Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 18. (csü) – Andrea,Ilma
Egész-ség

Németh Imréné Éva cikksorozata (4.)

Allergia gyógyítása – komplex módon

Élhető-e az élet a virágok, fák, a fű illata nélkül? Minden, allergiát okozó növényt nem tudunk kiirtani! És persze üvegbúra alá sem bújhatunk. Szerencsére jól átgondolt, komplex megközelítéssel valóban javíthatunk a helyzetünkön, és ebben segítenek a gyógynövények is.

3/2. oldal

Milyen minőségű innivalót és mennyit iszom naponta?

Szerencsére egyre többen ismerik fel a víz gyógyító erejét. Az emberi szervezet kétharmada vízből áll, s mint testazonos természetes anyag segítheti, sejtszinten támogathatja életműködésünket. A jó minőségű ivóvíz fogyasztása kedvező folyamatokat indíthat el testünkben, akár vérkeringésünket, akár anyagcsere-folyamatainkat tekintve. Igyekezzünk forrás- és vagy ásványvizet, gyógyvizeket fogyasztani. A cukros, mesterséges édesítővel készült, netán tartósítószert tartalmazó vagy bizonytalan összetételű üdítőket igyekezzünk elkerülni.

A folyadék mennyiségi bevitele természetesen egyénenként változó, többféle irányzat alapján – és tapasztalatom szerint – a testsúly 25 kg-ja alapján napi egy liter ajánlott, egészséges egyént feltételezve. (Tehát a példa alapján egy 50 kg-os embernek minimum 2 liter a napi folyadékigénye.)

Emésztésem, székletürítésem karbantartom-e, figyelek-e rá?

A napi szintű normál széklet elérése szükséges felnőttnek, gyermeknek és idős kor esetén egyaránt. Táplálkozásunkban a gazdag élelmirost-tartalmú ételek fokozatos bevitelével is támogathatjuk az egészséges emésztést és rendszerességének kialakítását. Gyakran szemérmességből nem beszélünk ezekről az élettanilag fontos kérdésekről.

Természetesen lehetnek ritkán, indokolt esetben (ételtől, kevés folyadékbeviteltől, utazás miatt, egyéb betegségek stb.) ettől eltérő helyzetek is.
Figyeljünk testünk funkcióira, ismerjük meg jobban testünk igényét, működését.

A kamaszodó gyermekeket nevelő szülőknek itt hívom fel a figyelmét gyermekeik ilyen irányú problémáira, melyekre gyakran csak az orvosi rendelőkben derül fény. A gyermekek felvilágosítása alapvető élettani kérdésekben is nélkülözhetetlen, sőt a tanulmányi eredményre is kiható tényező.

Tartok-e böjtnapokat? Évszakváltáskor méregtelenítem-e szervezetemet, tehermentesítem a májamat és más szerveimet?

A böjt, böjtölés története az ókorba nyúlik vissza, amikor a vallási ünnepeket egybekötötték a megelőző böjttel. A hívők a testükben felhalmozódott salakanyagok mellett a mérgező, tisztátalan gondolatoktól is megszabadultak.

A magyar néphagyományban is gyakran találkozunk a böjt fogalmával. A böjt élettani hatásai mellett kapcsolódik különböző fogadalmakhoz, megvalósítandó célokhoz, bűnbocsánat kéréséhez, vagyis nemcsak testileg, hanem lelkileg is segít a megtisztulásban.

Aki még sohasem böjtölt, annak javaslom az egynapos böjtkúrát, amikor egy általa megválasztott napon (havonta, kéthetente egyszer) vagy csak a kedvelt gyümölcsfélét (alma vagy szőlő, körte stb.), vagy csak zöldségfélét (sárgarépa vagy karalábé stb.) és a megszokottnál több ásványvizet fogyaszt a nap folyamán, ezzel tehermentesítve az emésztőrendszerét.

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 Rózsavölgyi Rita 2007-10-04 21:54:11
 
Kedves Éva!
Mit tanácsolsz a por allergia ellen?Nem kizárt, hogy ez környékez... Üdv: R.Rita
#1 Rózsavölgyi Rita 2007-09-27 06:44:46
 
Nagyon jól esett Németh Évi cikke:megerősített abban a hitemben, hogy természetes eszközökkel és a saját erőmmel (s persze hitemmel) segíthetem boldogulásomat. Megyek, és iszom egy csalán-hárs- citromfűkeverék- teát!

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com