KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 28. (ke) – Emil,Csanád
Készítmények

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

APIS MELLIFICA
Méh. A gyógyszer alapanyaga a méh testéből készül.

Javallatok:

Duzzanat, vizenyő, gyulladás, rovarcsípés, allergiák, melyek nagyfokú ödémával járnak, és minden olyan tünet, mely a méhcsípéshez hasonlít, azaz duzzadt, fájdalmas, piros (nem vörös), az érintést sem tűri, javul a hideg borogatásra. Kitűnően alkalmazható szemhéjduzzanattal járó kötőhártya-gyulladásban. Hasznos szer ízületi és mellhártya izzadmányok (folyadék) kezelésében, mert elősegíti a felszívódásukat.

Jellemzők:

Gyors és rövid ideig tartó hatás. Sűrűn ismételhető szer. Nem szabad alacsony hígításban használni.

Tünetek:

A fent leírt jellemzőkön kívül a gyorsan kialakuló láz, a torok, gége, ízület, bármely testtájék duzzanata, csípő, égető fájdalmak, melyek hideg borogatásra javulnak, a legkisebb érintésre is fokozódnak.

Javul:

Hideg borogatástól, friss levegőtől.

Romlik:

Nyomástól, érintéstől, melegtől.

 
old.natursziget.com