Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Homeopátia

Milyen betegségek kötődhetnek
a védőoltások mellékhatásaihoz?

Tegnap adtunk hírt az autizmus és az oltási károsodások gyógyításával foglalkozó budapesti szemináriumról, amelyet dr. Tinus Smits holland homeopata tartott szakembereknek és érdeklődőknek. Most egy Dunakesziről érkezett laikus érdeklődő számol be benyomásairól.

Honnan szerzett tudomást erről a rendezvényről?

Dunakesziről jöttem és a Gödi Homeopátiás Klub honlapján láttam az előadás plakátját.

Viselkedési és felső légúti problémák

Ezek szerint érdekli a homeopátia, az előadás témája is érinti közvetlenül?

Szerencsére a családban nincs autista vagy hiperaktív gyermek, de a kisfiamon észlelek olykor viselkedési, és sorozatos felső légúti problémákat, amelyeket oltások mellékhatásainak gondoltam, és a Tinus Smits által elmondottak egyértelműen megerősítettek ebben. Nem vagyok egészségügyi végzettségű, de a családban lévő problémákat évek óta általában sikerrel kezelem homeopátiával.

Nem tart attól, hogy laikusként esetleg nem tudja kézben tartani a betegséget vagy a gyógyulási folyamatot?

Egyáltalán nem. Elvégeztem a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület laikusoknak tartott tanfolyamát, ami nagyon biztos alapot adott a leggyakoribb megbetegedések kezelésében. És még egy nagyon fontos tudást is arról, hol húzódik meg a laikus kezelési lehetőségek határa, és mikor kell orvoshoz fordulni. Rendszeresen járok előadásokra, igyekszem képezni magam, de nem utolsósorban áll mögöttem homeopata orvos is, akivel rendszeresen konzultálok.

Ha jól tudom, Ön végighallgatta a szakembereknek szóló előadásokat is, így mindhárom napot itt töltötte. Megkérdezhetem, hogy miért?

Az igazság az, hogy a laikusoknak szóló előadás nagyon felkavart és szembesített kisfiam problémáinak legvalószínűbb eredetével. Egyúttal azonban fel is lelkesített, mert egy teljesen közérthető, logikus és esetekkel alátámasztott terápiát hallottam. Nem is gondoltam volna, hogy például a sorozatos középfülgyulladások, a légúti, a viselkedési problémák, a hiperaktivitás és az autizmus szorosan köthetők az oltások mellékhatásaihoz. Tinus Smits tapasztalata szerint van kapcsolat az autizmus és az epilepszia között is. Úgy éreztem, minél jobban szeretném megismerni a doktor úr módszerét és azokat mind a családomban, mind pedig az ismerőseim körében a lehető legpontosabban elterjeszteni. Úgy gondoltam, e módszer ismeretében több aggódó szülőnek adhatok majd reményt és felvilágosítást, és biztathatom őket olyan homeopata orvos megkeresésére, aki szintén ennek a tudásnak a birtokában van.

Logikus, többlépcsős, komplex terápia

Mi is pontosan ez a módszer?

Ez tulajdonképpen egy többlépcsős komplex terápia, amely rendkívül nagy hangsúlyt helyez a szervezetbe juttatott mérgek (pl. oltások, antibiotikumok, amalgámtömések stb.) úgynevezett izoterápiás méregtelenítésére. Ami azt jelenti, hogy az oltásokat, antibiotikumokat és egyéb károsító anyagokat homeopátiás formában, 4 különböző potenciában (C vagy K 30; 200; 1000; 10000) kell adni a betegnek meghatározott idő alatt. E kezelés mellé – az emésztőrendszeri problémák megszüntetése céljából is – Saccharum officinalis D6 homeopátiás szer, valamint ómega-3 zsírsav, vízben és zsírban oldódó C-vitamin, magnézium és cink bevitele szükséges. A doktor úr szerint méregtelenítés nélkül nincs 100%-os eredmény! Nagy hangsúlyt fektet továbbá a terápia az édesanya várandósság alatti, a szülők fogantatás előtti életvitelének, gyógyszerfogyasztásának, a szülés lefolyásának, valamint a gyermek első két életéve alatti problémáknak a megismerésére is. Kiemelte még az előadó a helyes étrend szerepét, felhívta a figyelmet a cukor és különböző élelmiszer-ipari adalékanyagok rendkívül veszélyes voltára, valamint a mikrohullámú sütő káros hatására. A kezelés része – természetesen a méregtelenítés után – a klasszikus homeopátiás kezelés is.

Hogy érezte magát az előadás-sorozaton?

Nagyon jól! Sok emberrel ismerkedtem meg, több orvossal is beszéltem, akik szintén nagy lelkesedéssel és tisztelettel hallgatták Tinus Smits szavait. Meggyőződésem, hogy rendkívül hatékony módszert ismerhettünk meg, amelyet nemcsak az autizmus kezelésében lehet felhasználni, hanem egyéb más, nem múló, illetve makacsul visszatérő problémák megoldásához is. Az előadások befejezését kísérő vastaps hallatán úgy éreztem, igen nagy dolog születésének vagyok a részese, mintha új ablak nyílt volna a homeopátia egén.


* * *

A rendezvény Dunakesziről érkezett résztvevőjével beszélgetett:

Dr. Sebő Zsuzsanna
gyermekgyógyász szakorvos, mentőorvos, homeopata,
aki ugyancsak jelen volt Tinus Smits szemináriumán
Tanácsadás

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com