KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. jún. 23. (va) – Zoltán,Édua
Készítmények

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

ANTIMONIUM CRUDUM
Fekete antimonit, antimonszulfid. Már az ókorban is általános orvosságként használták.

Kiváltó ok:

Hideg fürdő, kiütések elnyomása, túlevés, szerelmi csalódás.

Javallatok:

Emésztési zavarok; bőrelváltozások, elszarusodó szemölcsök a végtagokon.

Jellemzők:

Mogorva hangulatú, zsémbes, kedvetlen, falánk, bővérű egyén. A fájdalom hiánya olyan esetekben, mikor az várható lenne (pl. mély sebek). Csomóképződés (székletben, hüvelyfolyásban, bőrön, körmökön).

Tünetek:

Elcsigázott, álmos, nyűgös beteg. Hányinger, hányás, savas felböfögés. Emésztési zavarok, teltségérzet. A sertéshúst nem bírja. Nyálkás aranyeres csomók, viszkető, égő fájdalommal. Vastag, fehér színű lepedékkel borított nyelv. A bőrön apró, gennyes hólyagok, leggyakrabban a fejre lokalizált ekcéma (arc, hajas fejbőr), sebes orrcimpa, száj körüli pattanások. Afták. A talpon bőrkeményedés és szemölcs. Fakó arc, megvastagodott, deformálódott, törékeny körmök. Berepedések a szájzugban, szemzugban. A szemhéjszél gyulladt, kivörösödött. Fénykerülő. Nagyothallás, váladékozó kiütések a fül körül. Köhögéskor akaratlan vizeletürítés. Fogcsikorgatás álmában.

Javul:

Pihenéstől, friss levegőtől.

Romlik:

Mértéktelen evéstől, édesség, alkohol hatására; hideg fürdőtől, a nap melegétől, sertéshústól.

 
old.natursziget.com