KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2022. aug. 9. (ke) – Emőd
Egész-ség

Nem a magas koleszterinszint a bűnös

A szívbetegségek valódi oka

Az emberek mindent megtesznek azért, hogy csökkentsék magasnak hitt koleszterinszintjüket. Nem csoda, hiszen az orvosuk tanácsolja ezt, és nem tudják, hogy a magas koleszterinszint nem okoz szívbetegséget. A szívbetegségek valódi oka és gyógymódja máshol keresendő.

3/2. oldal

Ha ez így van, hogyan lehetne mégis csökkenteni a koleszterinszintet? A recepten, amit Williams doktor ír fel, nem szerepel gyógyszer. Először is azt ajánlja, hogy az egészségtelen zsírokat, vagyis a telített zsírsavakat tartalmazó ételeket száműzzük az étrendünkből, és helyettük egyszeresen vagy inkább többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó ételeket vegyünk magunkhoz. Ezenkívül szükséges, hogy rostokban dús legyen az étrendünk, fogyasszunk bizonyos antioxidánsokat, amelyek megkötik a sejtkárosító szabad gyököket, továbbá egészítsük ki az étrendünket a vérrögképződés, a plakkok képződése ellen ható ételekkel. Ilyen lehet például a telítetlen zsírsavak mellett a jukka fogyasztása, amely tisztít, leoldja a plakkokat az érfalakról.

A sztatinok „elrabolják” a Q10-et

Van a koleszterinügynek egy másik érdekes vonatkozása, ez pedig a szervezetben lévő Q10 koenzim szintjével függ össze. Régóta ismert tény, hogy a koleszterinszint-csökkentő sztatinok, tehát a sztatintartalmú gyógyszerek „mellesleg” valósággal elrabolják a szervezetből a Q10-et, amelyben különösen a szív szövetei szenvednek hiányt. Márpedig a Q10 koenzimre szükség van az energiatermeléshez, ahhoz, hogy a szív a pumpafunkcióját el tudja látni. Az e tárgykörben folytatott vizsgálatok egyértelműen megmutatták, hogy mindegyik sztatintartalmú gyógyszer meglehetősen nagymértékű Q10 koenzim hiányt idéz elő, ami végső soron szívrohamhoz vezethet.

Természetesen ezt a gyógyszergyártók is pontosan tudják. Williams doktor kiderítette, hogy az egyik vezető gyógyszergyártó már 13 évvel ezelőtt beadott és „levédetett” egy szabadalmat arról, hogy a sztatintartalmú gyógyszert Q10 koenzimmel kiegészítve, együtt hozná forgalomba. Eltelt csaknem másfél évtized, de különös módon eddig még egyetlen egy, ilyen védőhatású kombinációt tartalmazó gyógyszer nem került piacra. Ezek után dr. Williams felteszi a kérdést, vajon szabad-e olyan emberekre bízni a szívünk egészségét, akik így járnak el?

Ad egy jó tanácsot is: ha valaki már sztatintartalmú gyógyszert szed a koleszterinszint csökkentésére, és nem akarja ezt abbahagyni, hanem orvosi tanácsra folytatja a gyógyszerszedést, akkor az egyetlen lehetőség, hogy többé-kevésbé megvédje a szívét, az, hogy Q10 koenzim adagolásával egészíti ki az étrendjét.

A valódi ok: az artériák gyulladása

Hogyan lehet a már az amerikai kardiológusok által is a szívbetegségek valódi okának tekintett artériagyulladást megelőzni, illetve visszafordítani?

Dr. David Williams úgy véli, hogy az erek gyulladásos állapotát elsősorban a magas homociszteinszint okozza. A homocisztein savszerűen viselkedő salakanyag, amely akkor keletkezik a szervezetben, ha vörös húsokat és más fehérjetartalmú ételeket fogyasztunk. A homociszteint egyes B-vitaminok gyorsan lebontják, tehát ez önmagában nem volna probléma. Ha azonban valaki nem fogyaszt elegendő B-vitamint, ami elég gyakori, akkor a homocisztein szintje veszélyes méreteket ölthet, szinte „elégetve” az artériák falának érzékeny szöveteit. A gyulladás helyén azután plakk formálódik, amiből vérrög alakul ki, amikor a szervezet igyekszik begyógyítani a károsodást.

Különböző vizsgálatok egyértelműen kimutatták, hogy a szívbetegségek szempontjából az egyik fő kockázati tényező a magas homociszteinszint. Ez a szívbetegség kockázatát akár a háromszorosára, vagyis 300%-kal növelheti.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com