KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. júl. 13. (szo) – Jenő
Itthon

Jövőre új, kötelező védőoltásokat terveznek

Új kötelező védőoltásokat vezetnek be a jövő évtől, aminek köszönhetően lényegesen csökken az oltási reakciók aránya, az oltási szövődmények gyakorisága. A szaktárca rendelettervezete szerint az új oltóanyagokat 2006. január 1-jétől vezetik be. Az új oltási rend az állam számára több milliárdos költséget jelent.

Az új oltás gyermekbarát, mivel a többkomponensű oltóanyagok – amit egyetlen oltással, szúrással kapnak meg a gyermekek – egyszerre több, még ma is súlyos következményekkel járó, esetenként halállal végződő betegség ellen biztosítanak védelmet – áll az egészségügyi tárca MTI-hez eljuttatott közleményében. A minisztérium tájékoztatója ilyen betegségségként említi a torokgyíkot, szamárköhögést, tetanuszt, járványos gyermekbénulást.

„Az új oltás alkalmazásával egyszerűbbé, átláthatóbbá válik az oltások nyilvántartása, tárolása, az oltási munka végzése, továbbá lényegesen csökken az oltási reakciók aránya (láz, duzzanat, bőrpír, sírás) és az oltási szövődmények gyakorisága” – tudatta a minisztérium, hozzátéve: mindezek következtében remélhetőleg a lakosságon belül tovább nő az életkorhoz kötött kötelező oltások elfogadottsága.

Magyarországon a védőoltásokkal megelőzhető fertőző betegségek járványügyi helyzete kiemelkedően jó. A lakosság 98 százaléka védett ezekkel a halálos betegségekkel szemben, mivel gyermekkorukban megkapták a kötelező védőoltásokat. Ez a helyzet csak úgy őrizhető meg, amennyiben az életkorhoz kötött kötelező védőoltásokat beadják – hívta fel a tárca közleményében a figyelmet.

Hazánkban eddig az oltóanyagokat a Human Rt. vakcinatermelő üzemében állították elő. A Human Rt. által készített oltóanyagokkal az ország ellátottsága 2005 végéig biztosított, ezt követően a szükséges oltóanyagokat a nemzetközi piacról kell beszerezni. Ez a folyamat elkezdődött, a nemzetközi tendert kiírták került – közölte az egészségügyi tárca.

A szerkesztő megjegyzése:
Az MTI közleménye csak utal a „kötelező védőoltások elfogadottságára”, de nem tér ki az emberek ezzel kapcsolatos ellenérzéseire, azok tudományos megalapozottságára. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy a több mint 200 éve eredményesen gyógyító homeopátiás orvosok többsége megkérdőjelezi a védőoltások jogosságát.

Lássunk itt egy, a témához kapcsolódó rövid részletet Peter Chappel: Lelki gyógyítás homeopátiával című, kiváló könyvéből, amely magyarul az Új Paradigma Kiadó gondozásában jelent meg.

„Az orvosok Angliában külön juttatást kapnak, ha teljesítik az oltási kvótát. Ez nem ösztönzi őket az érzékeny magatartásra, a védőoltás józan, tárgyilagos mérlegelésére.

Az ilyen megközelítés természetesen fel sem veti a kérdést, vajon a védőoltás jó elképzelés-e egyáltalán. Úgy tűnik, sok gyermeknél károsítja az immunrendszert. A hatást általában nem veszik észre, esetleg csak sokkal később, vagy sohasem jelentkezik. Előfordulhat azonban, hogy a gyermek hajlamos a lassú tanulásra, magatartási zavarok léphetnek fel, amit senki sem fog az oltás számlájára írni. Úgy gondolom, hogy felnőttkorban a védőoltás hasznos lehet sok más, súlyosabb betegségnél. Sok nálam megforduló gyermek szenved oltás okozta károsodás miatt.

Az oltóanyag egyfajta mérgezést hozhat létre, amelynek van homeopátiás »ellenszere«, néha maga az oltóanyag, ha a károsodás nem súlyos.”

Ha Önnek a témához kapcsolódó észrevétele, netán családjából vagy ismeretségi köréből származó tapasztalata van, megoszthatja a Natúrsziget más látogatóival, ha felkeresi a Fórum erről szóló topicját.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com