KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. júl. 24. (sze) – Kinga,Kincső
Készítmények

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

ALOE SOCOTRINA
A növény leveleinek szárított nedvéből készül a homeopátiás szer. A régi világban tonizálásra, purgálásra használták.

Kiváltó ok:

Ételmérgezés, gyógyszerek.

Javallatok:

A gyomor-bélrendszer gyulladásai, hasmenés, aranyér, végbél előesés (prolapszus).

Jellemzők:

A hasi vénákra hat, ernyedést okoz. A végbél záróizmának gyengesége. Általános gyengeség, fáradtság.

Tünetek:

Vörös, száraz, berepedezett ajak, rossz szájíz. Reggeli hasmenés, kocsonyás, véres széklet, felfúvódás. Hirtelen fellépő székelési inger, amit azonnal kifolyó széklet követ. A végbél záróizomzata elégtelenül működik. Bélkorgás, nyomásérzet az alhasban. A beteg valamennyi szervét nehéznek, teltnek érzi (leginkább a hasüregét, medencéjét). Izgatott, ingerlékeny, rosszkedvű beteg. Bizonytalansággal járó szédülés. Vértolulásos fejfájás, főleg a homloknál. Ébredés után elered az orra vére.

Javul:

Hűvös, szabad levegőn. Bélgáz (flatus) távozásakor. Teától.

Romlik:

Melegben, nyáron, kora reggel. Ásítástól, rágástól. Evés, ivás után.

 
old.natursziget.com