Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 24. (sze) – György,Debóra
Nagyvilág

Szteroidfogyasztó tinédzserek

Egyre több amerikai tini lány használ testépítő szteroidokat – nem azért, hogy az izmait fejlessze, hanem hogy testét kecsesebbé varázsolja. A legmenőbb divatmodelleket és filmsztárokat tekintik példaképüknek, és hozzájuk hasonló alakra vágynak. A lányok, akik között még 9-10 évesek is akadnak, elsősorban tesztoszteron tablettákat, injekciókat és krémeket használnak. Gyakran ugyanazokról a fiatalokról van szó, akik az étkezéssel összefüggő, különféle egészségi problémákkal küzdenek.

A szteroidfogyasztás már a 90-es években megkezdődött a tinik körében, napjainkra pedig soha nem látott méreteket öltött. Az általános iskola felső tagozatába járó lányok 5, a középiskolás tinik 7%-a ismerte be, hogy legalább egyszer már kipróbált valamilyen anabolikus szteroidot.

A michigani egyetem professzora, Lloyd Johnston úgy nyilatkozott, hogy „a tinik szteroidfogyasztása a pedofíliához hasonlítható titkos viselkedés”, és méreteit tekintve alig marad el mögötte.

Az oregoni egyetem sportegészségügyi tanszéke felmérést végzett a kamasz lányok szteroidfogyasztásáról. Ez kimutatta, hogy az oregoni szteroidfogyasztó lányok kétharmada nem a sportteljesítményének javítása céljából folyamodott ezekhez a szerekhez, hanem egyszerűen csak csinosabb akar lenni.

A lányok által leggyakrabban alkalmazott tesztoszteron, vagyis férfi nemi hormon komoly mellékhatásokkal jár. Ezek között a leggyakoribbak: akne, kisebb mellek, mélyebb hang, szabálytalan menstruáció, a test szőrösödése (az arcé is), depresszió, paranoia. Emellett ezek a szerek fokozzák a szívroham, a szélütés és egyes rákbetegségek kialakulásának kockázatát.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com