Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Homeopátia

Válaszol: dr. Sebő Zsuzsa homeopata

Tejképződés serkentése, prosztata

Rendszeresen közreadjuk – persze megváltoztatott névvel, esetleg rövidítve – a tanácsadóinkhoz érkezett leveleket és a rájuk adott válaszokat, ha másokat is érintő információkról van szó. Most dr. Sebő Zsuzsanna homeopata orvos tanácsadónk levelezéséből válogattunk.

2/2. oldal

Kedves Katalin!
Az Ön által leírtak a növényre vonatkoznak. A homeopátiás Agnus castus egyik indikációs területe a gyermekágyas, akinek elapad a teje, depressziós, félelmei vannak. A tejserkentésre jobbnak tartom az alacsony potenciájú Ricinus-T (C5 vagy 6) naponta 5-6x. Ugyancsak jó a Phytolacca, az előzőhez hasonló hígításban. Lehet a kettőt hetente váltogatni. Üdvözlettel:
dr. Sebő Zsuzsanna

T. Doktornő!
Érdeklődnék, hogy szoptatás alatt lehet-e szedni az Arsenicum albumot. Ha igen, milyen potenciában? A leírás alapján ez a szer illik rám a legjobban. Szeretnék minél előbb megoldást az alvásproblémámra és a stresszelésemre, mert a tejem is kezd fogyni. Köszönöm minél előbbi válaszát!
Tünde

Kedves Tünde!
Lehet szedni, ha Ön biztos benne, hogy ez a szere. C30-nál magasabb potenciát orvos nélkül nem javasolok. Vegyen be egy adagot, várjon néhány napig, figyeljen, hogy milyen változásokat észlel magán, majd aszerint folytassa. Kétségbeesni meg nem kell, nincs egyedül ilyen és hasonló problémával. Megoldható. Üdvözlöm:
dr. Sebő Zsuzsanna

Megnagyobbodott prosztata

Tisztelt Doktornő!
Érdeklődni szeretnék, hogy prosztatagyulladásra, prosztatamegnagyobbodásra van-e hatásosan alkalmazható homeopátiás szer. A férjemnek sajnos olyan tünetei vannak, amelyek arra utalnak, hogy prosztatamegnagyobbodása lehet, de még orvosnál nem volt vele. Homeopátiás szereket egyszerűbb, akut betegségek esetén már alkalmaztunk, és nagyon meg voltunk velük elégedve. Ezért gondoljuk most is, hogy ha lehet, inkább ezt a szelíd gyógymódot választanánk. Segítségét előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel:
Tímea

Kedves Tímea!
Akinek prosztatamegnagyobbodásra utaló tünete van, az abban a korban van, amikor a rosszindulatú folyamat veszélye igen magas. Először egy szűrésre kell elmennie a férjének, mert felelőtlenség homeopátiával kezelni egy kivizsgálatlan beteget. Tisztességes homeopata vizsgálat nélkül nem vállalja el. Üdvözlettel:
dr. Sebő Zsuzsanna

Kétféle szert egyszerre?

Tisztelt Doktornő!
Kétféle (Tabacum 30, Amylium nitrosum 30) homeopátiás szert szedek. Ezzel kapcsolatos kérdésem, hogy a kettőt bevehetem-e egyszerre, ugyanazon időpontban? Köszönettel:
Irén

Kedves Irén!
A homeopaták többsége a különböző időpontban való bevételt javasolja. Magam is ezen a véleményen vagyok. Ha a klasszikus homeopátia alapelveit végiggondoljuk, akkor is a különböző időpontban történő bevétel a helyes. Egyes szerzők (ők vannak kevesebben) az együttes bevételt is hatásosnak tartják. Üdvözlettel:
dr. Sebő Zsuzsanna

* * *

Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász, mentőorvos, homeopata, a Natúrsziget portál életmód-tanácsadója.

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#4 szerkeszto 2007-07-31 10:39:10
 
Kedves Hozzászólók!

Sebő doktornő kérését tolmácsolom: inkább a megszokott módon, emailben kérdezzenek tőle, amíg át nem alakítjuk az Életmód-tanácsadás menüpontunkat webes felületűre. E-mailes elérhetősége itt megtalálható:
http://www.natursziget.com/page.php?show/lifestylecounsel/list#drsebozsuzsanna

Üdvözlettel:
Kürti Gábor főszerkesztő, Natúrsziget
#3 szmarta 2007-07-26 07:51:18
 
Kedves Doktornő!

Férjemnek krónikus prosztatagyulladása van.
Amikor belobban, magas láz, derékfájdalom, majd 2-3 hétig antibiotikum.
Kiváltható lenne ez hom.szerrel?
Üdvözlettel
Takács Mária
#2 lasszó 2007-07-19 11:40:05
 
Kedves Doktornő!
57 éves férfi vagyok, és a psa eredményem 4.6.
Nem igazán vonzódom a tablettás dolgokhoz, mivel még nem kellett szednem.
16 éve nem eszem húst, rendszeresen sportolok, de egy éve komoly idegi feszültségnek vagyok kitéve, amit jól kezelek.Ezelőtti évek psa eredményei 2.2-3.6-ok voltak.Létezik, hogy az idegi feszültség hat a psa értékre?Az orvos OmnicTocas0.4 tablettát írt fel.Kérdésem, milyen gyógymódot javasol még részemre, ami természethez kapcsolódik, és a prosztatára hatásos.Csak ne tökmagolajat javasoljon mert azt régóta használom eredménytelenül.Szerintem az csak üzlet.Köszönöm figyelmét, várom válaszát.
#1 dorina0606 2007-07-10 14:24:07
 
t.doktornő!
a fogzással kapcsolatban érdeklődnék a hom.szerekről.chamumilla(15ch)bogyókat adtam eddig ,ha láttam hogy nyugtalan,fájdalma van.első kérdésem az lenne,hogy a
potencia megfelelő-e.én kissebbet akartam adni(6ch),de a gyógyszerész szerint az felnőtteknek való.másik kérdésem:létezik cseppekben is?elég nehéz összetörni a bogyókat a babának.( a kislányom 8 hónapos)
köszönettel:Szilvia

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com