Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 19. (pé) – Emma
Egész-ség

Stressz ellen mély légzés

Mindössze 5 perc alatt megnyugtathatja magát az ember, jelentősen oldhatja a felgyülemlett feszültséget, ha a megfelelő technikával mély légzéseket végez. Ily módon ellazulnak az izmok, lassul a szívritmus, csökken a vérnyomás. Az ötperces gyakorlat mindennapi végzésével kiegyensúlyozottabbnak, frissebbnek, energikusabbnak érezhetjük magunkat, javul az alvásunk minősége és a koncentrálóképességünk is. A neves amerikai gyógyintézet, a Mayo Clinic Women´s HealthSource című folyóiratában megjelent cikk nyomán alább ismertetjük a módszert.

Hogy a kívánt ellazulást mély légzéssel elérjük, csupán a következőket kell tennünk:

  • Üljünk le egy kényelmes székbe vagy fotelbe, és helyezzük a lábunkat a padlóra.
  • Csukjuk be a szemünket vagy koncentráljuk tekintetünket egy előttünk lévő tárgyra.
  • Kizárólag a légzésünkre figyeljünk. Lassan lélegezzünk be az orrunkon keresztül. Közben jelenítsük meg magunk előtt, vagyis vizualizáljuk, ahogy a rekeszizmunk föl-le mozog, hogy több helyet adjon a tüdőnknek a kitáguláshoz.
  • Lazítsuk el a hasunk alsó részét, és belégzés közben hagyjuk kitágulni.
  • Ha úgy érezzük, hogy a tüdőnk teljesen megtelt levegővel, lassan engedjük ki a levegőt a szájunkon át, és hagyjuk ellazulni a rekeszizmunkat.
  • Többször ismételjük az előbb ismertetett lépéseket. Ha a légzőgyakorlat közben elkalandozna a figyelmünk, térítsük vissza eredeti tárgyához, vagyis a légzéshez.
  • Amikor befejeztük az 5 perces lazító mély légzést, ne pattanjunk fel azonnal ülő helyzetünkből. Hagyjunk időt magunknak arra, hogy ismét érzékeljük a környezetünket.
Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com