Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Test-lélek-szellem

Bagóné Obrusánszki Monika:

A gyógynövények és az asztrológia (1.)

Tisztelt Olvasó! Olyan témáról szeretnék írni, amivel a mindennapokban ritkán találkozunk: a herbálasztrológiáról. A szóösszetétel két tagja érzékelteti, hogy most kezdődő cikksorozatomban a gyógynövények és asztrológia kapcsolatáról, az orvosi asztrológiáról lesz szó.

3/1. oldal

Érdemes mélyebben elgondolkodni mind az asztrológia, mind a herbalisztika kifejezés jelentéstartalmán.

Időminőségek az orvosi asztrológiában

Kezdjük az asztrológiával, aminek a bemutatására itt a terjedelmi korlátok miatt teljes egészében nem vállalkozom, csupán egy szűkebb területről, az orvosi asztrológiáról mondanék pár szót.

Hagyományosan az asztrológiát valamiféle jóslási technikának gondolják vagy azonosítják a mostanában divatos „bulvárasztrológiával”, pedig ennél jóval több, ha avatott kezekbe kerül, és nagyon veszélyes is lehet, ha felszínes tudással próbálják használni.

A gyakorlott szem nagy biztonsággal fölfedezi a képletben a betegséghajlamra utaló – a tünetek megjelenése előtt látható – energiamintát, illetve a már kialakulóban levő betegség lenyomatát.

Aki tisztában van az időminőségekkel, az segíthet a betegség elhárításában. Problémát okozhat az, hogy az idő minősége nem utal egzakt módon meghatározott betegségekre, csupán azt a kört jelöli meg, ahol az energetikai szinten fennálló probléma manifesztálódni tud (megnyilvánulhat – a szerk.), tehát nagyon sok függ a horoszkóp értelmezőjének megérzéseitől is.

Tudományos módszerekkel nem vizsgálható

Mostanában egyre inkább divattá válik az a próbálkozás, ami az asztrológia, különösen az orvosi asztrológia tudományos alapokon való tárgyalását célozza meg. Ez a gondolkodás eleve elhibázott, mert teljesen idegen az asztrológia természetétől. A. tudományos módszerekkel való vizsgálathoz nélkülözhetetlen a vizsgálat tárgyának egzakt megválasztása és a mindig azonos feltételek mellett való megismételhetőség biztosítása.

No mármost, az asztrológiai vizsgálat alanya az ember, illetve az ember leszületésekor jellemző rezgések pillanatnyi állapota, és ezt a pillanatnyi állapotot jellemző időminőség. Minden ember más, ezért nincs két egyforma időminőség, és ezért nem beszélhetünk az asztrológia tudományos magyarázatáról sem, ugyanúgy, ahogy a nagy zeneműveket is nehéz lenne statisztikai alapon magyarázni.

Valahogy úgy kellene ezt a tárgykört elképzelni, mint a zenét. A születés pillanatában fennálló kozmikus állás határozza meg a szervezet alaphangolását, és a bolygók fényszögei bontják ki a harmónia és diszharmónia közötti játékot a képletben. A Föld vándorlása a kozmikus térben állandóan változó felhangokkal ostromolja az alaphangolást, de ha az alap harmonikus, akkor a káoszból könnyen kihallatszik a melódia.

Természetesen az emberiség számos megfigyelést végzett ebben a tárgykörben, és nagyon sok következtetésre is jutott, amelyek az egészségmegőrzés terén jól használhatók.

A cikksorozat egyéb írásai:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com