KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 27. (hé) – Hella
Készítmények

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

FERRUM METALLICUM
Fémes vas.

Javallatok:

Gyengeséggel járó vérszegénység, szédülés, vértolulásos fejfájás; reumás vállfájdalom; migrén.

Jellemzők:

Gyenge, betegeskedő, sápadt bőrű, petyhüdt izomzatú, vérszegény egyének. A szer elsősorban a keringésre hat, a véredényeket elernyeszti.

Tünetek:

A beteg egyszer sápadt, másszor piros, könnyen elpirul. Fázós. Hideg rázza, szomjas. Ajka fehér, nyálkahártyái szárazak, szédül. Lüktető fejfájása lehet, mely a halánték felől hátra, a tarkó felé sugárzik. Olvasáskor szeme előtt összefutnak a betűk. Füle cseng, különösen menstruáció előtt. Gyakori orrvérzés. Torkában gombócot érez. Étvágytalanság és fokozott étvágy váltakozik. Minden ételtől fáj a gyomra, nem szereti a húst, tojást, nyers gyümölcsöt. Akaratlan vizeletcsepegés járás közben. Bőséges vizeletürítés izgalom hatására. Hüvelyszárazság, fájdalom coitus közben. Vetélésre hajlamos beteg. Gyakori, rohamokban jelentkező szívdobogásérzés, mely a legkisebb mozgástól is romlik. Szaggató végtagfájdalmak, kézremegés, lábdagadás.

Javul:

Enyhe mozgástól; ha a fejét lehajtja valamire.

Romlik:

Éjszaka; érzelmek hatására; megerőltetéstől; folyadékvesztéstől; verejtékezéstől; hirtelen mozdulattól.

 
old.natursziget.com