Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Nyílt tér

Véd vagy öl – lehet, hogy kötelező lesz?

Újinfluenza: gyanús oltások

Immár kis hazánkban is több millió ember beoltására készülnek a H1N1 (újinfluenza) ellen. Reméljük, nem teszik kötelezővé az oltást, bár ez sem lehetetlen... A háttérben azonban olyasmi húzódhat meg, amihez képest egy Cook-krimi világa az ártatlanok földje – de agyonhallgatja a média.

3/2. oldal

Baxter, a vírusosztó

Tökéletesen beleillik a képbe, hogy a Baxter International cég megbízást kapott az újinfluenza elleni oltás kifejlesztésére – annak ellenére, hogy éppen vizsgálat zajlik ellene a madárinfluenza vírus terjesztése miatt.

2009 februárjában a Baxter influenza elleni vakcinákat és címkézetlen H5N1 vírust (a madárinfluenza emberekben megjelenő formája) küldött egy osztrák kutatóközpontnak. Mivel csak influenza elleni védőoltást vártak a rakományban, az osztrákok ellenőrzés nélkül továbbküldtek bizonyos mennyiségű – fertőzött – anyagot Csehországba, Szlovéniába és Németországba. Egészen Csehországig nem vették észre a bajt.

A cseh laboratóriumban azonban észlelték, amikor az oltóanyaggal vadászgörényeken végeztek kísérletet. Az állatok, miután beoltották őket, váratlanul elpusztultak. Ekkor fedezték fel a fertőzött oltóanyagot.

Miért maradt mégis következmények nélkül egy ilyen nagy horderejű ügy? Ha ez a mennyiségű élő madárinfluenza vírus és egyéb, szezonális vírusok elérték volna a népességet, annak szörnyű következményei lehettek volna. A H5N1 vírus nem fertőzi meg könnyen az emberi szervezetet, de a szezonális influenza vírusa igen. A mindkét vírusnak kitett emberi szervezet könnyen a kettő kombinációjának hordozójává és a halálos madárinfluenza vírus átadójává válhatott volna.

Halált okozó gyógyszerek

Jane Burgermeister szerint ez az eset a Baxter és más biotechnológiai cégek szándékos akciója volt, hogy a betegséget terjesztve nyereséghez juthassanak. Az osztrák egészségügyi miniszter megerősítette, hogy eljárás indult a Baxter ellen, valamint az osztrák hatóságok is vizsgálják az ügyet. De nem csak a Baxter az egyetlen vétkes.

2008-ban több mint 80 ember meghalt, több száz pedig megbetegedett fertőzött heparintól (vérhígító gyógyszer). 2001-ben több mint 50 dialízises beteg halt meg a Baxter hibás berendezései miatt. A Baxter egyik leányvállalatát nemrég 2 millió dollárra büntette a bíróság az intravénás gyógyszerek árának szándékos, mesterséges emeléséért. A Baxter hihetetlen hanyagsága, a potenciálisan veszélyes, esetleg halált okozó gyógyszerekkel való kereskedése tehát már önmagában elegendő indok lenne arra, hogy ne kerülhessenek be az újinfluenza elleni oltást kifejlesztők piaci versenyébe.

Az eddigi ismeretek alapján kijelenthető, a Baxter International nem alkalmas arra, hogy vakon rábízzuk önmagunkat, az egészségünket és a pénzünket.

A vád súlyos, de még nem bizonyított

Burgermeister nyomozati anyaga és az FBI dokumentumai alapján arra lehet következtetni, hogy „egy nemzetközi bűnszövetkezet szándékos népirtást próbál végrehajtani az Egyesült Államok népessége ellen egy mesterségesen generált (genetikai) influenzajárvány és kötelező védőoltási program révén. Ezekkel tömeges haláleseteket és az emberi szervezetben bekövetkező maradandó károsodásokat okozhatnak.” A bűnszövetkezetnek állítólag a WHO-nál, az ENSZ-ben és egyes gyógyszergyáraknál (Baxter, Novartis) is megvannak az emberei, és tőkefedezetet nyújt a különböző mesterséges vírusok fejlesztésére, előállítására és terjesztésére. Ezzel teszik indokolttá a tömeges védőoltások bevezetését, amelyeket biológia fegyverként alkalmaznának.

Akár igaz, akár nem, hogy a tömeges védőoltások szorgalmazása valójában a népesség ritkítását szolgálja, kétség sem fér ahhoz, hogy az újinfluenza elleni oltás határait a gyógyszergyárak és más kapcsolódó szervezetek pénztárcája szabja meg.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 fajcsikildi 2009-11-19 08:25:02
 
A gyermekem 7 hetes terhes és én magam biztos vagyok abban , hogy nem kérem az oltást , de miattuk még is nagyon aggódom , hogy jól döntök-e ha lebeszélem az oltásról! Nagyon szeretnék igazán okos lenni, de a napi információáramlás és a pánikkeltés egy-egy pillanatra elbizonytalanít.
#1 Kata1958 2009-08-28 20:57:31
 
Ezek mindenre képesek a pénzért?????????

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com