Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 1. (sze) – Fülöp,Jakab
Egész-ség

Veszélyes disznóságok...

Sertésinfluenza: hogyan védekezzünk?

Cikkünkben áttekintjük a sertésinfluenza-pánik hátterét. Szólunk az új vírus felbukkanásának hátterében meghúzódó, lehetséges okokról, a betegség tüneteiről és arról, érdemes-e gyógyszert vagy oltást alkalmazni. Ismertetjük a védekezés természetes módszereit is.

5/4. oldal

A Tamiflu mellékhatásai

Ami a kezelésre alkalmas Tamiflut illeti, 2007-ben az amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Hivatal (FDA) 1800 esetben vizsgálta az orvosok által jelentett mellékhatásokat. A Tamiflu leggyakoribb mellékhatásai: hányinger, hányás, hasmenés, fejfájás, szédülés, fáradtság, szédülés – éppen azok a tünetek, amelyeket az emberek influenza esetén el szeretnének kerülni. Vannak azonban súlyosabb „mellékhatások” is: görcsök, eszméletvesztés, pszichiátriai problémák. Japánban 2007-ben megtiltották a Tamiflu rendelését gyermekek számára, miután a gyógyszer alkalmazása következtében 14 halálesetet regisztráltak.

Ne feledjük: hivatalos adatok szerint ez a készítmény mindössze arra való, hogy 1-1,5 nappal lerövidítse az influenza tüneteinek fennállását. Ugyanakkor tény, hogy egyes betegeknél a Tamiflu szedése fokozta a másodlagos bakteriális fertőzések kockázatát. Emlékezzünk csak, éppen a bakteriális felülfertőződés okozta sokmillió beteg halálát 1918-ban.

Van itt egy nagyon izgalmas kérdés. Honnan a csudából, a poklok melyik bugyrából bukkant föl a rejtélyes, új állati-emberi vírus? Egyre többen kérdőjelezik meg a vírus természetes eredetét, és lehet, hogy okkal teszik. Ha viszont nem a természet hozta létre, akkor ki és miért állította elő?

A Baxter fertőzött vakcinája

Néhány hónapja derült fény arra, hogy a Baxter amerikai gyógyszergyár ellen vizsgálat indult, amiért az ország 18 különböző pontjára szállított, influenza elleni oltása a halálos madárinfluenza vírussal volt fertőzött. Egyes feltételezések szerint szándékosan idéztek elő járványveszélyt – annál is inkább, mert a vírusok tartására és szállítására vonatkozó rendkívül szigorú előírások miatt ilyen „hibát” gyakorlatilag lehetetlen elkövetni.

A H5N1 madárinfluenza vírus cseppfertőzéssel nehezen terjed. Ha azonban kombinálják a humán influenza vírussal, a végeredmény könnyen terjedő, erős vírus, akár halálos biológiai fegyver lehet. Beláthatatlan következményekkel járt volna, ha ez a víruskombináció eljutott volna az emberekhez.

Az 1977-ben „orosz influenza” néven elhíresült járvány egyes kutatók szerint laboratóriumban előállított vírusnak volt „köszönhető”.

Van más riasztó példa is. Mint dr. Mercola megemlíti, a Bayer a 80-as évek közepén több millió dollár értékben adott el véralvadásgátló gyógyszereket ázsiai, latin-amerikai és egyes európai országokban, még az után is, hogy egy csehországi ellenőrzés során kiderült: a szóban forgó injekciók AIDS-vírussal fertőzöttek.

Természetesen erkölcsi szempontból elképzelhetetlen, hogy egy gyógyszergyár fertőzött vakcinákat értékesítsen, de nem állítható, hogy biztosan lehetetlen. Hiszen ez már nem egyszer megtörtént...

Mit gondolnak, teszi fel a kérdést Mercola doktor, melyik gyógyszergyártóra bízta a WHO a mexikói sertésinfluenza elleni oltóanyag előállítását? A Baxterre! Pedig még alig száradt meg a tinta a gyógyszergyár ellen folytatott vizsgálat iratain...

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 dillmann monika 2009-05-07 13:27:18
 
Nagyon tetszik a cikk! Rávilágít az érme másik oldalára! Elszomorító, hogy mindig üzleti érdekek állnak az első helyen, és az emberi élet nem képvisel értéket!
#1 VÁgnes31 2009-05-07 05:44:01
 
Én azt mondom,igenis fújják fel.Ha nem fújnák fel,nem lennének óvintézkedések.Sokkal hamarabb le kellett volna zárni és tesztelni a határokat!!

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com