KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. jún. 23. (va) – Zoltán,Édua
Készítmények

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

HAMAMELIS
Bűbájdió, varázsdió. Kanada és az Egyesült Államok nedves erdőiben termő cserje különböző részeiből készül a homeopátiás szer.

Kiváltó ok:

Sérülés, megerőltetés.

Javallatok:

Véna- és hajszálérgyengeség, vénás vérzések, pangások, visszerek, kiterjedt szervi vérzések, aranyér, női vérzések, vérvizelés; vérköpés; szemsérülés; elsőfokú égés; operáció utáni fájdalom. Petefészek-gyulladás (főleg vetélés után kialakuló).

Jellemzők:

Belsőleg és külsőleg használható, jól kiegészíti az Arnica-t zúzott sebek esetén. Főleg a vénákra hat.

Tünetek:

Kötőhártya alatt bevérzés. A lábakon visszértágulat, gyulladás, duzzadt, fájdalmas vénák, pangás. A beteg úgy érzi, mintha zúzódás érte volna, mintha szét akarnának pattanni az erei. Aranyeres csomók megduzzadása, égő viszketése, nagyon sötét színű, szinte fekete vérzése. Kalapáló fejfájás; Fájdalmas, érzékeny hüvely.

Romlik:

Melegtől, érintéstől, nyomástól. A fájdalmak nappal erősödnek.

 
old.natursziget.com