Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 19. (pé) – Emma
Homeopátia

Válaszol: dr. Sebő Zsuzsa homeopata

Menstruációs görcsök, köhögés, skarlát

Rendszeresen közreadjuk – persze megváltoztatott névvel, esetleg rövidítve – a tanácsadóinkhoz érkezett leveleket és a rájuk adott válaszokat, ha másokat is érintő információkról van szó. Most dr. Sebő Zsuzsanna homeopata orvos tanácsadónk levelezéséből válogattunk.

2/2. oldal

Skarlátra: Belladonna, Scarlatina

Tisztelt Doktornő!
Tanácsára lenne szükségem, négyéves kislányom skarlátos megbetegedést kapott, amit a mai napon diagnosztizáltak, antibiotikumos kezelést kezdtünk nála. Jellemzői tünetei: bőrkiütés a mellhasán, nagyon piros torok, de tiszta nyelv, magas láz, hányás, hasfájás. Esetleg van(nak) olyan homeopátiás szer(ek), amivel a gyógyulását elősegíthetném?
Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:
Klára

Kedves Klára!
Belladonna 9 vagy 15 C (vagy CH) ebben az esetben a megfelelő szer. Ha a gyerek általános állapota rossz, magas láza van, inkább a 15-ös potenciát javasolom: 2-3x5 golyót elszopogatni, vagy fél pohár vízben feloldani és 1-1 kortyot a szájban tartani. (Amikor a pici lázas, lehet akár óránként adni.) A Belladonnát főleg a betegség kezdetén érdemes szedni. A későbbiekben a tünetekhez igazodó szereket lehet adni, de a skarlát gyógyszerrel 5 nap alatt teljesen tünetmentessé válik.

Ha be tudja szerezni a Scarlatina nevű homeopátiás szert (30-as potenciában), egy adag szintén hasznos lenne. Üdvözlettel:
dr. Sebő Zsuzsanna

Görcsös köhögés – rohamokban

Tisztelt Doktornő!
A kisfiam (6 éves) allergiás a füvekre és a tojásra. 10 napja Amoxicillint kapott, mert piros volt a torka. Az antibiotikum szedése közben egyre jobban elkezdett köhögni – rohamokban, görcsösen, ugatósan. A gégész szerint nincs gégészeti gyulladása, a gyerekorvos szerint tiszta a tüdeje. Az allergiájára gondolnak, ezért Spiropentet kapott, ami nem változtatott semmit a köhögésén. Most Summamedet írtak neki, „hátha atípusos baci” címen. Nem szívesen kísérleteznék ezzel, kérem, írja meg, hogy milyen homeopátiás szert adhatnék neki. Egyébként a gyerek jókedvű, nem lázas. Köszönettel:
Orsolya

Kedves Orsolya!
Homeopátiás szer ajánlásához bizony nem sok információt adott. Milyen a köhögés, mikor, mire javul és romlik, van-e váladéka, sokat vagy keveset iszik a gyerek?
Egy biztos, jó gondolat a Sumamed mellőzése. Üdvözlettel:
dr. Sebő Zsuzsanna

T. Doktornő!
Fiam köhögése rohamokban jelentkezik, görcsös, ugatós vagy asztmatikus, felváltva, de a tüdeje tiszta. Szerintem a Spiropenttől se jobb. Éjszaka a köhögés ritkább. Nappal már van 1-2 órás szünet, utána rákezdi, és nem tudja abbahagyni. A gyerek annyit mondott, hogy csiklandozza a torkát. Mivel gyulladás az orvos szerint nincs, ezért gondolnak allergiára.

Inni többször kér, mint általában (de ugye meleg is van). Elalvás után annyira megizzad, hogy át kell öltöztetni (ez amúgy is jellemző rá). Semmilyen váladék nincs – nem náthás –, futkározásra jobban köhög, de vágyik a szabadba, jó kedvű. Aeriust szed és Nasonexet, de az Aeriust csak a köhögés kezdete óta adom, azelőtt szerintem „elvoltunk” az orrspray-vel is tünetek nélkül. Köszönöm:
Orsolya

Kedves Orsolya!
Próbálja meg a Drosera 9 C (vagy CH) szert, napi kétszer, háromszor (5-5 golyó).

A Drosera kereklevelű harmatfűből készül. Heves csiklandozás érzet a gégében, mintha toll, morzsa irritálná, mely sorozatszerű köhögési rohamot provokál. Ezek főleg éjfél után jelentkeznek, de a lefekvés után azonnal jelentkező roham sem ritka. A köhögés mélyről jön, üresen cseng, szűnni nem akar. A beteg alig kap levegőt, öklendezik, hány, borda alatti fájdalomról panaszkodik. Köhögési roham alatt alig tud levegőt venni, gyötrődik, elkékülhet. Szabad levegőn javul az állapota. Gyakran láztalan.
Jobbulást! Üdvözlettel:
dr. Sebő Zsuzsanna

* * *

Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász, mentőorvos, homeopata, a Natúrsziget portál életmód-tanácsadója.

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 Maró Katalin 2009-11-26 15:22:13
 
Ilyen jellegű gyógyszert szed egy ismerősöm, a Mastodynon ceppeket. Mennyi ideig tart a változás a tünetekben? A mentolt szedheti-e (pl fogkrém vagy cigaretta formájában) és miben módosít a mentol a homeopátikus szerek hatásában?
#1 edina_34 2007-08-03 17:21:38
 
Tisztelt doktor no En egy 35 eves pcos ban szenvedo romaniai beteg vagyok. Nagyon szeretnek egy kisbabat .Hormoneredmenyeim progeszteron 0,54 ng/ml (21 ik nap) tesztoszteron 0,54ng/ml, prolaktin 9,15ng/ml,mas nogyogyaszati problemam nincs csupan nincs peteeresem.Nagyon szepen megkerem a doktornot ,hogy kuldjon nekem egy homeopatias kezelest.koszonom tisztelettel Toth Eniko Marosvasarhelyrol
email cimem totheniko71@freemail.hu

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com