Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Test-lélek-szellem

Lóránth Ida:

Művészi Mérleg, extrém Oroszlán

A csillagjegyek és a külső megjelenés közötti összefüggéseket sokan ismerik, vagy legalábbis hallottak már róla. A gyakorlottabbak ránézésre, egy-egy jellegzetes tulajdonság alapján akár azt is eltalálják, hogy az előttük álló személy vajon melyik jegy szülötte lehet.

2/1. oldal

A hölgyek többségénél határozottan megfigyelhető a divat, illetve a nekik jól álló viselet és a csillagjegyük között meglévő szoros kapcsolat, hiszen más áll jól egy Kos szülöttnek, és más a Mérlegnek.

A Kos, mint a zodiákus jegyek közötti első, harsányan hirdeti a tavasz érkezését. Öltözetében megjelennek a tavaszi rét színei, a harsogó zöld, a színpompás virágok. Különösen a meleg színek – a mandarin, a narancs, a tűzpiros, a paprikavörös – állnak jól a Kos hölgynek. Ízlésére jellemző, hogy lehetőleg különleges szabású, feltűnő, ám finom kelméből varrt öltözeteket választ, és ruhatárának egyedi voltát is érdekes, egyedi kiegészítőkkel hangsúlyozza.

A finom textíliákat a következő tavaszi jegy, Bika kisasszony is kedveli, ám a Kossal ellentétben ő nem a lebbenő muszlint, az áttetsző batisztot választja, hanem a pompát, a gazdagságot mutató nehéz brokátot, az arannyal szegett bársonyt, a gyönggyel ékesített selymet. Az általa kedvelt tónusok sem olyan harsogók, élénkek, mint a Kos színvilága. A Bika a bíbort, a padlizsánt, a meleg földszíneket, esetleg a vaníliát, az okkert részesíti előnyben. Az anyagok közül szinte kizárólag a természetes eredetű textíliákat, a gyapjút, a pamutot, a hernyóselymet választja magának.

Ikrek feltűnő kékben, pirosban

Bezzeg, nem így választanak a folyton változó kedvű, mindig más arcukat mutató Ikrek. Nekik szinte mindegy, milyen alapanyagból varrták a rajtuk lévő ruhát, a lényeg, hogy a viselése kényelmes legyen és főleg az, hogy felfigyeljen rájuk mindenki, aki a közelükben tartózkodik. Szeretik a jellegzetesen etno darabokat: a vászonból készült, népies ingeket, hímzett öveket, nyakpántokat, egyéb kiegészítőket. Kedvenc színük a kék, az aranysárga, a téglapiros, vagyis a májusi rét leggyakoribb színei.

A kifejezetten lágy, nőies Rák a könnyed, ám nemes anyagok bolondja. Szereti a muszlint, a zsorzsettet, a dúsan omló ruhaszabást. Kedvenc színei a jegy vezérelemének, a víznek a különböző tónusai, a hamvas szürke, a világoskék, a tengerzöld, a búzavirágkék.

Az óvatos, visszahúzódó Rák jegy ellentéte a naptárban őt követő Oroszlán, akinek egyik legkirívóbb tulajdonsága az, hogy szeret folyton a társaság középpontja lenni. Imádja, ha mindenki rá figyel, minden körülötte forog. Persze, ez alól az öltözete sem kivétel. A feltűnés, a figyelem felkeltése érdekében igyekszik mindent megtenni: extravagáns, különleges szabást választ, viselete egyedi, szinte biztos lehet benne, hogy sosem jön szembe vele a járdán ugyanaz a fazon. Színválasztása is extrém: leginkább a királyi színeket, a bíbort, a meggypirosat, a püspöklilát szereti, és persze mindenek felett az aranyat, a napsugár sárgát. Díszítésként pedig minél több kristályt, flittert, gyöngyöt hord. Minél csillogóbb-villogóbb az öltözete, annál királyibb számára a megjelenés...

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com