Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Egész-ség

Dr. Gergely Ákos cikksorozata (7.)

Gócos fog: petefészek-gyulladás?

A szájüregi zavaró mező sajátosan biológiai fogorvosi fogalom. Jelentése: a fogakhoz tartozó energiacsatornák (meridiánok) működését egy tartósan negatív, szájüregi hatás éri, melynek következtében a meridiánban keringő energia akadályozott, diszharmonikus áramlású.

A zavaró mező így mindig egy krónikus, lappangva fennálló probléma, amely megzavarja a szervezet szabályozó rendszerét. Hatására különböző, legfőképpen az adott meridiánt érintő tünetek lépnek fel, mely tünetek közvetlen módon nem utalnak a hibás fog vagy fogágy problémájára.

Hibátlan gyökértömés is lehet zavaró mező

Példa lehet erre az az eset, amikor egy fiatal nő jelentkezett nálam góckutatásra. Előzőleg járt már több helyen, ahol röntgenvizsgálattal sem találtak nála gócos fogat, pedig a nőgyógyásza szerint valamilyen góc okozhatja a visszatérő gyulladásait. A röntgen- és a fizikális vizsgálat alapján valóban nem volt kimutatható rossz fog, a tapintásos és elektroakupunktúrás vizsgálat azonban gócot mutatta ki a felső kismetsző fognál, amely a röntgenfelvétel szerint korrekt gyökértöméssel volt ellátva. Ezek után a fogat megnyitottuk, a régi gyökértömést eltávolítottuk, és a beteg homeopátiás és lézerterápiás kezelést kapott. A mérési eredmények pozitív változásukkal azonnal igazolták, hogy helyesen döntöttünk, majd 8 nap múlva a hölgy addigra állandósult alhasi panaszai is elmúltak.

Nézzük csak, milyen tünetek tartoznak a zavaró mezők témakörébe. Elsősorban az elhalt, esetleg rosszul gyökértömött fogak, de mint láttuk, a korrekt gyökértömések is szerepelhetnek itt. A mély tömések vagy koronák által irritált fogbél is lehet kezdődő zavaró mező, de még a kihúzott fog helyén is lehet zavaró mezőt találni, ha húzás után nem volt megfelelően ellátva az állkapocs.

Ezenkívül a hibás fogmű (híd, fogsor) által okozott tartós gyulladás is ide sorolható. Zavaró mezőként működhetnek a különböző anyag-összetételű fém-, amalgámtömések és egyéb korona hídpótlások között fellépő áramkisülések. Sokszor az ajak és nyelv piercingek energetikai hatása is kimutatható.

Fáj a foga, mégsem azzal van baj

A zavaró mező tüneteinek megítélésekor figyelembe kell venni az esetleges meridiántünetet is, ami azt jelenti, hogy az adott energiacsatorna egy másik pontján zajló betegség okoz szájüregi tünetet. Példaként említhetem, amikor valaki nyilalló őrlőfog fájdalommal keresi fel fogorvosát, ahol kiderül, hogy a fognak semmi baja, viszont a tartós munkahelyi stressz miatt a gyomorfal érzékennyé vált, ezért a betegnek gyakran fáj a gyomra is, savas felböfögése van, nehezen és felületesen alszik. A szükséges homeopátiás szer hatására már másnapra elmúlnak a fog- és a gyomorpanaszok is.

Lássuk, mi a teendő fogászati zavaró mező gyanújakor. Szervezetünk finom jelzéseire is oda kell figyelni. Ha tartósan fennálló panaszunk van, keressünk fel specialistát. A rendelőben megtalálva a tünetek hátterében álló fogat, el kell dönteni, érdemes-e a fogat kezelni, vagy pedig a súlyosabb következményeket elkerülve, inkább a fog eltávolítása szükséges.

Krónikus gyulladásnál nincs mindig tünet

Mindenképpen fel kell hívni arra a figyelmet, hogy ha egy fog nem fáj, az még nem jelenti azt, hogy minden rendben is van vele. A krónikus gyulladások jó részében nincs tünet, csak mellékleletként derül ki, hogy baj van. Ezért is szükséges a rendszeres fogászati szűrővizsgálat.

A biológiai fogorvos rendelőjében lehetőség van a rejtetten megbúvó zavaró mezők korai felismerésére a tapintásos, majd az azt megerősítő elektorakupunktúrás vizsgálat segítségével. A fellelt zavaró mező ellátásában a hagyományos fogászati módszerek mellett nagy segítséget jelentenek a homeopátia, a lézerakupunktúra és az elektroakupunktúra terápiás lehetőségei. Minden esetben gondolni kell arra is, hogy a zavaró mező kialakulása hosszú folyamat következménye, és a szervezet komplex működési zavarának, általános harmóniavesztésének csak a felszíni tükröződése. Ezt is szükség esetén fel kell tárni, oki szinten megérteni, támogatva a gyógyító erőket a harmónia helyreállítása céljából. Ez a folyamat jó együttműködést kíván a páciens és a kezelő részéről.

Dr. Gergely Ákos
fogorvos

Általános és biológiai fogászat, homeopátia, elektroakupunktúra, biorezonancia
1123 Bp., Kékgolyó u. 15/b., a Déli pályaudvarnál.
Bejelentkezés: (1) 355-4618, (20) 962-1382
E-mail: drgergelyakos@freemail.hu
Ugyanitt természetgyógyászoknak rendelő kiadó.

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com