Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Életmód

Alvászavar kezelése iskolás gyermekeknél hipnózissal

Egy nemrégiben nyilvánosságra hozott kutatás adatai szerint az önhipnózis, illetve a hipnózis hatékony módszer lehet az iskoláskorú gyermekek alvászava­rainak kezelésében. A kutatásba összesen 84, hét-tizenhét éves gyermeket, illetve serdülőt vontak be.

A fiatalabb gyermekek alvászavarukat általában különböző félelmekkel hozták összefüggésbe. A páciensek 68%-ának csupán egy vagy két alkalommal volt szüksége hipnózisra. A hipnózisterápiában részesülő 70 gyermek 90%-a számolt be arról, hogy a kezelést követően alvásának időtartama több mint 30 perccel kitolódott. A vizsgálatban részt vett gyerekek közül huszonegyen heti egy alkalomnál többször ébredtek fel éjjeli álmukból; a hipnózisterápiát követően 38%-uk számolt be javulásról.

A résztvevők 41%-a közölte, hogy a hipnózis következtében egyéb panaszai is javultak vagy mérséklődtek. Közülük 87%-a számolt be arról, hogy nemcsak az alvása javult, hanem mérséklődött a mellkasi fájdalom, a légszomj, a hasfájás, az időszakos köhögés, a fejfájás és a hang elcsuklása is.

A tanulmányt a BMC Pediatrics című szakfolyóirat tette közzé 2006 augusztusában.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com