KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. júl. 15. (hé) – Henrik,Roland,Vlagyimir
Készítmények

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

SACCHARUM OFFICINALE
Nádcukor.

Kiváltó ok:

Szeretett lény fizikai közelségének a hiánya, anyatejes táplálás elmaradása, testvér születése, elhanyagolás (érzése).

Javallatok:

Főleg alkati szerként használatos a hasonlóság alapján. Emésztőrendszeri panaszok, hasfájás, afták. Magatartászavarok, autizmus, bulimia, anorexia, csökkent vércukorszintre való hajlam.

Jellemzők:

Kétségbeesett vágy a gyengédségre, szeretetre, soha nem elég belőle. Kettősség, szélsőséges viselkedés és tünetek. Energiahiány, mely javul evés, főleg édességevés után. Előfordul magas energiaszint is.

Tünetek:

Sápadtság; szárazság mindenhol (bőr, haj, köröm, széklet, hüvely stb.). Kényszeres evés, főleg az édességek utáni vágy. Nassolós; vagy teljesen elutasítja az ételt. Ujjszopás (vagy állandóan, vagy soha), körömrágás (lábon is). Bőbeszédű, figyelemfelkeltő magatartás; ingerlékeny; változó magatartás: vagy nagyon agresszív, vagy igen félénk, szelíd. Nehezen ébred, nincs jól, amíg nem eszik. Sok folyadékot fogyaszt vagy szinte semmit. Köldök körüli hasfájás; nyálfolyás. Fél a sötétben; Fájdalomra érzékeny. Fájdalmas peteérés (ovuláció) és menzesz; barnás, véres folyás menzesz előtt (kulcstünet). Szomorú, ingerlékeny, fájdalmas mell menzesz előtt. A beteg lába forró, a takaró alól kidugja. Nyugtalan, ha nem lehet az anyja közelében.

Javul:

Este, édesség fogyasztás után.

Romlik:

Reggeli ébredéskor, idegességtől, meleg időjárástól, csokoládé hatására.

 
old.natursziget.com