Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Homeopátia

Válaszol: dr. Sebő Zsuzsa homeopata

Mennyi idő alatt javulnak a tünetek?

Rendszeresen közreadjuk – persze megváltoztatott névvel, esetleg rövidítve – a tanácsadóinkhoz érkezett leveleket és a rájuk adott válaszokat, ha másokat is érintő információkról van szó. Most dr. Sebő Zsuzsanna homeopata orvos tanácsadónk levelezéséből válogattunk.

Echinacea: milyen hígításban?

Tisztelt Doktornő!
Kérdésem az immunrendszer erősítésével kapcsolatos. Lá nyom 4 és fél éves (18 kg közelében), most kezdett óvodába járni. A bajoka t megelőzendő, hosszas próbálkozás után az ECHINACEA 5 CH mellett kötöttü nk ki, a vitaminkészítmények nem ízlettek neki (szerintem is némi fűré szpor-ízzel bírnak).

Az adagolásában vagyok bizonytalan, hisz az egyik helyen egy h éten keresztül 1x5 golyócskát javasolnak, majd egy hét szünetet, de olva stam olyat is, hogy két hétig napi 2x5 golyó, majd két hét szünet utá n újra fogyasztani. A kúrák mennyi ideig folytathatók?

A kislányról tavaly megállapították, hogy asztmás, már t úl vagyunk egy allergiavizsgálaton, melynek eredménye a házipor- és lisztatka- allergia megállapítása. Folyamatosan használja a Flixotide-t, illetve kapj a az AEREUS szirupot. Rohama a szerek használata óta nem volt.

Mindezek ismeretében kérem tanácsát, hogy a fenti készítmé nyt milyen módon alkalmazzuk.
Köszönettel:
Ilona

Kedves Ilona,
azért olvas annyiféle adagolást, mert a homeopáti ában számtalan variáció létezik mind az adagolást, mind a szert il letően. Az Echinacea egy olyan növényből készült szer, amely eredetileg is immun erősítő (ezt bizonyára tudja is).

Ilyenkor érdemes alacsony potenciájú szert adni, hogy az eredeti, növényi hatás is részt vehessen a védelemben. Ezért jó az 5 CH válasz tása. Még optimálisabb lenne, ha D hígítást választanának, hiszen ez mindig csak tízszeresére hígított, és valamennyi hatóanyag a növénybő l még megtalálható benne.

Az alacsony potenciájú szereket lehet naponta többször is adni, és lehet folyamatosan, szünet nélkül. Kislányuk esetében különös en indokolt lenne a folyamatos szedés, mert a krónikus betegség miatt szedett gyógy szerei vélhetően (részbe n) közömbösítik a homeopátiás szereket . Összegezve: érdemes lenne D4, D5 vagy D6 potenciájú Echinaceát szednie a gyereknek, naponta 1-3 -szor.

Természetesen a meglévő szert használják el, de az utánpó tlást már a fentiek szerint szerezzék be.
Üdvözlettel:
dr. Sebő Zsuzsanna

Alkati szer: sikerül-e elsőre?

Tisztelt dr. Sebő Zsuzsanna!
Szeretném megkérdezni, hogy mennyi idő alatt javulnak a tünetek, ha homeopátiás gyógyszert szedek. Phosphorus C30-at szedek, 70%-os alkohollal és ásványvízzel hígítva szedem mindennap már három hete allergiára. Télen és nyáron is folyik az orrom és tüsszögök. Azóta nem éreztem a javulást.

Öt hétig kell szednem. Ha mégsem javul, akkor mást írnak fel? Ha a másik gyógyszer se segít, megint felírnak egy harmadikat vagy negyediket? Érdemes próbálkoznom tovább ezzel a gyógymóddal? Általában sikerül elsőre eltalálni a megfelelő gyógyszert, vagy csak nekem nem vált be?
Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel:
Zsanett

Kedves Zsanett!
Változó, hogy elsőre vagy többedszerre sikerül az jó alkati szer megtalálása. Ez azért van, mert a beteg reagálása a szerre különböző. A kikérdezéskor sem derül mindenre fény. Nagyon sok szerből kell választani.

Gyakran a szer közömbösítése miatt nem jutunk eredményre (mentol, mobiltelefon, számítógép stb.). Régóta tartó panasz változásához hosszabb idő kell. A fentieken kívül még sok más tényező befolyásolja a szerek hatását. Hogy próbálkozzon-e tovább ezzel a gyógymóddal, Önnek kell eldöntenie. Gondolom, sok egyebet is megpróbált már, és a hagyományos gyógyszereket sem csak három hétig használta. Üdvözlettel:
dr. Sebő Zsuzsanna

* * *

Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász, mentőorvos, homeopata, a Natúrsziget portál életmód-tanácsadója.

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com