Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Egész-ség

Betegséget okozó sugárzások (5.)

Milyen az egészséges alvóhely?

A sorozat előző részeiben szó volt már a káros sugárzások különböző betegségeket okozó hatásairól. Ezúttal megtudhatjuk, mire figyeljünk, ha például rosszul alszik a gyerek vagy hosszabb ideig fáj feje. Tanácsokat kaphatunk ahhoz is, hogyan alakítsuk ki egészséges fekhelyünket.

3/1. oldal

Egy alkalommal igen érdekes telefonhívást kaptam. A vonal másik oldalán kedves, fiatal női hang szólt bele a készülékbe: „Kedves Zsolt, szeretném, ha megvizsgálná lakásunkat, de el kell mondanom, én egyáltalán nem hiszek abban, amit csinál.” Meglepődve kérdeztem, hogy akkor miért tartja szükségesnek a mérések elvégzését?

A gyerek egészséges, de nem alszik

Hamarosan megtudtam, hogy 14 hónapos kisbabájuk komoly alvászavarokkal küszködik, és ennek következtében a család is a „végét járja”. Teljesen kimerültek, a pici születése óta 1-2 óránál többet még nem aludtak egyszerre. Mint kiderült, a csecsemővel már számtalan orvosi vizsgálaton részt vettek, és minden segítő szándék ellenére sem sikerült a család problémáját megoldani. Az orvosok tanácstalanul tárták szét kezüket, mondván, a gyermek egészséges.

A telefonhívás után a megbeszélt időpontban felkerestem a fáradt családot. Csöndes, nyugodt kertvárosi környezetben laknak. Az idő már későre járt és besötétedett. A hálószobákat, köztük a gyerekszobát is a családi ház tetőtérben alakították ki. Felkísértek az emeletre, és a családtagok kétkedő tekintetének középpontjában nekiláttam kideríteni, mi okozhatja a problémát.

Az első méréseket a csecsemő rácsos ágyánál végeztem. Az elektroszmog műszeres vizsgálata során nemcsak a családtagok lepődtek meg, hanem én is. Az elektromos térerősség sokszorosan meghaladta az épületbiológiai besorolás szerinti extrém erősséget. A mágneses terek esetében is hasonló volt a helyzet. Mindezt tetőzte, hogy a kiságyon hosszában végigfutott egy Hartmann-sáv. Úgy tűnt, hogy több komoly külső zavarzónát találtam, amelyek – lehetséges kiváltó okként – összefüggésbe voltak hozhatók a fennálló problémákkal.

Vezeték az ablak előtt

A fényképen jól látható az ablak előtt szinte karnyújtásnyira húzódó elektromos vezeték. A belőle áradó mágneses erővonalak sajnos az emberi szem számára láthatatlanok.Az extrém erősségű elektroszmog a tetőtérben kialakított összes szobában mérhető volt. Hamarosan sikerült kideríteni azt is, hogy ezek a káros sugárzások az épületen belülről származnak, de a mágneses terek az épületen kívülről, az utcáról kerülnek a házba. A pontos ok kiderítésével várni kellett, de másnap, világosban, hamar megtaláltuk a forrást.

A 230/400V-os elektromos hálózat utcai vezetékei a ház felőli oldalon futnak, és a tetőtéri ablak előtt szinte karnyújtásnyi távolságban vannak. Ráadásul a ház közelében van egy trafóház, ahonnan a vezetékek kiindultak. Ennek következtében a tetőtér előtt lévő vezetékben igen nagy áramerősség folyik, ez okozza az egész tetőtérben jelenlévő erős mágneses teret.

A „diagnózis” elkészült, az okok kiderültek. Az elektromos tereket az ágyak környékén kialakított árnyékolással sikerült megszüntetni, a földsugárzások és a mágneses terek zavaró hatásait pedig árnyékoló lapok segítségével lehetett hatástalanítani. Ezután már csak türelemre volt szükség a szkeptikus család részéről. Elbúcsúztunk, és kértem az édesanyát, hogy néhány hét múlva értesítsen a változásokról.

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com