KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Készítmények

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

NATRUM MURIATICUM
Más néven Natrium chloratum. Nátrium-klorid, azaz konyhasó.

Kiváltó ok:

Régebbi keletű csalódás, bánat. Napfény, mely fejfájást, herpeszt vált ki.

Javallatok:

Főleg alkati szer, gyász okozta fájdalom, lelki problémák, elfojtott sírás, vízháztartási zavar (főleg a test alsó részének vízvisszatartása). Száj körüli herpesz (ha alkatilag is Natrum muriaticum a beteg). Ujjbegy berepedése. Pikkelysömör.

Jellemzők:

Főleg alkati szer. A beteg a fájdalmát, gyászát magában tartja. Ha bánata van, elvonul, nem szereti, ha sírni látják. Kisebb nagyobb sérelmeit őrizgeti, nem felejti el. Érzékeny, de nem mutatja ki. Néha heves kitörésekre hajlamos. Vonzódik a sóhoz, sós ételekhez, vagy éppen kifejezetten elutasítja őket. Gyakran van térképnyelve. Száraz, érdes bőr. Hajas fejbőr szélénél jelentkező kiütések. Kora reggeli zúzódásos hátfájdalom.

Tünetek:

Mivel főleg alkati szerként használatos, számtalan krónikus, elhúzódó tünet esetén beválhat.
A beteg hajlamos a kiszáradásra, fogyásra, kimerülésre. Magas láz, kiütéssel, szomjúsággal, lüktető, kalapáló fejfájással.
Erős, híg orrváladékkal járó nátha egy-három napig, utána az orra teljesen bedugul.

Javul:

Szabadban.

Romlik:

Ha vigasztalják, együttérzéstől.

 
old.natursziget.com