KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 3. (va) – Kornélia,Nelli
Nagyvilág

Kevésbé foglalkoztatja a szex a középiskolásokat

Az Egyesült Államok középiskoláiban a korábbinál kevesebb diák siet megkezdeni szexuális életét. A legújabb, 2005-ben végzett kutatás szerint a felsőbb osztályokba járó amerikai középiskolások 46,8%-a számolt be arról, hogy már volt szexuális tapasztalata.

1991-ben egy hasonló felmérésben még a középiskolák felsőseinek 54,1%-a sorolta magát ebbe a csoportba. A mostani vizsgálat során 14,3% jelentette ki, hogy már több szexuális partnerrel volt dolga. Ez a szám is csökkent az 1991-es adathoz képest, amikor még 18,7% számolt be ilyen tapasztalatról.

Kiderült az is, hogy a középiskolák felsőbb osztályaiba járók közül rendszeresen használ gumióvszert 62,8%, ami jelentős növekedés az 1991-es 46,2%-hoz képest. A megkérdezettek 2,1%-a nyilatkozott úgy, hogy legalább egyszer kipróbált már intravénás kábítószert. Ez a szám lényegében azonos azzal az adattal, amit az 1995-ös felmérésben rögzítettek.

Amerikában a fiatalok általában 15 éves korban kezdik meg és 18 évesen fejezik be a középiskolát. A kérdőíves felmérés anonim volt, a betegségek megelőzésével és ellenőrzésével foglalkozó amerikai kormányhivatal megbízásából végezték el 50 amerikai állam különböző állami és magániskoláiban. A vizsgálat fő célja az volt, hogy megvizsgálják, mekkora veszélyt jelent a középiskolások körében az AIDS betegségért felelős HIV-vírussal való fertőződés.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com