KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 23. (csü) – Dezső
Homeopátia

Válaszol: dr. Sebő Zsuzsa homeopata

Menstruációs görcsök, köhögés, skarlát

Rendszeresen közreadjuk – persze megváltoztatott névvel, esetleg rövidítve – a tanácsadóinkhoz érkezett leveleket és a rájuk adott válaszokat, ha másokat is érintő információkról van szó. Most dr. Sebő Zsuzsanna homeopata orvos tanácsadónk levelezéséből válogattunk.

2/1. oldal

Fájdalom, idegesség 

Tisztelt Doktornő!
Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz mint homeopátiás szakemberhez, hogy milyen szert tudna nekem ajánlani menstruációs görcsökre. 32 éves vagyok, és szinte a kezdetektől voltak, vannak menstruációs görcseim, hol gyengébben, hol erősebben. Az orvos megállapította, hogy szervi bajom nincsen. Ha nem muszáj, nem szedek gyógyszereket, sokkal jobban bízom a természetes módszerekben. Elég sok mindent kipróbáltam már, de igazán egyik sem vált be. Sok helyen olvastam pl. a kányabangitáról, hogy nagyon hatásos szer, de azt még senki sem tudta megmondani, hogy ezt lehet-e egyáltalán kapni valahol, valamilyen formában. Én még nem találkoztam vele sehol.

Ha tudna ajánlani nekem valamit – bármit, ami tényleg hatásos, azért nagyon hálás lennék.
Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:
Szandra

Kedves Szandra!
A homeopátiás kányabangita – Viburnum opulus – általában görcsös állapotokban (főleg nőgyógyászati) használható, melyeket ideges tünetek kísérnek. Jellemzi a későn jelentkező, kis mennyiségű menzesz, görcsös fájdalom a medencében, mely a combokba sugárzik. Kísérheti hátfájás, kipirult arc, gyakori bőséges vizelet. Lehet émelygés, mardosó fejfájás. A fájdalom menzesz előtt a legerősebb, romlik rázkódásra, javul pihenéstől, nyomástól. Amennyiben a tünetei hasonlítanak a Viburnum opulushoz, D 12, 15, C12, 15 potenciában szedje naponta egyszer. A visszatérő dysmenorrhoea végső megoldása azonban az alkati szer, melyet homeopata orvos tud Önnek elkészíteni. Üdvözlettel:
dr. Sebő Zsuzsanna

Méh és petefészkek nélkül

Tisztelt Doktornő!
Két hete estem át egy teljes méh és petefészek, petevezeték eltávolításon. Homeopátiás szerek között találtam a vágott sebek gyógyulására a Staphysagria, a klimaxos tünetek enyhítésére pedig a Lachesis mutus szereket. Mivel nem Budapesten élek, e-mailben szeretném a segítségét kérni, hogy milyen időközönként és milyen adagokban kell szedni ezen orvosságokat. Köszönettel:
Hédi

Kedves Hédi!
A Staphysagria a műtét után kellett volna, most már csak akkor, ha a sebével valamilyen probléma van. A Lachesis akkor jó, ha az Ön tünetei egyeznek a szer tüneteivel. Például hőhullámok, beszédesség, féltékenység, reggeli rosszabbodás, baloldali fejfájások stb. Tehát jól körül kell járni a tüneteit, mert sokféle gyógyszer létezik a panaszok enyhítésére, és a leginkább hasonló szert kell megkeresni. Legtöbbször az alkati szer a segítség. Üdvözlettel:
dr. Sebő Zsuzsanna

Vírusos hányás-hasmenés

Kedves Doktornő!
Kétéves kisfiam születése után kezdtem keresni a természetes gyógymódokat, és minden adódó alkalommal megpróbálom helyettesíteni a gyógyszereset. A szomszéd gyerekek éppen vírusos hasmenés-hányás betegséggel küzdenek, valószínűnek tartom, hogy játék közben mi is elkaptuk, bármikor kitörhet a mi otthonunkban is a kór. Szeretném tudni, hogy adhatok-e homeopátiás készítményeket a tünetek enyhítésére, és mit?

Másfelől szeretném megkérdezni, hogy ajánl-e valamilyen utazó, nyaraló csomagot (ugyancsak homeopátiás szerekre gondolok), amelyek jó útitársak lehetnek az esetleges bajban. Előzetes köszönettel:
Irén

Kedves Irén!
A betegségek homeopátiás kezelése mindig a meglévő tünetetekhez igazodik. Amikor azt kéri, hogy a jövőben bekövetkező betegségre javasoljak gyógyszert, éppen a homeopátia egyik fontos alapelvét nem veszi figyelembe, miszerint a „hasonló a hasonlóval gyógyíttatik”. Tehát a betegség tünetei, ezek javulása, romlása bármely külső tényező hatására, a gyerek állapota, hangulata, érzései, szomjúsága és sok egyéb, aminek alapján a szert kiválasztjuk a bekövetkező betegségnél. Vannak úgynevezett „bevált indikáció” alapján adható szerek, de itt is kell a tüneteket ismerni. Így tehát, bízva abban, hogy családja nem fertőződött a baráti körben megjelent betegséggel, jelenleg nem tudok gyógyszert ajánlani.

A másik kérdésére, miszerint utazási gyógyszerkészletet szeretne összeállítani, már könnyebb a válasz, hiszen korábban kétrészes cikk jelent meg a Natúrszigeten az úti patikáról. Kérem, keresse a régebbi cikkeink között, bőséges információt és listát is talál bennük. Üdvözlettel:
dr. Sebő Zsuzsanna

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 Maró Katalin 2009-11-26 15:22:13
 
Ilyen jellegű gyógyszert szed egy ismerősöm, a Mastodynon ceppeket. Mennyi ideig tart a változás a tünetekben? A mentolt szedheti-e (pl fogkrém vagy cigaretta formájában) és miben módosít a mentol a homeopátikus szerek hatásában?
#1 edina_34 2007-08-03 17:21:38
 
Tisztelt doktor no En egy 35 eves pcos ban szenvedo romaniai beteg vagyok. Nagyon szeretnek egy kisbabat .Hormoneredmenyeim progeszteron 0,54 ng/ml (21 ik nap) tesztoszteron 0,54ng/ml, prolaktin 9,15ng/ml,mas nogyogyaszati problemam nincs csupan nincs peteeresem.Nagyon szepen megkerem a doktornot ,hogy kuldjon nekem egy homeopatias kezelest.koszonom tisztelettel Toth Eniko Marosvasarhelyrol
email cimem totheniko71@freemail.hu

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com