Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Test-lélek-szellem

Az otthoni gyógymódok nagykönyve (4.)

A Maui virág- és drágakőeszenciák

Nemrég jelent meg és hamar népszerűvé vált Az otthoni gyógymódok nagykönyve, Frank Zsófia, Kürti Gábor természetgyógyászok és a Puedlo Kiadó közös vállalkozása. Most folytatjuk a megfelelő gyógyító eszencia kiválasztási lépéseinek ismertetését a könyv alapján.

3/1. oldal

Az otthoni gyógymódok nagykönyveCikksorozatunk legutóbbi részében a kiválasztás első 4 lépéséig jutottunk el. Először ismertetjük, hogyan haladhatunk tovább a megalapozott döntés felé, majd áttérünk a Maui virág és drágakő eszenciák témakörére.

5. Ellenőrizzük választásunkat az ellenőrző listával: „Mi az, ami pillanatnyilag a legjobban nyomaszt vagy kínoz? Mitől szeretnék a leghamarabb megszabadulni?” Itt megint nagyon fontos, hogy a kitöltésnél a pillanatnyi helyzetünkre koncentráljunk, és lehetőleg gyors, spontán válaszokat adjunk.

6. A tudatos választás kiértékelése. A listák eredményeit vezessük fel egy összegző kiértékelő ívre, amely tartalmazza a Szituációs kérdőív, a Karakterkérdőív és az Ellenőrző lista, valamint a Lelkiállapot szerinti és a Gyógyulás fokozatai szerinti választásokat, válaszokat.

Az intuitív választás (kártya):
A Bach-virágterápiában használt 37 növény és a forrásvíz fényképének átnézése és számunkra az aktuálisan legvonzóbb kiválasztása alapján történik. Ebben az esetben csak az érzékszervi benyomás számít, a választás egyetlen szempontja az, hogy melyik a legszebb, a legvonzóbb kép, vagy melyik hat ránk közülük pozitívan energetikailag.

Az éteri, energo-informatikai (meridián) vizsgálat:
A meridiánok vizsgálata után a vizsgálati eredményeket vessük össze az 5 elem, a meridiánok és az érzelmek összefüggéseinek ábrájával. Az érintett érzelmeknek megfelelően előlegezzük meg az eszenciák kiválasztását, azaz tippeljünk a végső kiértékelés előtt. Ez nagymértékben segíti további munkánkat, és fogékonyabbá tesz saját lelkiállapotaink tudatosítását illetően is.

Kiértékelés és a virágeszenciák beszedésének módja

Az összes választás, vizsgálat és lista eredményeit vezessük fel egy Kiértékelő ívre, majd döntsük el tudatosan, hogy végül melyik esszenciákat választjuk! Az eszenciák akkor a leghatékonyabbak, ha legfeljebb 6-félét teszünk egy keverékbe.

A kiválasztott virágeszenciák keverékéből 15-20 cseppet tegyünk 2-3 dl vízbe, és napközben kortyolgassuk el.

Egyes eszenciákat közvetlenül a csepegtetőüvegből, naponta 4x4 csepp erejéig használhatunk. A kiválasztott szereket általában 3-4 hétig szedjük. Ezt követően vizsgáljuk meg újra a problémát, és ha szükséges, a szedett eszenciákat az új vizsgálati eredménynek megfelelően módosítsuk!

A Maui virágeszenciák

A kineziológiában használatos eszenciák, amelyek pozitív energiát közvetítenek a kliensnek. Hatásuk révén a kliens jelenje megtöltődik életerővel, ami által felkészülhet a teste, a lelke és a szelleme a kiteljesedésre. Tizenkét Maui virágeszencia van, ezek szintén analógiában állnak a 12 asztrológiai típussal.

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 stieber magdolna 2010-02-03 13:50:01
 
A Frank Zsófia által tartott tanfolyamra szeretnék jelentkezi. Sajnos az a telefonszámon ami meg van adva nem Frank Zsófiáé, azon így nem tudtam jelentkezni. A tanfolyam menüpontban szintén nem sikerült, mivel nincs közte a life-coaching (március 29), ami érdekelne. kérem segítsenek, hogy hogyan is lehetne erre a tanfolyamra jelentkezni és róla bővebbet megtudni.

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com