KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. jún. 17. (hé) – Laura,Alida
Homeopátia

Dr. Sebő Zsuzsanna:

Mikor válhat veszélyessé a homeopátia?

A homeopátiás kezelés csak akkor lehet „szelíd” és mellékhatásmentes, ha használója ismeri a törvényeit, szabályait, és nem utolsósorban: az alkalmazó vagy a szert ajánló személy tisztában van a saját korlátaival, figyelembe veszi tudását és tapasztalatait.

2/2. oldal

Az a kezelés, amit olvasónknak ajánlott valaki (nem homeopata volt), ellentmond a homeopátia szabályainak, és nagy tudatlanságról tanúskodik. Miért?

1. Nem veszi figyelembe a beteg alkatát. A Nux vomica üzletember típus, aki indulatos, könnyen dühbe gurul, szeszélyes, mindenben a maximumot akarja. Az élvezeti szereket kedveli, sok emésztési problémával küzd. Ezzel szemben a levélíró kétségbeesett, diagnózisát kereső, elkeseredett, segítségért kiáltó, legyengült embernek tűnik. Valószínű, hogy nem Nux vomica-t igényel.

2. C200 potencia napi háromszori bevétele – különösen két héten át – szinte biztos, hogy a betegen a gyógyszerképet hozta volna elő, a legváltozatosabb, legkellemetlenebb, akár veszélyes tünetekkel. Vagyis pontosan azokat a tüneteket, panaszokat idézte volna elő a levélírónál, amelyeknek a kezelésére való a Nux vomica.

3. A jól kiválasztott szert sem adjuk rutinszerűen, ellenőrzés nélkül hetekig, hónapokig.

4. Nem adjuk ugyanazt a szert kúraszerűen csökkenő potenciával. Ez a homeopátia alapelveivel ellenkezik, mely szerint azt a legkisebb potenciájú szert kell megkeresni, amely képes az önregulációs folyamatok megsegítésére. Ha úgy látjuk, hogy jó a gyógyszer, majd később gyengül a hatása, magasabb potenciában lehet folytatni a kezelést – ha egyáltalán szükség van további kezelésre.

Az eset fő tanulsága, hogy a homeopátia avatatlan kézben veszélyessé válhat, és homeopátiás képzettség nélkül csak az akut betegségek tüneteit kezeljük. Megjegyzem, még itt sem árt – szükség esetén – homeopata véleményét kikérni.

Így alakult a folytatás

Ezek után nézzük, mi a folytatása az esetnek.

Kedves Kata! Tudni szeretném, mi történt levélváltásunk óta, annál is inkább, mert levelezésünk (névtelenül) rövidesen megjelenik a Natursziget honlapján – kommentárral, tanulságokkal.
Üdvözlettel: dr. S. Zs.

Tisztelt Doktornő!
Köszönöm kedves érdeklődését irányomban. Ez meglepett, mivel közel másfél éves kálváriám alatt rengeteg negatív tapasztalatban volt részem az orvostársadalom részéről. (Nem említve a gyógyszerek okozta állapotromlásomat.)

Tanácsára nem kezdtem el szedni a szereket, úgy döntöttem, hogy inkább szakemberhez (homeopátiás orvoshoz) fordulok ebben a kérdésben. Jelenleg gyógyteával próbálkozom és diétázom (ami nagyon megvisel), emellett multivitaminokat szedek, mert rettenetesen le vagyok gyengülve. Homeopátiás szereket még nem próbáltam, de ismerőseim azt mondják, hogy nagyon sok betegséget lehet velük igen jó hatásfokkal gyógyítani. Amíg azonban nincs konkrét diagnózisom, addig nem tudok ez ügyben előre lépni, úgyhogy még futom a köröket az orvosoknál, kórházakban, de csak a diagnózis megállapítása érdekében. (Talán egyszer sikerül.) Gyógyszereket nem vagyok hajlandó többet bevenni, pedig az orvosok szorgalmasan írogatják nekem. Mindenesetre nem adom fel.
Még egyszer köszönöm kedvességét, így ismeretlenül is: Zs. Kata

Kedves Kata!
A véleményem, hogy problémái – bár kevés részletet tudok – nagy valószínűséggel orvosolhatók homeopátiás gyógyszerrel, azaz az alkati szerével. Keressen fel mihamarabb egy jól képzett homeopatát, és tájékoztasson minket a későbbiekről. A hagyományos orvosi vizsgálatokat és kezelést nem kell abbahagynia, mert a homeopátiás kezelést nem befolyásolják.
Üdvözlettel: dr. S. Zs.

Dr. Sebő Zsuzsanna
gyermekgyógyász, homeopata
Tanácsadás

* * *

Az ismertetett eset arra késztet bennünket (a szerkesztőséget és az orvos tanácsadót), hogy eddig megjelent cikkeink folytatásaként részletes tájékoztatást adjunk a homeopátia törvényszerűségeiről. Ilyen jellegű írásainkat a közeljövőben kezdjük közölni. Ugyancsak fontosnak tartjuk, hogy tanácsadóink közérdekűnek ítélt válaszai eljussanak látogatóink minél szélesebb köréhez, ezért Életmód-tanácsadás rovatunkat hamarosan web alapon működővé tesszük.

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 Dr.Szamuelisz Mária 2007-08-30 16:24:24
 
Kedves Kata és a többi homeopátia iránt érdeklődő olvasó!

Tanulságos volt számomra Sebő doktornővel váltott levelezésük.Jómagam is gyermekgyógyász-homeopata vagyok.Túl azon hogy maximálisan egyetértek koleganőmmel,kérem ne sértődjön meg,de ön valójában azért keresi fel gondjaival a kollégákat,hogy javaslataikat összegyüjtve meditáljon a további teendőkről?
Tudja az egészség nem cipő,amit próbálgatok és ha nem jó kidobom,félreteszem.Ha javasolhatom alakítson ki bizalmas kapcsolatot az Önt gyógyító orvossal,próbálja annak tanácsait betartani.
Saját tapasztalatomból mondom,két egyforma gyógyszer van,de beteg nincs!
Heveny megbetegedés esetén a homeopatias kezelésben jártas valóban megpróbálkozhat öngyógyítással,de idült betegségben ezt hagyja orvosra és főleg személyes vizsgálat,megbeszélés alapján!

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com