Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 5. (va) – Györgyi
Egész-ség

Almásy Zsolt cikksorozata

Otthonunk – elektroszmog nélkül (1.)

Napjainkban a saját és családja egészségével törődő ember egyre gyakrabban találkozhat ezzel a kifejezéssel: elektroszmog. De mit is takar ez a rémisztően hangzó fogalom? Otthonunkban, munkahelyünkön valóban láthatatlan veszély leselkedik ránk? És mit tehetünk ellene?

3/3. oldal

Míg a hivatalos határérték például elektromos térerősség esetében 5000 volt/méter, addig az épületbiológusok javaslatai alapján ez az érték 10 V/m, de fekhelyen lehetőleg ne haladja meg az 1 V/m-t ! Hasonló határértékekkel találkozhatunk az alacsonyfrekvenciás változó mágneses terek és az elektromágneses sugárzások esetében is. Az elektroszmog szervezetünkre gyakorolt hatásának ismeretében tanácsos az épületbiológusok által javasolt, alacsonyabb határértékeket mérvadónak tekinteni, így garantáltan a biztonságos oldalon tudhatjuk magunkat.

Mit tehetünk egészségünk megóvásáért?

Első lépésként derítsük fel a lakásunkban található elektroszmogot, és azonosítsuk be a forrásokat. Ennek a feladatnak az elvégzése házilag nem egyszerű, mivel az elektroszmog érzékszerveinkkel nem észlelhető, nem hallható, nem látható.

Az elektromos és elektromágneses terek bemutatására, szemléltetésére a NASA tudósai számítógép segítségével készítettek egy látványos animációt. Ide kattintva érdemes megnézni ezt a pár perces kisfilmet!

Az elektroszmog jelenlétére sok esetben tudunk következtetni (erről cikksorozatom folytatásában részletesen írok majd), az esetek többségében azonban csak speciális mérések elvégzésével tudjuk pontosan kimutatni. Ezért feltétlenül kérjünk segítséget megfelelően képzett és tapasztalt szakembertől, akinek megvannak a mérések elvégzéséhez szükséges műszerei, eszközei.

A szükséges óvintézkedések kizárólag alapos, precíz műszeres vizsgálat elvégzését követően, a helyzet pontos ismeretének birtokában tervezhetők és valósíthatók meg.

  • Lehetőség szerint szüntessük meg az elektroszmog forrását.
  • Tartsunk megfelelő távolságot az elektromos berendezésektől.
  • Csökkentsük az elektroszmoggal szennyezett helyen eltöltött időt a lehető legrövidebbre.
  • Alkalmazzunk megfelelő árnyékolási eljárásokat.
  • Erősítsük immunrendszerünket. Fogyasszunk jó minőségű, természetes alapanyagokból készült vitaminokat, antioxidánsokat.

A folytatásban arról lesz szó, mit jelent mindez a gyakorlatban.

Almásy Zsolt
elektroszmog és radiesztéziai felmérés
almasyzsolt@gmail.com
Tel.: (30) 444-7441.

(Folytatjuk)

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com