Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 17. (pé) – Paszkál
Test-lélek-szellem

Bagóné Obrusánszki Monika:

A gyógynövények és az asztrológia (2.)

Sorozatom első részében a herbálasztrológia nagy vonalakban való, általános megismertetése volt a célom, most pedig szeretném kicsit pontosabban is bemutatni, hogyan használható ez a rendszer a mindennapokban. Ezúttal a Kos és a Mars hatásáról szólok részletesebben.

4/4. oldal

A rosszul működő energiák rendbetétele

És végül nézzünk néhány példát azon rosszul működő energiák rendbetételére, amelyeket a Mars jelez egy képletben.

A bolygópárok rossz kozmikus helyzetben és rossz fényszögben való kapcsolatát értem a bolygópárok összekapcsolásán, és természetesnek veszem, hogy a kedves olvasó tisztában van azzal: egy képlet sokszínű, ezek csak kiragadott példák lehetnek, és születési képletre vonatkoznak.

Nap-Mars:
Olyan gyulladásos folyamatokat kell keresnünk, amelyek valamely szerv túlhevülését okozzák, ezáltal elvonva az energiát más szervektől. Javasolt: általános gyulladáscsökkentők, Vénusz által uralt gyógyélelmezés, azaz sok élénk színű zöldség és gyümölcs. A konkrét gyógynövényt a bolygóállás jegyhelyzete határozza meg. Gyakran a szív gyulladásos folyamatait jelzi, különösen, ha bármelyik bolygó az Oroszlán jegyben van. Mindenképpen mielőbbi orvosi kivizsgálásra kell küldeni a beteget, hogy kizárják a szív akár halállal járó gyulladását. Legtöbbször nincs idő a gyógynövények hatásainak kivárására, mert a képlet gyors lefolyású, nagy intenzitású folyamatot jelezhet, ház- és jegyhelyzettől függően.

Hosszú távon ilyenkor segít a galagonya, mert erősíti a szívizmokat, javítja a szív munkáját. Rövid távon viszont fontos, hogy a beteg orvosi segítséget kapjon, az általam javasolt galagonyavirág és -ágvég csak kiegészítő kezelés lehet.

Hold-Mars:
A nyirokrendszer, illetve a nyirokmirigyek gyulladására gondolhatunk például, amikor is a Hold erősítésére nagyon hatékony az árpavíz, vagyis a főtt árpa leöntött leve, de maga a kifőtt árpa is gyógyélelmiszer ebben az esetben.

Merkúr-Mars:
Az idegek gyulladását jelölheti. Ennek nagyon jó ellenszerei a B-vitamin komplexet tartalmazó étrend-kiegészítők, például sörélesztő fogyasztása.

Vénusz-Mars:
A női szervek gyulladásos megbetegedéseire utalhat, a vénuszi szervek erősítője a málnalevél tea.

Jupiter-Mars:
A máj gyulladásos megbetegedéseire utalhat, általában más bolygók is támadják a Jupitert, ezek a gyulladás okára is fényt vetnek. Itt is nagyon fontos az orvosi kivizsgálás, mivel a baj nagyon gyors lefolyású is lehet, és a Jupiter kiterjesztésre utaló tulajdonságot is mutat, tehát a szervezetben nagyon gyorsan indukálhat különböző veszélyes folyamatokat. Ha a diagnózis megengedi, a máj működését támogató, keserűanyagokat tartalmazó gyógynövények sokat segítenek, ilyen például az ezerjófű.

Szaturnusz-Mars:
A csontozat problémáit jelzi. Leggyakrabban a fogak gyulladásával találkozunk. Ha nem lyukas fog okozza a problémát, jó megoldás a szegfűszeg teával való öblögetés, mivel annak antivirális, antibakteriális és nem utolsósorban fájdalomcsillapító hatása is jelentős. Akkor is használ, ha várni kell a fogorvosra.

Bagóné Obrusánszki Monika
herbálasztrológus
Tel.: (20)-429-2822
E-mail: nefane@invitel.hu

(Folytatjuk)

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com