítmény. Lefekvés előtt – az éjszakai hánykolódást megelőzendő – bátran vegyünk levendulás gyógyfürdőt, igyunk meg egy citromfüves gyógyteát és egy kellemes könyvvel, vidám, laza olvasnivalóval, kedvenc zenénk hallgatásával térjünk nyugovóra.

Hogyan készüljünk az alvásra?

Ne hagyjuk, hogy a külső körülmények irányítsák életünket. Kapcsoljuk ki és csendesítsük le a gondokat és gondolatokat, tudatosan, csak kellemes, jóleső foglalatosságokkal készüljünk az elalváshoz. Segíthet a levendulás gyógyfürdő: egy vászonzacskóba 5 dkg levendulavirágot, 2 dkg bazsalikomot, 2 dkg citromfüvet teszünk, majd erre engedünk egy kád vizet (kezdjük forró vízzel, hogy jól kioldódjanak a gyógynövények hatóanyagai, illóolajai és azok komponensei). Akinek nem magas a vérnyomása, tehet hozzá 2-3 kanál tengeri sót. Legalább 20-25 percig pihenjünk a vízben (a meleg víz folyamatos pótlásával). Hatása nem marad el, mert a levendula illóolaj használatával áthangolódhatnak a zaklatott idegek, megnyugszunk. E csodálatos gyógynövény képes – pozitív gondolatokra hangolva – segíteni idegeinket abban, hogy megerősödjenek.

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com