KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. jún. 22. (szo) – Paulina
Készítmények

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

PHOSPHORUS
Foszfor. Ez az elem a szervezet, főleg a csontok fontos alkotórésze, nagy szerepet játszik az enzimfolyamatokban.

Javallatok:

Visszatérő megfázások, fertőzések, köhögések. Máj, tüdő, veseállomány gyulladásos és degeneratív betegségei. Tüdőgyulladás. Vérzéses állapotok. Gyomorrontás, hasmenés. Idegi eredetű hasmenés. Szülés után jelentkező keresztcsonti fájdalom.

Jellemzők:

Mint a gyufa, fellobban, fényt bocsát ki, és hamar kialszik. Sovány testalkatú, nyitott, barátságos, de nyugtalan természetű, könnyen kimerülő emberek szere.

Tünetek:

Nyelve lepedékes, hangja mély, rekedt. Asztmatikus, száraz, fájdalmas köhögés öklendezéssel. Légutakban égő érzés. Köhögéskor bő, habos, akár véres köpet ürül. Égő hátfájdalom a lapockák között. A fogínyvérzés gyakori. Foghúzás után elhúzódó vérzés. Meleg szobában is fázik, rázza a hideg, ennek ellenére jéghideg italra vágyik, melyet elfogyasztva, rövid időn belül hány. Farkaséhes. Szélben könnyezik, az erős fény zavarja. Nem szeret egyedül lenni.

Javul:

Társaságban, pihenés után, evés után, sötétben.

Romlik:

Hidegtől, ha a bal oldalán vagy a hátán fekszik, szellemi fáradtságtól, hirtelen időjárás-változástól.

 
old.natursziget.com