KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. júl. 13. (szo) – Jenő
Készítmények

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

NATRIUM SULPHURICUM
Glaubersó.

Kiváltó ok:

Nyirkos ház, alagsor, pincében való hosszas tartózkodás. Nedvesség. Megerőltetés (asztmaroham).

Javallatok:

Fejsérülés utáni panaszok, nyirkosság után fellépő panaszok. Asztma; condylomák; bokavizenyő (például szülés után); újszülött elhúzódó sárgasága, fejsérülés utáni állapota; sárgaság (májbetegségek, epeproblémák).

Jellemzők:

Nagyon jellemző a nedvességre kialakuló betegség. Baloldali panaszok. Melankolikus, gyanakvó beteg. Fázós.

Tünetek:

Telítettségérzet, préselő tarkótáji fájdalom, szédülés; érzékeny fejbőr (fésülködéskor). Elnehezülő szemhéj, fotofóbia (irtózás a fénytől). Tüsszögés, híg orrváladék, mely később besűrűsödik, besárgul. Erős köhögés, bő, felszakadó, zöldes köpettel. Vastag, zöldes-barnás lepedék a nyelvgyökön, keserű szájíz. Szívesen szopogat jeget. Nem szereti a húst és a kenyeret. Sok a gyomorsava, gyomorégés gyötörheti, felfúvódásra hajlamos. Hasi görcsök, bélkorgás, bugyborékolás. Reggelente fröcskölő, kitörő széklet. Májtáji fájdalom, diszkomfort érzés, epés hányás.

Javul:

Meleg, száraz levegőn, ha a hátán fekszik.

Romlik:

Nyirkosságtól, este, fejsérüléstől, zöldség, gyümölcs fogyasztása után, ha a bal oldalán fekszik, érintéstől, széltől, fénytől, zenétől.

 
old.natursziget.com