Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 19. (pé) – Emma
Egész-ség

Előre tisztázzuk a kockázatokat!

H1N1: adatok az oltás mellékhatásairól

Lassan már nem tudjuk, kinek higgyünk, olyan ellentmondásos hírek érkeznek. Mennyire biztonságos a vakcina? Kinek kell fokozottan vigyáznia? Melyik oltóanyagban bízhatunk? Egyet tehetünk: tájékozódunk. Nálunk is közzétették már az első hivatalos adatokat a mellékhatásokról.

2/2. oldal

Dr. Mercola ezt erősen kétli. Emlékeztet arra, hogy bár a GlaxoSmithKline által gyártott vakcina tesztelésekor csak 4 emberen jelentkeztek mellékhatások, a kísérletben csupán 253 emberen tesztelték az oltóanyagot, ami 100 ezer emberből 395-öt jelent. Az illetékesek persze ezt az apró pluszinformációt elfelejtették közölni.

Mercola több szaktekintély véleményét is megemlíti a témával kapcsolatban. Chris Shaw, a British Columbia Egyetem idegkutatója szerint a GSK vakcinához adott ismertető szöveg „sokkol” azzal, hogy egyáltalán nem tartalmaz biztonságossági adatokat a terhes nőkre és a gyermekekre vonatkozóan, pedig elsősorban az ő esetükben tartják szükségesnek az oltóanyag beadását.

Előre tisztázzuk, mire számíthatunk!

Egy másik tudós, Sucharit Bhakdi, a mainzi Johannes Gutenberg Egyetem orvosi mikrobiológia professzora szerint a tömeges oltások következtében megszaporodhatnak a szívproblémák. Bhakdi szerint a GSK-vakcina ellenőrzése egyáltalán nem volt alapos. Ezenkívül felhívta a figyelmet arra, hogy a biztonsági ellenőrzések alkalmával az alanyokat csupán hónapokig figyelik meg, miközben a komoly mellékhatások kialakulása akár évekbe is telhet.

Mercola megemlíti, hogy miután sok életveszélyes tünetet jelentettek, a kanadai Manitobában visszahívták a GSK H1N1 vakcináját. Egészségügyi illetékesek beismerték, hogy 36 esetben allergiás roham lépett fel az oltás beadását követő pár percben, amit elmondásuk szerint rendben kezeltek. És bár az egyik esetben az allergiás roham halállal végződött, az illetékesek szerint nem lehet egyértelmű, hogy a kiváltó ok az oltás lett volna.

Törökországban nem sokkal ezelőtt egy orvos esett kómába, miután megkapta az oltást. Saját kórházában mentették meg, majd felébredése után azt javasolta, hogy a vakcinát csak kórházakban adják be. Japánban október végén 22 ezer beoltott munkásból 7-nél jelentkeztek mellékhatások, négynél közülük súlyosak. Rajtuk kívül 25-en hányást, allergiás tüneteket és eszméletvesztést jelentettek.

Dr. Mercola szerint a média elhallgatja, elkendőzi a valóságot az emberek elől, megszokott propagandájával semmibe veszi a tényeket. Cikke végén azt tanácsolja, hogy mielőtt beadatnánk a vakcinát, kérjünk orvosunktól írásos tájékoztatót az esetleges káros hatásokról, és előre tisztázzuk a lehetséges kockázatokat.

Itthoni hivatalos adatok oltás utáni mellékhatásokról, halálesetekről

Mintegy 2 millió ember beoltása után az Országos Gyógyszerészeti Intézethez december 7-éig 172 jelentés érkezett oltás után jelentkező mellékhatásokról. A leggyakrabban hőemelkedésről, lázról, az oltás helyén jelentkező fájdalomról, hányingerről, hányásról, allergiás reakcióról, fej- és torokfájásról, szédülésről, elesettségről, bőrpírról számoltak be a jelentést adó orvosok. Eddig 24 jelentés számolt be olyan halálesetről, amely az oltás után történt. Ebből 12 vizsgálata lezárult, amely kimutatta, hogy az oltások és a halálesetek között nincs összefüggés. Az eddigi információk szerint az összefüggés a többi esetben sem valószínű, közölte az Országos Gyógyszerészeti Intézet. Pál Tamás, az OGYI Operatív Tanácsának elnöke úgy véli: az oltás és a halálesetek között szinte mindig véletlen egybeesésekről van szó: Szavai szerint „Magyarországon mindennap sokan halnak meg, most sok embert oltanak be, de összefüggés a legritkább esetben lehetséges a két dolog között”.

(Forrás: Mounting Debilities and Deaths from H1N1 Vaccine, Mercola.com, angolból fordította: Heszky András)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com