KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Életmód

A siker az agyban kezdődik

Tavaszi meglepetést kerestem a budapesti Harmónia Iskolában, aminek kipróbálásával örömet szerezhetünk a Natúrsziget portál látogatóinak. Vendéglátómról, Kevevári M. Katalin iskolaalapító agytrénerről az a hír járja: röpke 15 perc alatt csodát tesz a fáradt emberekkel. Szerettem volna úgy érezni magam, mintha kicseréltek volna... Megtapasztaltam. Kár lett volna kihagyni!

Az agytréningező kung-fu edző, Szilágyi IstvánAz alábbi gyorsteszt arra szolgál, hogy bárki kideríthesse, indokolt-e megismerkednie a harmónia visszatanítását életreszólóan biztosító agytréninggel:

  • kedvetlen,
  • csapongó,
  • akadozva rendezi gondolatait,
  • némelykor alvászavarral küzd,
  • hullámzó teljesítményt nyújt,
  • energiátlan,
  • csökken a koncentrálóképessége,
  • memóriája sem a régi,
  • motiválatlan,
  • türelmetlen?

Már egyetlen igen válasz azt jelenti, hogy az Ön mentális egészsége érdekében gyors, hatékony és eredményes segítség szükséges. Ne keseredjen el, megoldást kínál az agytréning a Harmónia Iskolában.

Ahogyan a természet, az emberi szervezet is megmentésre vár. Nem lehet büntetlenül erőszakoskodni magunkkal! Miképp testünk, a tudatunk is fejlesztésre, karbantartásra szorul.

Harmóniára, a harmóniához pedig energiára van szükségünk annak érdekében, hogy megbirkózzunk a ránk zúduló információáradattal, és képesek legyünk megtenni azt, amit tennünk kell önmagunkért és mindazokért, akiket szeretünk, akikért felelősséget érzünk, akikre számítunk.

Gyakran kapunk a fejünkhöz: ez tényleg csak ennyi volna? Nem éppen mai felismerés: a legbonyolultabbnak tetsző újdonságok mögött pofonegyszerű igazságok, megfigyelések, tapasztalatok rejtőznek.

Ősi relaxációs eszközök ötvözete a legmodernebb technikával

Ha azt vesszük, hogy az űrkutatás „termelte ki” az agytréning technikát, máris éteri magasságokba emelkedünk, s nagyon elvont és tudományos valamire gondolunk. Voltaképpen pedig nincs másról szó, mint hogy e zseniális találmány a legősibb relaxációs „eszközt”, a fény és a hang ritmikus összhangjának ellazító hatását használta fel és ötvözte a high-tech-kel.

A kozmosz első meghódítói igencsak magukra hagyatottan repültek-száguldoztak a földgolyóbis körül, mindenre egyszerre kellett figyelniük (1,7 mp alatt legalább 30 információt kezelve). Ezt a pokoli igénybevételt még ők is alig állták ki. Szükség volt hát valami olyasféle eszközre, mely az asztronautákat csak rövid időre „vonta ki” a forgalomból, s aminek a használata után szinte újult erővel folytathatták a programjuk végrehajtását.

Botcsinálta űrhajósként magam is beültem egy kényelmes székbe. Kevevári M. Katalin, a Harmónia Iskola alapító agytrénere gondosan kikérdezett; nem állok-e rendszeres orvosi kezelés alatt, nem szenvedek-e epilepsziában, szenvedélybetegségben, nincs-e pacemakerem, nem szedek-e béta-blokkolót, volt-e már pánikrohamom stb., majd megnyugtató válaszaimat követően a fejemre tett egy fülhallgatót és egy mini komputerhez kapcsolt szemüveget. Behunytam a szemem. Néhány perc alatt ellazultam: a szívdobogáshoz hasonló hangok, kellemes fokozatra beállított villódzó fények zsongítottak el, s kimenekítettek a zajból, ernyedtségemből, s mintha aludtam volna is egy picit. (Az ősember érezhette magát így a barlangjában, amikor a tűz – falon táncoló – árnyába meredt, s a társak tamtamjára visszazökkent gondolatai természetes ritmusába.) Negyedóra elteltével elcsendesedett a hang, kialudt a fény, s bármilyen hihetetlennek is tűnt: lazának, egyszersmind tettre késznek éreztem magam.

A házigazda mosolygott; tudta, hogy biztosra megy. Katalin asszony másfél évtizedet áldozott arra, hogy az agytréningezés, azaz a passzív meditációs technika minden csínját-bínját elsajátítsa, s valamennyi hozzá fordulót végig kísérjen az önelemzés és az önfejlesztés gyakorta rögös útján.

– Nincs ebben semmi ördöngösség – állítja. – Hányszor, de hányszor mondjuk: „lementem alfába”. Ez amolyan révült állapot, amikor szinte kikapcsolunk, de azért még igenis a földön járunk. Azt már kevesebben tudják, hogy az alfa-agyhullámon kívül létezik még béta-állapot is, amelyen „rezegve” éljük mindennapjainkat. De van még théta- és delta-agyhullám is, melyek mind-mind más – egyre alacsonyabb – frekvenciákat jelentenek. Ezeket az agyhullámokat agyunk – jó esetben – magától „megtermeli”, de általában a sok káros stressz jócskán kiöli őket belőlünk.

Mi mindenben segít a lazítás?

Ekkor vethetjük be az agytréninget, amely megtanít újra relaxált állapotba kerülni. A fény?hang készülék (fény- és hangjelekkel tornáztatva) munkára ösztönzi az agyat, a hiányzó frekvenciákra – úgymond – „ráveszi” agyunkat. A legmagasabb szintű működésünkre, a tudatunkra mindez úgy hat, hogy az egyre erősebb, izmosabb, ellenállóbb agyműködésünk segítségével mi magunk állíthatjuk helyre a bennünk megbomlott harmóniát. Mentális egészségünket jobbíthatjuk a természetes módon felszínre jutó energiánkkal.

Valamennyi agyhullámhoz vegyi anyagok is tartoznak, melyek testi-lelki-szellemi mibenlétünkért felelősek. A théta-állapot például a kreativitásunk záloga, míg a delta az öngyógyító mechanizmusunkat indítja be.

– Miért fontos a relaxáció?

– Mert a segítségével elérhető, illetve fokozható összpontosításunk; rövid és hosszú távú memóriánk fejlesztése; alvásunk minőségének jelentős javítása; a pszichés elváltozások megelőzése. Ugyanígy a külső eseményekre, váratlan információkra válaszul nem esünk pánikba, de legalább egyharmadával gyorsabban reagálunk; csökken a bennünk felhalmozódott feszültség; szexuális életünk kiteljesedik; kreatívabbá, elfogadóbbá válunk. Agyunk – relaxált állapotban – természetes módon termeli a kiegyensúlyozottságot, az örömérzetet, de az alvást segítő hormonokat is.

Agytréneresre fordítva: agyunk újraszervezi önmagát. Szórakoztató mentális fitnesz komputerrel (agytréninggel) tartjuk karban agyunkat. Amíg relaxálunk, mindkét agyfélteke pihenhet.

Információk özönében élünk, melyek a legváratlanabb időpontokban hol kisebb, hol nagyobb terheket rónak testünkre, lelki-szellemi állapotainkra. Hajlamosak vagyunk a nehezét eltenni, de ha már sok van ezekből, nem győzzük a feldolgozásukat. Ezen állapotokat tudjuk agytréninggel rendbe tenni.

A fény?hang készülékkel végzett relaxációs és meditációs gyakorlatok során – néhány héten belül – először is ideg- és hormonrendszerünkben mennek végbe pozitív változások, ezt követően észleléseink és a rájuk adott válaszaink minősége is megváltozik.

– Jól láttam, hogy az imént Kovács Vanda művésznő „ment át a színen”?

– A másik „teremből” pedig rögtön angolosan távozik egy úr, de kérem, ne kérjen autogramot tőle, mert siet... – szól az intelem.

Egymásnak adják a kilincset a mosdóban az érkezők és a távozók, mint az urológián. Vendéglátóm azonnal megmagyarázza: bár a jelszó: „inni, pisilni”, de ez az egész a stresszhormonok távozása céljából történik. Ezért áll meg minden betérő a recepciós pultnál és hajtja le a forrásvíz tisztaságú „mélykúti fehéret”...

– Az agytréningezők a különféle kulturális-életmódbeli változások motorjai; energikus, derűs, alkotni képes, érzelem- és ötletgazdag emberek. Mindannyian előfutárok, akik újfajta viselkedéskultúrát honosítanak meg szűkebb-tágabb környezetükben. Különböző életkorú tudósok, diákok, tanárok, gyógyítók, lelkészek, menedzserek, művészek, sportolók, közéleti szereplők, aktív nyugdíjasok, családjukban főhivatású asszonyok – azért, hogy környezetükben mielőbb megteremtődjék a harmónia – agytréningeznek.

– Miért ajánlja a Natúrsziget látogatóinak az agytréninget?

– Aki ezzel a passzív technikával edzi a tudatát, az az átlagnál sokszorosan erősebbé válik, s a lehető leggyorsabban jut a legmagasabbra, mert a kihívásokra helyes válaszokat tud adni, erőit állandóan összegyűjti, mozgásba hozza, lendületben tartja, kreativitását töretlenül fejleszti.

Vendéglátómtól azzal búcsúzom, hogy legközelebb visszajövök megszólaltatni néhány közismert személyiséget. Ígéretet kaptam, hogy a Natúrsziget portál regisztrált olvasóit május 31-éig díjtalan kipróbálási lehetőség illeti meg a Harmónia Iskola stúdiójában. Időpont egyeztetése szükséges.

Kevevári M. Katalin Harmónia Iskolájában – bár szinte a hihetetlen dolgok országában járunk – semmi sem tartozik a mesék birodalmába. Az agytréner készülék „munkálkodása” orvosi műszerrel, EEG-vel mérhető. S aki képes önmagában rendet teremteni, az úgyszintén alkalmassá válik szűkebb és tágabb környezete megértésére, a közös ügyek előrelendítésére. Ez az a harmónia, mely után valamennyien sóvárgunk. Van, akinek ez szinte magától értetődő módon sikerül. De még többen vannak azok, akiknek ehhez segítségre van szükségük. Ilyen mentsvár az agytréning.

K. H. D.

A Natúrsziget portál regisztrált olvasóit május 31-éig díjtalan kipróbálási lehetőség illeti meg a Harmónia Iskola stúdiójában. Időpont egyeztetése szükséges.

A Harmónia Iskola honlapja: http://www.agyinfo.hu
E-mail: harmisk@enternet.hu
Tel.: 06 (30) 354-3610, 06 (1) 251-5522.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com