Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 16. (ke) – Csongor,Joakim
Egész-ség

Németh Imréné Éva cikksorozata (4.)

Allergia gyógyítása – komplex módon

Élhető-e az élet a virágok, fák, a fű illata nélkül? Minden, allergiát okozó növényt nem tudunk kiirtani! És persze üvegbúra alá sem bújhatunk. Szerencsére jól átgondolt, komplex megközelítéssel valóban javíthatunk a helyzetünkön, és ebben segítenek a gyógynövények is.

3/1. oldal

Számtalan jó tanács árad a hírműsorokból, a rádióból, az újságokból az allergia elleni gyógyszerek hatásairól, azok reklámozásától az arcmaszk viselésén, a lég- és pollenszűrő, egyéb eszközök használatán át, egészen a különböző „csodaszerekig”.

De mit tehetünk valójában, ha allergiásak vagyunk? Nagyon sokat, csak egyet nem, hogy nem foglalkozunk vele. A ma teendője az, hogy szembenézünk az allergiával, és alaposan átgondoljuk a közeljövőnket pontról pontra.

A jövőnk a jelenből építkezik, ne sajnáljuk az időt, tegyük fel magunknak az alábbi kérdéseket, majd nagyon őszintén válaszoljuk is meg őket.

  1. Hogyan táplálkozom? Milyen fűszereket használok ételeim elkészítéséhez?
  2. Milyen minőségű és kellő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot biztosítok szervezetem számára, és ezt milyen formában teszem?
  3. Milyen minőségű innivalót és mennyit iszom naponta?
  4. Emésztésem karbantartom-e, figyelek-e rá?
  5. Tartok-e böjtnapokat? Évszakváltáskor méregtelenítem-e a szervezetemet, tehermentesítem-e a májamat és más szerveimet?
  6. Mozgás és/vagy bármely sporttevékenységgel erősítem-e a testem?
  7. Lelkiállapotom támogatja-e a gyógyulásomat, tudok-e hinni abban, hogy az allergiából is meggyógyulhatok?

Kedves Olvasó! Most talán azt gondolja, hogy erre aztán végképp nincs idő a mai rohanó élet mellett. Megértem, mert magam is így élek, és sajnos az allergiások táborát gazdagítom. Van azonban egy jó hírem: aki a fenti kérdéseket átgondolta, az már egy óriási lépést tett a gyógyulása felé.
Vegyük sorra még egyszer a fentieket.

Hogyan táplálkozom? Milyen fűszereket használok ételeim elkészítéséhez?

Az egészséges táplálkozás alapelveit szinte mindenki ismeri, de kevesen tudják, hogy aki a fehérjementes táplálkozás mellett dönt, vagy csak minimálisra csökkenti a fehérjék fogyasztását, az már esélyesként indul az allergiából történő gyógyulás felé. Az esszenciális (nélkülözhetetlen) aminosavak teljes összetételükben megtalálhatók a tejtermékekben, a tojásban és a növényi eredetű táplálékokban is.

Fűszernövényeink közül kiemelhető a fokhagyma, vöröshagyma, valamint a szurokfű, bazsalikom, kapor, kakukkfű, torma használata.

Milyen minőségben és mennyiségben biztosítok vitamint, ásványi anyagot szervezetem számára, és azt milyen formában teszem?

A zöldségek és gyümölcsök napi fogyasztása elengedhetetlen. A téli időszakban is pótolható megfelelő táplálékkiegészítők fogyasztásával a napi szintű vitamin- és ásványianyag-bevitel, de lehetőség szerint élő, nem szintetikusan előállított formában igyekezzünk a pótlást megoldani. Javasolható a napraforgó, a tökmag, a földimogyoró, a dióbél rendszeres fogyasztása, de a csíráztatott gabonafélék minden formája is jótékony hatással van szervezetünkre, immunrendszerünkre.

A vitaminok bejuttatása szervezetünkbe még nem jelenti azt, hogy azok maradéktalanul beépülnek. A felszívódás feltételeihez szükséges a továbbiakban felsoroltak figyelembevétele.

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 Rózsavölgyi Rita 2007-10-04 21:54:11
 
Kedves Éva!
Mit tanácsolsz a por allergia ellen?Nem kizárt, hogy ez környékez... Üdv: R.Rita
#1 Rózsavölgyi Rita 2007-09-27 06:44:46
 
Nagyon jól esett Németh Évi cikke:megerősített abban a hitemben, hogy természetes eszközökkel és a saját erőmmel (s persze hitemmel) segíthetem boldogulásomat. Megyek, és iszom egy csalán-hárs- citromfűkeverék- teát!

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com