Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Homeopátia

Válaszol: dr. Sebő Zsuzsa homeopata

Tejképződés serkentése, prosztata

Rendszeresen közreadjuk – persze megváltoztatott névvel, esetleg rövidítve – a tanácsadóinkhoz érkezett leveleket és a rájuk adott válaszokat, ha másokat is érintő információkról van szó. Most dr. Sebő Zsuzsanna homeopata orvos tanácsadónk levelezéséből válogattunk.

2/1. oldal

Szoptatáskor ajánlott szerek

Kedves Doktornő!
Kismama vagyok, aki szoptat és a tejserkentéshez az Urtica urens 5-öst használom, csak nem vagyok jártas a homeopátiában, és nem tudom pontosan, mennyit és mikor kell belőle bevennem. Szeretném ebben a tanácsát kérni. Valamint hogy ezt egész szoptatás alatt folyamatosan szedhetem? És mellette ihatok tejfokozó herbateát? Köszönettel:
Zsóka

Kedves Zsóka!
Naponta többször (4x-5x) öt golyót kell elszopogatni. Nagyon jó még a Ricinus C 4, 5, 6 potenciában is, akár heti váltásban az előzővel. Lehet a teával együtt használni. Üdvözlettel:
dr. Sebő Zsuzsanna

Tisztelt Doktornő!
Három hónapos kisbabámat eddig szoptattam, de ma reggel azt vettem észre, hogy nem telítődik a mellem. Szeretnék tovább szoptatni, és ebben kérném a segítségét. Milyen szert szedjek, ami a szoptatást serkentené? Az Urtica 5 CH van itthon. Ez elég? Hallottam erősebbről is. Köszönettel:
Ágnes

Kedves Ágnes!
Meg lehetne próbálni az Agnus castust (alacsony potenciában) naponta 3x. Jó még a Ricinus com. (szintén alacsony potenciában), akár 2 óránként. Az Urtica (CH5) napi 4-5-ször szedhető. Lehet a fentieket hetente váltogatni. Üdvözlettel:
dr. Sebő Zsuzsanna

Kedves Zsuzsa!
Szeretnék segítséget kérni homeopátia ügyben. Eljutott hozzám egy szer, melynek neve: Vitex agnus-castus D12. Állítólag tejtermelés-elősegítő hatása van a szoptatás alatt, de én nem találtam ezzel kapcsolatban semmilyen megerősítő információt az interneten, csak ezt:

„BARÁTCSERJE (Vitex Agnus castus)
Gesztagénszerű és prolaktinszint-csökkentő tulajdonságát számos kísérlet igazolta. Sajnos nem minden esetben segít. Azok a nők, akiket PMS miatt barátcserje-kivonatokkal kezelnek, gyakran panaszkodnak szexuális érdektelenségre, amíg a készítményt szedik. Különösen azok a hölgyek, akik szeretnének teherbe esni. A vágycsökkentő növények további akadályt jelenthetnek a gyermekáldásra vágyó pároknak. A barátcserje az állandó stressz alatt álló nőknek javasolható, mivel megbízhatóan csökkenti a prolaktinszintet, ezáltal enyhítve a mellfeszülést.”

Ez nem túl biztató! Van egy három és fél hónapos kislányom, aki csak anyatejjel táplálkozik, és semmiképpen nem szeretnék ártani neki. Kérem, írja meg, hogy használható-e ez a szer a tejtermelés elősegítésére?! Ha igen, hogyan érdemes szedni, ha nem, akkor mire jó?
Nagyon köszönöm a segítségét előre is!
Katalin

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#4 szerkeszto 2007-07-31 10:39:10
 
Kedves Hozzászólók!

Sebő doktornő kérését tolmácsolom: inkább a megszokott módon, emailben kérdezzenek tőle, amíg át nem alakítjuk az Életmód-tanácsadás menüpontunkat webes felületűre. E-mailes elérhetősége itt megtalálható:
http://www.natursziget.com/page.php?show/lifestylecounsel/list#drsebozsuzsanna

Üdvözlettel:
Kürti Gábor főszerkesztő, Natúrsziget
#3 szmarta 2007-07-26 07:51:18
 
Kedves Doktornő!

Férjemnek krónikus prosztatagyulladása van.
Amikor belobban, magas láz, derékfájdalom, majd 2-3 hétig antibiotikum.
Kiváltható lenne ez hom.szerrel?
Üdvözlettel
Takács Mária
#2 lasszó 2007-07-19 11:40:05
 
Kedves Doktornő!
57 éves férfi vagyok, és a psa eredményem 4.6.
Nem igazán vonzódom a tablettás dolgokhoz, mivel még nem kellett szednem.
16 éve nem eszem húst, rendszeresen sportolok, de egy éve komoly idegi feszültségnek vagyok kitéve, amit jól kezelek.Ezelőtti évek psa eredményei 2.2-3.6-ok voltak.Létezik, hogy az idegi feszültség hat a psa értékre?Az orvos OmnicTocas0.4 tablettát írt fel.Kérdésem, milyen gyógymódot javasol még részemre, ami természethez kapcsolódik, és a prosztatára hatásos.Csak ne tökmagolajat javasoljon mert azt régóta használom eredménytelenül.Szerintem az csak üzlet.Köszönöm figyelmét, várom válaszát.
#1 dorina0606 2007-07-10 14:24:07
 
t.doktornő!
a fogzással kapcsolatban érdeklődnék a hom.szerekről.chamumilla(15ch)bogyókat adtam eddig ,ha láttam hogy nyugtalan,fájdalma van.első kérdésem az lenne,hogy a
potencia megfelelő-e.én kissebbet akartam adni(6ch),de a gyógyszerész szerint az felnőtteknek való.másik kérdésem:létezik cseppekben is?elég nehéz összetörni a bogyókat a babának.( a kislányom 8 hónapos)
köszönettel:Szilvia

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com