KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 27. (hé) – Hella
Készítmények

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

TUBERCULINUM

Kiváltó ok:

Családi előzményben asztma, tbc. Méhen belüli fertőzés.

Javallatok:

Elsősorban alkati szer; visszatérő légúti fertőzések (felső és alsó légúti), bő váladékozással. Asztma; nagy nyirokcsomók; ekcéma, szemhéj szélén lévő ekcéma; ismétlődő mandulagyulladás; nagy orrmandula; elhúzódó hőemelkedés.

Jellemzők:

Változatos tünetek (testi és mentális), a változás utáni vágy; nyugtalanság; ?két végén égeti a gyertyát?; művészi hajlamok; Nagyon vágyik az utazásra. Késői fogzás; krónikus tüdőfolyamatok gyakori megjelenése.

Tünetek:

Gyenge, sovány, beesett mellkasú, köhögős beteg. Áttetsző, sápadt bőr. Kedves és gonosz, türelmetlen, ingerlékeny, felületes, elégedetlen. Gyakori dührohamok. Semmi nem köti le a figyelmét tartósan; nehezen koncentrál; nem bír egy helyben megállni; hiperaktív, fáradékony; sokszor éhes, gyakran eszik, de sovány marad. Tejtől panaszai vannak. Tejérzékenység. Kívánja a zsíros, füstölt ételt, a fagylaltot. Nagyon izzad, főleg éjjel. Fejét görgeti elalváskor. Hideg végtagok. Fél a kutyától, undorodik a macskától.

Javul:

Szabad levegőn, hideg szélben; ha arcába fúj a szél; hegyvidéken.

Romlik:

Zárt helyiségben; testi és szellemi megerőltetéstől, zenétől; ha sokat áll; időjárás-változástól, nedves hidegtől, huzattól, vihar előtt; kora reggel, alvás után; tejtől.

 
old.natursziget.com