KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. jún. 22. (szo) – Paulina
Homeopátia

Válaszol: dr. Sebő Zsuzsa homeopata

Homeopátia: kuruzslás az egész?

Rendszeresen közreadjuk – persze megváltoztatott névvel, esetleg rövidítve – a tanácsadóinkhoz érkezett leveleket és a rájuk adott válaszokat, ha másokat is érintő információkról van szó. Most dr. Sebő Zsuzsanna homeopata orvos tanácsadónk levelezéséből válogattunk.

Nem hinni kell benne, hanem kipróbálni

Tisztelt Doktornő!
Sok negatív kritikát hallottam a homeopátiával szemben, egyesek azt mondták, kuruzslás az egész. Nekem sem minden hatott, és szeretnék megtudni a terápiáról pozitív és negatív dolgokat is. Köszönettel:
Ida

Kedves Ida!
Nem tisztem a homeopátia „értékelése” és pozitív vagy negatív véleményalkotás. Amit biztosan tudok: több mint tíz éve kezdtem vele foglalkozni és a hagyományos orvoslás mellett alkalmazni. Több a sikerélményem, mint a kudarcom ezen a téren. Mint az összes többi gyógymódnak, ennek is megvannak a korlátai, és csak kellő felkészültségű orvos vagy laikus kezébe való. Az bizonyos, hogy egyre többen vagyunk orvosok és laikusok, akik kipróbáltuk, használjuk, és ez nyilván nem a véletlen műve. Az sem véletlen, hogy a világ számos országában alkalmazzák, léteznek homeopátiával gyógyító kórházak, mi több, ismerünk Nobel-díjas homeopata orvost is. Az is tény, hogy az ellenzők 99%-a még Hahnemann alapművét sem olvasta, az alapokat nem ismeri, csak véleményt alkot. Önnek is azt tudom mondani, amit a különböző tanfolyamokon mindig elmondok: nem kell hinni benne. Meg kell ismerni az alapokat, és ki kell próbálni. Üdvözlettel:
dr. Sebő Zsuzsanna

Betegségmegelőzés bölcsiseknél

Tisztelt Doktornő!
A homeopátia kézikönyvét
néhány napja vettem meg, csodálatos könyv, gratulálok! Nagyon sok új információra tettem belőle szert, például, hogy az Echinaceát nem szabad folyamatosan adni. Kisfiam közel 3 éves, 3 hete kezdtük a bölcsődét, vírusos torokgyulladásból most lábal ki (Vincetoxicum C12-vel). Szeretném, ha minél kevesebbet lenne beteg, illetve minél hamarabb kilábalna a betegségekből. Nekünk jelenleg Echinacea D4 és Vincetoxicum C12 van itthon. Ezek Ön szerint megfelelőek lennének a betegségmegelőzésre váltott heti adagolással? Vagy a Vincetoxicum C12 potenciálja megelőzésre alkalmatlan? Milyen potenciát és milyen gyakorisággal adjunk megelőzés céljából, vagy esetleg valami más szert alkalmazzunk inkább? Köszönettel:
Teri

Kedves Teri!
Jó a heti váltás a két szerből. Ha a növényi szereket alacsonyabb potenciában adjuk, esetleg D-ben , még a gyógynövényhatásból is érvényesül valami, ezért is jobb úgy megelőzésre. Nagyon jó még az Oscillococcinum, de az majd akkor az igazi, ha jön az influenza, és nem kell majd egész flakonokat adni. A gratulációt köszönöm, szerzőtársaim nevében is. Szerintem is egyedülálló a kiadvány. Üdvözlettel:
dr. Sebő Zsuzsanna

Folyamatos orrfolyás, köhögés

Kedves Doktornő!
Van egy 2 éves kisfiam, aki 3 hónappal ezelőtt kezdte el a bölcsődét. Azóta mondhatom, hogy folyamatosan folyik az orra és köhög. Van olyan időszak, amikor alább marad a köhögés, de teljesen nem gyógyul meg, viszont nem szeretném folyamatosan gyógyszerekkel kezelni. Maga szerint milyen készítmény az, amit alkalmazhatnék nála? Válaszát előre is köszönöm:
Zsóka

Kedves Zsóka!
Echinacea D4, D5 vagy D6 napi 1-2x3 golyó, jó immunerősítő. Mellette kaphatna még a gyerek Béres cseppet, naponta 10 cseppet, kb. 2 hónapig. Ha köhög, próbálja ki a STODAL nevű komplex homeopátiás készítményt. Üdvözlettel:
dr. Sebő Zsuzsanna

* * *

Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász, mentőorvos, homeopata, a Natúrsziget portál életmód-tanácsadója.

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#3 blasko.judit65 2007-12-12 16:25:33
 
Kedves Doktornő!
Én egy okos, értelmes jó kötésű 6 éves kisfiú anyukája vagyok. A gondom az, hogy minden éjszaka - néha kétszer is - még bepisil, csak arra ébred fel, hogy nedves az ágya és fázik, tehát nem arra, hogy éppen bepisil. Szervi baja nincs, a vizelete rendben. Néha az az érzésem, hogy nem javul a helyzet, inkább rosszabbodik. (Kb. 2-3 dl. vizet iszik 6 óra után). Ebben szeretném az Ön és a homeopátia segítségét kérni.
Köszönettel: Judit
#2 BorosAndrea 2007-12-12 10:36:58
 
Kedves Dortornő!
Dorka lányom 1 éves. Szeptemberben kezdte a bölcsit és egyszerre beteg is lett. Amint meggyógyult elvittem egy homeopátiás orvoshoz. A következőket adta.
Dulcamara S, Mercurius, Acidum (fejlődési golyócskák), heti kétszer Silicea, heti egyszer Phosphorus és mivel sokszor megébredt éjjel Puksatilla-t kapott. Azóta mióta kicsi lányom szedi ezeket a gólyócskákat mint akit kicserltek. Végre eszik, iszik és alszik. Most éppen beteg. Van valami immunerősítő amit adhatnék neki és a 3 éves kisfiamnak is?

Én hiszek a homeopátiában. Nem szeretem mikor szinte minden betegségre antibiotukumot írnak fel az orvosok! Kisfiamnak sokszor piros a torka, most volt ő is beteg(mandula gyulladása volt). Mindkettő egyszerre antibiotikumot kapott. Szeretném valahogy kivédeni a betegségeket, már amennyire lehet. Mindkét gyermekem kapja a Cebion Multivitamint. Szeretnék valami homeopátiás immunerősítőt is adni nekik, ha ez lehetséges.

Válaszát köszönöm előre is.
#1 sanoli18 2007-12-12 07:24:43
 
Tisztelt Dr. Nő!
Örömmel fedeztem fel az Ön rovatát. Abban szeretném a segítségét kérni, hogy ajáljon nekem olyan homeopátiás orvost, aki a reumatikus, vastagbélgyulladásos problémáimra megoldást nyújtana.
Köszönettel :
Ilona

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com