Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 19. (pé) – Emma
Itthon

2008. május 17-18., Siófok

III. Kínai–Magyar HKO-konferencia

A Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ), a Hagyományos Kínai Orvoslás Magyarországi Egyesülete (HKOME), valamint a Heilongjiangi és a ChangChuni Egyetem közreműködésével Siófokon tartják a hagyományos kínai orvoslással (HKO) foglalkozó konferenciát.

Tudományos program

A programból főcsoportonként kiemeljük a legérdekesebb témákat:

Az akupunktúrás fájdalomcsillapítás klinikai hatásvizsgálata; Klinikai tapasztalatok a meddőség gyógynövény-akupunktúra-moxa komplex terápiájában; Nyak-, váll- és hátpanaszok, tünetegyüttesek (bi szindróma) differenciáldiagnózisa és kezelése akupunktúrával és masszázzsal.

HKO gyógyszeres-akupunktúrás komplex terápia előnyei a klimax szindróma kezelésében; Tűmozgatás moxával; Klinikai vizsgálat az „ínigazító-kiegyenesítő” manipuláció alkalmazásáról 80 lumbar discus prolapsusos eset kezelésében; Klinikai tapasztalatok az I-es és II-es típusú cukorbetegség kezelésében.

Kulcskérdések az arcbénulás akupunktúrás kezelésében: hogyan fokozzuk a klinikai hatást; Mióma, ciszta és egyéb elváltozások kezelése akupunktúra és köpölyözés kombinált alkalmazásával; A diabeteses neuropátia kezelése, 172 klinikai eset megfigyelése.

Klinikai tanulmány a prostatitis chronica akupunktúrás terápiájáról, 20 eset; Az akupunktúra klinikai hatásának összefoglalása 20 isiászos betegnél; Klinikai tapasztalatok a Parkinson-kór akupunktúrás kezelésében; Tapasztalatok a terhességi rosszullét (hányinger, étvágytalanság) kezelésében különböző masszázstechnikák bemutatásával.

TCM CoD tea és integrativ, biológiai rákterápia; A talpmasszázs egészségre gyakorolt hatása; A székrekedés kezelése akupunktúrával; Az öt fázis és nyáldiagnosztika.

Vezetők, támogatók

A konferencia magyar elnöke prof. Dr. Vécsei László akadémikus, a MOTESZ elnöke, díszvendégei Zhang Chunxiang, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete és prof. Dr. Zhou Li, a ChangChuni Kínai Orvostudományi Egyetem igazgatóhelyettese. A konferencia bizottságának elnöke prof. Yu Funian, a HKOME elnöke, alelnökei között van Eőry Ajándok.

A konferenciát támogatja többek között: a budapesti kínai nagykövetség, a magyar Egészségügyi Minisztérium, a Heilongjiangi Hagyományos Kínai Orvosi Egyetem, ChangChuni Hagyományos Kínai Orvostudományi Egyetem és az ORFK.

(További információ: www.akupunktura-prof.hu/egyesulet)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com