KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. jún. 19. (sze) – Gyárfás
Készítmények

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

GRAPHITES
Grafit. Szenet, kovasavat, mangánt, vasat tartalmaz.

Kiváltó ok:

Lehet bánat, félelem, túlerőltetés.

Javallatok:

Száraz ekcémák, pikkelyes bőrpanaszok, tejótvar, furunkulusok, hegesedési rendellenességek, szemhéjgyulladás, körömágygyulladás, árpa, krónikus szorulás; zsírdaganat képződés.

Jellemzők:

Vértolulásos, piknikus egyének alkati szere, akik érzékenyek a hidegre. Határozatlan, ok nélkül sír, ijedt.

Tünetek:

A bőr piszkosnak tűnik, száraz, korpásodó; gyakori a berepedés, elsősorban a hajlatokban, a nyálkahártya?bőr átmenetnél, az emlőbimbón. Jellegzetes a fül mögötti nedvedző, pörkös bőrelváltozás. A hajlatok kipirosodása, berepedése; Megvastagodott, kemény hegek (keloid). Rossz közérzet, elgyengülés. Nehézségérzet a gyomorban, böfögés, puffadás; Nagy darabos, nehezen ürülő széklet. Bélrenyheség. Végbéltáji berepedések és ekcéma. Fájdalmas aranyér (főleg ha ül vagy jár). Híg, bűzös, kismennyiségű váladékok. Késedelmes, fájdalmas, kevés világos színű vérrel járó menstruáció. Kerüli a fényt, szemhéját elnehezültnek érzi. Halszagú fülváladék, fülcsengés, fülét bedugultnak érzi. Szájzug berepedése, vastag lepedékfoltok a nyelven. Szájszag; fogvérzés. Rekedtség.

Javul:

Szabad levegőn, érintéstől, forró tejtől.

Romlik:

Hidegre, fényre, menzesz alatt és után; éjszaka; vakarózástól; zsírtól.

 
old.natursziget.com