Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Test-lélek-szellem

Lóránth Ida:

Bokszoló ikrek az anyaméhben

Valaha az orvosok úgy gondolták, hogy az anyaméhen belül fejlődő magzat, különösen a terhesség korai szakaszában, nem lehet több gyorsan osztódó sejtcsomónál. Az embriónak – úgy vélték – nincs tudata, nincsenek érzései és képtelen kapcsolatteremtésre a külvilággal.

2/2. oldal

Erős görcs után – megkönnyebbülés

„Az elmélet beigazolódását magam is megtapasztalhattam”, állította a kutató. „Az általam vezetett lelki tréningen az egyik, terhessége első heteit élő kismama állandó szorongásra, megmagyarázhatatlan rossz érzésre panaszkodott. A lélektani analízis során fény derült arra, hogy előző terhességét abortusszal szakította meg. Amint a beszélgetéssel feltártuk a fájó emléket, erős görcsöt érzett a hasában, ám rövid időn belül megkönnyebbült, és hamarosan a szorongástól is megszabadult. Az analízist követő vizsgálat kimutatta: mostani magzata az abortusszal elpusztított embrió helyére vándorolt a méhfalon.”

A néhány hetes embrió olyan parányi, hogy hétköznapi ésszel fel sem fogható, vajon a viselkedése, érzelmei hogyan vizsgálhatók az őt védő anyaméhben. Az orvos elmondta: a magzati életet vizsgáló tudósok gyakran folyamodnak az ultrahangos megfigyeléshez. Amerikai kutatók például ikreket vizsgáltak. Azt tapasztalták, hogy mindkettőjük önálló életet él az anyaméhben. Külön-külön mozognak, helyet változtatnak, időnként viszont összebújnak, megsimogatják egymást, sőt puszit nyomnak a másik arcára. Előfordult, hogy összevesztek, akkor bokszolni kezdték egymást. Születésük után másfél évvel ismét megvizsgálták őket az orvosok. Utánozva az egykori magzatburkot, az ikreket áttetsző függönnyel választották el egymástól. A tudósok legnagyobb meglepetésére a gyerekek pontosan úgy viselkedtek, mint egykor a magzatburokban: a függönyön át megölelték egymást. Viselkedésük bebizonyította: emlékezetükben él a magzati lét, és már anyjuk méhében érzelmeket tápláltak egymás iránt.

Hasznos a lelki tréning

A terhesség félidejétől – amikorra kifejlődnek már az érzékszervei – a magzat mindent tud, érez, amit majd újszülött korában tudni és érezni fog. Kísérletekkel bizonyították, hogy összetett érzelmi életet él az anyaméhben. A lélekgyógyászok állítják: a szeretetet, a pozitív érzelmeket az anyaméhből kellene magunkkal hoznunk. Ehhez azonban az kellene, hogy a gyermekáldásra vállalkozó minden nő testileg-lelkileg kellőképp felkészüljön a nagy eseményre.

Nálunk a nők többségének teherbe esése sajnos még mindig esetleges, és gyakori a nem várt, sőt egyáltalán nem kívánt terhesség. Pedig a megfelelő felkészülés elejét vehetné a később – csak a szülés után hosszú évekkel – jelentkező, sokféle testi-lelki betegségnek. Szükség volna – már néhány hónappal a fogantatás előtt – a rendszeres lelki tréningre, mert az anya tudatában felerősítésre várnak a pozitív gondolatok, a szeretetteljes várakozás érzése.

Amerikában, teherbe esése előtt, a kismamák többsége elvégzi a pozitív érzelmeket megerősítő mentálhigiénés tréninget. A kutatók hosszú éveken át végzett megfigyelései azt bizonyították, hogy az előre eltervezett, az anya által kívánt csecsemő lelkileg, testileg fejlettebben jön a világra, később pedig nagyobb teljesítményekre képes, szervezete ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben. A nem várt vagy véletlenszerűen megfogant magzatok között magasabb a halandóság, több a neurológiai és pszichés betegség. Később fizikailag, szellemileg gyengébbek lesznek, mint a szeretettel, boldogságban várt társaik.

Lóránth Ida

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com