Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Homeopátia

Dr. Sebő Zsuzsanna:

Mikor válhat veszélyessé a homeopátia?

A homeopátiás kezelés csak akkor lehet „szelíd” és mellékhatásmentes, ha használója ismeri a törvényeit, szabályait, és nem utolsósorban: az alkalmazó vagy a szert ajánló személy tisztában van a saját korlátaival, figyelembe veszi tudását és tapasztalatait.

2/1. oldal

A helyes és helytelen homeopátiás kezelésről egy olvasói kérdés kapcsán szeretnék néhány gondolatot megosztani az olvasókkal.

Egymás után háromféle potencia

Íme a kérdés:

Tisztelt Doktornő!
Egy számomra igen fontos és sürgős kérdéssel fordulok Önhöz. Egy bizonyos homeopátiás szer mennyiségi alkalmazásával kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. A szert nem homeopátiás orvos írta fel nekem, ezért kicsit (sőt 15 hónap pokla után talán inkább nagyon is) félek, hogy ez így többet árthat, amire a jelen körülmények között igazán nincs szükségem. Nem értek a homeopátiás szerekhez, de annyit tudok, hogy nem mindegy, milyen dózisban alkalmazzák őket.

A javasolt szer:

  • NUX VOMICA C200, 3X5 golyó/nap, 14 napig
  • NUX VOMICA C30, 3X5 golyó/nap, 14 napig
  • NUX VOMICA C9, 3X5/ golyó/nap, 14 napig

Az elsődleges betegségemet, ami egy titokzatos emésztőrendszeri zavar, mind a mai napig nem tudták diagnosztizálni az orvosok. A másodlagos betegségem miatt pedig, ami az elsőből keletkezett a felírt gyógyszereknek (savlekötők, antibiotikumok stb.) köszönhetően, 15 hónapja minden áldott nap szenvedést jelent számomra. Nagyon szeretnék meggyógyulni, de már mindentől félek, mert eddig bármit próbáltam, vagy rosszabb lett, vagy nem használt.

Kérem segítsen, mit tegyek! A szereket egy hét múlva kezdeném szedni. Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Zs. Kata

Kedves Kata!
Félő, hogy ha ezt a kúrát elkezdi, azon kevesek közé fog tartozni, akiknek árt a homeopátia. Az alkati szer ilyen módon való adagolása számomra nem ismert. Könnyen lehet, hogy a kezdetben ajánlott C200-as szer napi háromszori bevétele komoly problémát fog okozni. Javaslom, hogy ilyen magas potenciájú szert, mint a C200-as, homeopátiás orvos nélkül ne szedjen.
Üdvözlettel: dr. S. Zs.

A kérdező leveléből mindjárt kitűnik, hogy nem akut (heveny) megbetegedésről van szó. A régóta fennálló panaszok vagy krónikus betegségek kezeléséhez alkati szert kell bevenni.

Az alkati szer megválasztásához az orvosnak a beteggel hosszas feltáró beszélgetést kell folytatnia. Ilyenkor a fennálló panaszok részletes kikérdezése mellett a beteg minden testi és lelki tulajdonságát meg kell ismerni. Sőt! A beteg megszületésének körülményeit, gyermekkori betegségeit, a korábbi testi, lelki bajait, családjában előforduló betegségeket és sok mást is fel kell deríteni. Ennek alapján lehet analizálni és kiválasztani azt a szert, melynek a gyógyszerképe leginkább hasonlít a beteg alkatára, egyéniségére. Több ezer szerből kell választani, ezért ez nem könnyű feladat. Nem véletlen, hogy a homeopátiával foglalkozó orvosok egy életen át tanulnak.

Mit gyógyíthat a laikus?

Akut betegségek gyógyításában aktívan részt vehet laikus, főleg ha a homeopátia alapjait és törvényszerűségeit megismerte. Akut betegségnél a fellépő tüneteknek megfelelő szer kiválasztása a feladat, és az úgynevezett alacsony és közepes potenciájú szereket kell és lehet használni (D4-30, C, CH 4-30). Mivel a heveny betegségek rövid lefolyásúak, illetve ezen potenciák hatása hamar elmúlik, nem kell félni a káros hatások fellépésétől, ugyanakkor valóban mellékhatás nélkül, gyorsabban gyógyul a beteg.

A krónikus betegségek gyógyításában már más a helyzet. Nem a tünetek azonnali megszüntetése a feladat, hanem az alkati szer alkalmazásával a szervezet önszabályozó (önregulációs) folyamatait kell felerősíteni, ami aztán a beteg gyógyulásához vezet. Ilyenkor magas potenciájú szereket (C, CH 200 -tól felfelé) használ a homeopata. Ezek már mélyreható, hosszan tartó hatást váltanak ki; a változásokat nyomon kell követni, és a kezelést ennek megfelelően folytatni.

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 Dr.Szamuelisz Mária 2007-08-30 16:24:24
 
Kedves Kata és a többi homeopátia iránt érdeklődő olvasó!

Tanulságos volt számomra Sebő doktornővel váltott levelezésük.Jómagam is gyermekgyógyász-homeopata vagyok.Túl azon hogy maximálisan egyetértek koleganőmmel,kérem ne sértődjön meg,de ön valójában azért keresi fel gondjaival a kollégákat,hogy javaslataikat összegyüjtve meditáljon a további teendőkről?
Tudja az egészség nem cipő,amit próbálgatok és ha nem jó kidobom,félreteszem.Ha javasolhatom alakítson ki bizalmas kapcsolatot az Önt gyógyító orvossal,próbálja annak tanácsait betartani.
Saját tapasztalatomból mondom,két egyforma gyógyszer van,de beteg nincs!
Heveny megbetegedés esetén a homeopatias kezelésben jártas valóban megpróbálkozhat öngyógyítással,de idült betegségben ezt hagyja orvosra és főleg személyes vizsgálat,megbeszélés alapján!

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com