KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. júl. 13. (szo) – Jenő
Készítmények

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

ANTIMONIUM TARTARICUM
Hánytató borkő. Hánytatószer, mely a bolygóideg (vagus) ingerlésével vált ki hányást. Főleg a hörgőkre és a tüdőre hat, de a betegnek számtalan egyéb panasza lehet.

Javallatok:

Idős egyének és gyermekek szere. Hörghurut, tüdőgyulladás, tüdőtágulat, mellhártyagyulladás. Nedves asztma.

Jellemzők:

Nagyfokú kimerültség, gyengeség, ingerlékenység. Beteges, beesett arc, kétségbeesett arckifejezés. Bőséges hideg verejték.

Tünetek:

Nagymennyiségű nyálkatermelődés miatt szörcsögő, nehezített légzés, szederjesség. Tüdejét a beteg telítettnek érzi, felül a köhögéshez. Sok váladékot köhög fel. Izzad, aluszékony, ernyedt. Teste remeg, rángatózik. Feje forró és verejtékes. Szédül, ha a fejét felemeli a párnáról. Nyelvén fehér lepedék, rajta piros sávok. Émelygés, hányás, felböfögések. Nyálkás, fűzöld széklet. Égető húgycsőfájdalom vizeletürítés közben. Lábszárvizenyő.

Javul:

Köpetürítéstől, hányástól. Ha a beteg egyenesen ül. Jobb oldalán fekve.

Romlik:

Melegtől (bebugyolálás, időjárás, szoba). Dühtől. Fekvő testhelyzetben. Reggel. Mozgástól, savanyú dolgoktól. Tejtől.

 
old.natursziget.com