Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Egész-ség

Németh Imréné Éva cikksorozata (4.)

Allergia gyógyítása – komplex módon

Élhető-e az élet a virágok, fák, a fű illata nélkül? Minden, allergiát okozó növényt nem tudunk kiirtani! És persze üvegbúra alá sem bújhatunk. Szerencsére jól átgondolt, komplex megközelítéssel valóban javíthatunk a helyzetünkön, és ebben segítenek a gyógynövények is.

3/3. oldal

Az évszakváltásoknál személyre szabott méregtelenítő, tisztító teák fogyasztása javasolt. A fitoterapeuta által egyénre szabott teakeverék számos más előnye mellett hatékonyan erősíti az immunrendszert. Az évszakváltó (tavaszi/őszi) tisztító-méregtelenítő teák legfontosabb gyógynövényei a teljesség igénye nélkül: nyírfalevél, aranyvessző, hársfavirág, bodzavirág és -bogyó, kamilla, borsmenta, orbáncfű, édeskömény, cickafarkfű, citromfű, borókabogyó, csalánlevél, lenmag stb.

Mozgás és/vagy bármely sporttevékenységgel erősítem-e a testem?

Nélkülözhetetlen a testmozgás beiktatása életünkbe. Erős fizikummal nagyobb esélyünk van bármely kór elleni harcban, hiszen a mozgásnak az egészségvédő szerepe mellett az idegrendszert erősítő hatása is fontos tényező. Allergiások számára a légzőszerveket erősítő gyakorlatok kifejezetten előnyösek. Ilyen például a rendszeres úszás, a kocogás, de a jóga is.

Lelki állapotom támogatja-e a gyógyulásomat, tudok-e hinni abban, hogy az allergiából is meggyógyulhatok?

Ez az utolsó, megválaszolást igénylő kérdés, amely fontosságát tekintve az első helyre sorolható, de csak akkor, ha már valamennyi válaszunkkal elkészültünk.

Hitünk a gyógyulás lehetőségében a szervezet öngyógyító mechanizmusának fokozott működését idézi elő. Amennyiben át tudjuk hangolni bármely (számtalan elismert) módszerrel gondolkodásunkat pozitív irányba, akkor ott a kételkedésnek már nincs helye.

Az allergiás megbetegedések pontos okait még nem ismerjük, de azt tudjuk, hogy a stresszes, hajszolt életmódot folytató egyének esetében gyakoribb annak előfordulása. Szervezetünk jelez, ha mostohán bánunk vele, és betegséggel, az allergia esetében helytelen immunválaszokkal igyekszik a „kizsákmányolás” ellen tiltakozni.

Törekedjünk arra, hogy életünkre ne a rohanás, a pénz és az anyagiak hajszolása legyen jellemző. A belső értékek, a nyugalom keresése és megteremtése érdekében munkálkodjunk. Sokféle módszer, akár a keleti filozófiákra épített sportok is a rendelkezésére állnak ma annak, aki a harmóniát keresi. Ilyen lehet az agykontroll, az autogén tréning, a jóga, a csikung, a tajcsi stb.

Aki allergiás, az tudatosan – még a pollenszezon előtt – keresse azokat a fürdőhelyeket, ahol kis odafigyeléssel kiderülhet, mely gyógyvíz tartalmaz sok kalciumot, gyógyító ásványi anyagokat. Esetleg az üdülés vagy pihenés során sóbarlang terápiát is igénybe tud majd venni (Cserkeszőlő sóbarlang terápiával, Budapesten a Gellért Fürdő, Gyopárosfürdő stb.) Kiváló megelőző terápia a tengervízben való fürdőzés. Mindez csak akkor éri el a célját, ha közben pihenni, regenerálódni is tudunk.

Dr. Oláh Andort idézve remélem, megerősítek mindenkit abban, hogy nem hiába gondoltuk végig az elkövetkezendő tennivalóinkat:

„Aki teljesen helyre akarja állítani az egészségét, és teljesen egészséges akar maradni, annak a természetes élet- és gyógymódok egészét kell igénybe venni, állandó, intenzív kapcsolatban kell lennie, maradnia a természettel és mindazzal, ami természetes.”

* * *

Személyes problémára, felmerülő kérdésre e-mailben szívesen válaszolok, egyéb személyes megkeresésre az esti órák alkalmasabbak.

Németh Imréné Éva
természetgyógyász, fitoterapeuta
Életmód-tanácsadás

(Folytatjuk)

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 Rózsavölgyi Rita 2007-10-04 21:54:11
 
Kedves Éva!
Mit tanácsolsz a por allergia ellen?Nem kizárt, hogy ez környékez... Üdv: R.Rita
#1 Rózsavölgyi Rita 2007-09-27 06:44:46
 
Nagyon jól esett Németh Évi cikke:megerősített abban a hitemben, hogy természetes eszközökkel és a saját erőmmel (s persze hitemmel) segíthetem boldogulásomat. Megyek, és iszom egy csalán-hárs- citromfűkeverék- teát!

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com