Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Egész-ség

Németh Imréné Éva cikksorozata (5.)

Őszi méregtelenítés gyógynövényekkel

Ha egy állat megbetegszik, gyakran kilométereket vándorol bizonyos, speciális hatóanyagokat tartalmazó növényekért. Például ha a mezei nyulat róka veszi üldözőbe és a nyúl megmenekül, akkor addig kutat, amíg kalciumot tartalmazó, nyugtató hatású növényre nem talál.

3/3. oldal

Csökkentsük a külső méregforrásokat

Másodikként csökkenthetjük a testünket kívülről ért méreghatásokat (vegyi anyagok használata a háztartásban, kozmetikumokban stb.), különös tekintettel a bélrendszerben – elsősorban a vastagbélben – lévő lerakódások, toxinok káros hatásaira. A fitoterápia módszereivel ebben a szakaszban már a vastagbél méregtelenítése kap hangsúlyt. Ilyen gyógyhatású növények például a lenmag, mely ómega-3 zsírsavakat tartalmaz, vírus-, baktérium- és gombaölő (Candida) hatású; a szenna, a fokhagyma, a bíbor kasvirág.

A felsorolt gyógynövényekkel, valamint számos egyéb gyógynövény társításával javítjuk a bélműködést, elérhetjük a felhalmozódott méreganyagok távozását. Fő hangsúlyt kap a bélrendszer, a tüdő és a nyirokrendszer tehermentesítése. Ebben a szakaszban már erősebb az immunrendszer is, és fokozott ellenállást mutat a betegségekkel szemben.

Gyógynövények mellett a rostban gazdag ételek fogyasztása javasolt: rizs, köles, hajdina, sárgarépa, kelkáposzta (az egyik legjobb antioxidáns), hagyma, zöld saláták, fokhagyma, alma, vörös áfonya stb. Javasolható a zöldárpa és a búzafű levének, valamint olajos magvaknak a napi rendszerességgel való fogyasztása (dió, mogyoró, mandula).

Tisztító teák alkotórészei

Az évszakváltó (tavaszi/őszi) tisztító-méregtelenítő teák legfontosabb gyógynövényei a teljesség igénye nélkül: nyírfalevél, aranyvessző, hársfavirág, bodzavirág és -bogyó, kamilla, borsmenta, orbáncfű, édeskömény, cickafarkfű, citromfű, borókabogyó, csalánlevél, lenmag.

A kúra után életenergiánk visszatér, könnyűnek és egészségesnek érezzük magunkat, immunrendszerünk ellenállóbbá válik. A belső tisztaság szellemi felszabadultsággal és belső egyensúllyal párosul.
Éljünk a lehetőséggel!

Felhasznált irodalom:
Otfried D. Weise: Tisztító kúrák
Prof. Dr. Török Szilveszter: Megszentelt egészség

* * *

Személyes problémára, felmerülő kérdésre e-mailben szívesen válaszolok, egyéb személyes megkeresésre az esti órák alkalmasabbak.

Németh Imréné Éva
természetgyógyász, fitoterapeuta
Életmód-tanácsadás
Tel.: (24)-530-570 vagy (20)-974-2394)

(Folytatjuk)

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com